0 oy
603 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (845 puan) tarafından
Sabah 2 yada 3 yumurta kızartıyorum yanına yoğurt yarım saat sonra emziriyorum iyice öğlen 1 kase çorba ekmek doğrayıp veriyorum yanına 2 3 kaşık yoğurt aynı şekilde yine yarım saat sonra emziriyorum akşam da yine ve yine yoğurtlu makarna bir kase yoğurt ara öğünlerde önüne portakal mandalina elma falan dilimliyprum ama yemiyor ağzında geveleyip atıyor  bunlar en sevdikleri her çeşit çorbayı içer öğünlerde anladığınız gibi yoğurdu da çok sever ama peynir zeytin tencere yemeği hiç yemiyor pilav bulguru da anca yoğurda bularsam yer haşlanmış yumurta hiç yemedi yediremedim gün içinde hiç huzursuzluğu olmuyor günde bir kere kakasını yapıyor çişli bezleri de günde 2 kere geceyle beraber ilk bebeğim olduğundan anlayamıyorum sanki yemeği sevmiyormuş gibime geliyor doymuyor sanki tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz kızım doyuyor mu bu arada kızım 14 aylık

18 Cevaplar

+1 oy
(1,169 puan) tarafından
Maşallah kız benimki bunların çeyreğini yese sevinçten ağlarım valla.
(19,526 puan) tarafından
Gel sarılalım ya ben de öyle.
-Reklam-
0 oy
(6,684 puan) tarafından
14aylik bebek icin 2 3 yumurta fazla
(845 puan) tarafından
Ya zaten tek yediği o diye bolca veriyorum ama ne yapmam lazım
(852 puan) tarafından
Iki 8c yumurta cok canm ..tek yumurtayla peynirli omlet yap mesela ..kabaklı omlet yapabilirsin. Dereotu omlet yapabilirsin..kayisi kıvamında haşla ivine de labne peyniri ez karıştır yer bebekler labneye bayiliyolar ..yemekten hemen yarim saat sonra emzirme yeni yemiş zaten çok emzirdigin için de yemiyo olabikir ..meyveye gelince benim kimzida yemez iki üç parça koparır fırlatır atar ..salata domates dilimle ver eline ne biliyim sade peynirli cubukreker verebikrisin ..Tarhana çorbası cok iyidir besler kilo aldırır. Yogurt iyidir ama sadece bir öğün ver çoğuda zarar fazla kalsiyum ..söyleyeceklerim bunlar aklıma gelenler yani .yinede en iyisini sen bikirisn bebeğin için. Ben sadece tavsiye verdim
(845 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ss aldım uygulicam mutlaka Allah razı olsun o kadar da yazmışsın canımsın
(852 puan) tarafından
Allah senden de razı olsun
0 oy
(366 puan) tarafından
Yetersiz değil bnce normal yumurta biraz fazla sanki 
(845 puan) tarafından
Evet herkes öyle demiş mutlaka dikkat etcem çok teşekkür ederim
(366 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(2,149 puan) tarafından
Maşallah canım benim oğlum 26 aylık 1 yumurta yediremiyorum.Gunler kısa zaten bence yediği yetiyordur ona
0 oy
(8,084 puan) tarafından
Her şeyin fazlası zarar canım. Sen yumurtayı da yoğurdu da çok veriyorsun
(845 puan) tarafından
Yarın bir tavuk patates falan haşlama yapayım umarım onu sever ikisininde kısıcam mutlaka çok saol
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Büyük insan yiyemiyo yeri geliyo 3 yumurtayı bacım daha ne yesin ? Onun midesi ne ki ? Ne istiyosun daha şükret yediklerine...
0 oy
(909 puan) tarafından
Canım 3 yumurta çok değil mi zaten yumurta tok tutar. Yoğurt fazla günde en az 1 kase veriyorum ben. Ama yemeyen bebek diyorsun keşke sebze az olsa yese
0 oy
(175 puan) tarafından
Iki uc yumurta fazla.Daha kucuk 1yawini yeni doldurmus.Benim oglum 27aylik ben 1tane yumurta veriyorum.Onunda hepsini yemiyor.Corba,sebzelee falan yapin.
0 oy
(197 puan) tarafından
3 yumurtanın hepsini yiyor mu gerçekten herşeyin azı karar fazlası zarar demişler benm minnak yarım zor yiyor 2 yaşında 3 yumurta ağır gelir canım kalsiyum fazla çıkabilir kan değerlerinde bu da böbrekte zarar verir çok seviyor diye de yüklenme yumurtaya alerji de yapabilir kendimden biliyorum 
0 oy
tarafından
Çok yumurta tüketiyor bu ıyı bırsey degıl ki
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Sürekli yoğurt yemesi iyi değil canım günde en fazla iki kase yeterli ve ekmeği çok fazla verme olabildigince corbalarini katı yap Tok tutar akşamları yada ara öğünlerde meyve verebilirsin ezip eğer normal süt veriyorsan içine pekmez katabilirsin veya pekmezi muz ezip verebilirsin 
0 oy
(14,752 puan) tarafından
Yumurta fazla benimki gibi tencere yemeği yemiyor ve pilavları yoğurtla yer
0 oy
(13,060 puan) tarafından
3 yumurta yetişkin insan için bile fazla. Bence yetersiz beslenmeden ziyade beslenme alışkanlığı ve şeklini gözden geçir balım. 
0 oy
tarafından
Daha ne yesin benimkiler biri 2 yaşına bugün girdi öteki 10 aylık sabah öğle aksam yemek bide sabah kalkar kalkmaz süt başka yok kiloları da gayet iyi
(544 puan) tarafından
Vallahi yaa benim kızım da 18 aylık yumurtanin yarısını yiyo bugüne kadar bir kase çorbayı bitirmemiş ben napayım başımı nerelere vurayim  :((
0 oy
(19,526 puan) tarafından
Maşallah baya iyi bence.ben sabah kahvaltıda ne yedirecegimi şaşıyorum. Hicbisey yemez 
0 oy
(515 puan) tarafından
Çorba türleri seviyorsa ondan yesin canım bol bol çeşit çeşit yap benim kızımda çok çorba içerdi dediğin gibi tencere yemeği falan çok yemezdi pilav makarna mantı yerdi bide ama gelişimi çok iyiydi Dr çorba gelişim için birebir derdi kemik suyuna tavuk suyuna yap ver içsin.
0 oy
tarafından

Haftalık neredeyse bi koli yumurta yiyor :O fazla değil mi sencede, ben yemiyorum günlük 3 yumurta canm.

Oğlum dün sadece 1 yumurta sarısı yedi o kadar sevindim ki, bugünde hiç bişey yemedi 1,5 yaşında. Gayet normal seninkininde yediği herşeyin fazlası zarar. 

0 oy
(1,842 puan) tarafından
Gayet güzel yiyor maşallah . Benim oğlum da yemekleri yoğurtla yemeği sever . Patates yemeği , ıspanak , pırasa bunları da dene sevcegi şekilde yap yoğurtla yer bence . Ama yumurta miktarın fazla . Günde 1 yumurta yemesi sağlıklı ve yeterlidir .

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 122 göst.
0 oy
2 cevap 203 göst.
+1 oy
32 cevap 572 göst.
0 oy
3 cevap 65 göst.

408,507 soru

12,274,427 cevap

37,694 kullanıcı