0 oy
587 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Haftada toplam ne kadar harcıyosunuz herşey dahil?

Birikim yapabiliyomusunuz? 

32 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hqftayı bilmem de aylık kredi kartı 7 bin fln geliyor bin de faturalar 1500 kadar ekstra ve 1000 temizlik yapan ablaya 10 bin herşey dahil bu kadardır. Birikim yapıyoruz evet ama ülke battıkça birikimler de batıyor 
tarafından
Niye maşallah dediniz
tarafından
Rabbim daha çok versin diye yanlış anlama selin
tarafından
2 kişi çalışıyorz yüksek lisans mezunuyuz 24 yaşıma kadar eşek gibi okudum  hala da okuyorum eşim de öyle başka ülkede olsa kral gibi yaşardık ama allaha şükür yine de :) sağlıklıyız ya gerisi boş
tarafından
Anladım kuzum ne güzel vala Allah kolaylık versin ☺️ bende isterdim eşimle beraber çalışıp katkı sağlamayı ama benim maço adam izin vermiyo çalışmama :))
tarafından
Bi de öyle bi durum var dimi. Allah bereketinizi arttırsın inş
-Reklam-
0 oy
(6,087 puan) tarafından
Birikim yapanlar lütfen açıklayın nasıl oluyor çünkü maaş geliyor mutfak masrafı hastane masrafı faturalar derken bitiyor cepte 400 500 ve kredi kartı kalıyor bidahaki maaşa kadar karttan yiyoz :)) 
tarafından
Ben birikim yapmaya başladım bi ara ama bi kaç aydır birikim yapamıyorum hiç :(
(6,087 puan) tarafından
Mümkün değil 1000 TL mutfağa gitti 1000 TLde faturalara zaten kredi kartını öde taksitleri öde cepte şuan 250 TL var kartta 1000 maaş daha ocakta alınacak.. Biz 1250 ile ay sonu nasıl gelecek bakalım diyoruz
tarafından
Faturalar çok geliyomuş size yhaa bize bu ay 275 geldi diye mahvolduk üzüldük normalde 120 filan gelirdi
(6,087 puan) tarafından
Elektrik 170 doğalgaz 270 su 100 İnternet 100 telefon faturaları 200 kayınbabamın telefon faturasınıda eşim ödüyor onu sormadım nekadar.. Küsüratlarıyla 1000 TL  faturalara gitti yani..
0 oy
tarafından
Maaşa daha 15 gün var elimizde 50 lira kaldı sen düşün. 
tarafından
Hadi yhaa ben de birikim yapamıyorum diye kendimi sorguluyorum bi kaç aydır
0 oy
(2,562 puan) tarafından

Disari cikarsam en az 100 tl cikmasam internetten ihtiyac ama toplamadim hic haftalikta degil ama ne desem bilemedim :D

tarafından
Yaben huc bir yere gitmiorum. Ama bu internet evimi yakti : D taa isvecten turkiyede her ay tonla alisveris yapiom :/
tarafından
Ben bi kaç aydır netten alışverişler yaptım diye birikim yapamadım sanırım normalde herşeyden kısıyorum valla
(2,562 puan) tarafından
Kiz isvecten ne aliyon ole
(2,562 puan) tarafından
Butun uygulamalardaki hizli market yemek kuponlarimi bitirdim :((
tarafından
Benim butun ailem orda. Hediye felan aliyoeum kardeslerime. Bi ihtiyclari varsa dayananiyorum mutlaka aliorum. Oyle bi bakiom butum param tr sitelerine gitmus : D
0 oy
(766 puan) tarafından
Hıc belli olmuyo ki canim çünkü ihtiyaca göre alişveriş yapiyoruz. Birikimde yapamiyoruz malesef..
tarafından
Ben bi ara başladım birikim yapmaya ama bi kaç aydır hiç yapamadım ortada da bişey yok bi kaç parça bişey aldım netten sadece o kadar
(3,633 puan) tarafından
Bizim birikimler zekata gidiyor kenara koyamıyoz ayriyetten anca onu toplayabşkşyız
0 oy
tarafından
Ne sen sor ne ben diyim : D esim ozellikle gidwrimiz disinda birsey almissa o ay biraz dikkat ediyoeum. Obur turlu cok harciyorum. Birikimide ben kndi paramdan esim kndi parasindan yapar.
tarafından
Ben artık birikim yapamaz oldum yha oysaki çoğu şeyden hep kısıyorum netten alışverişi kesmem lazım bi an önce
0 oy
tarafından
Hiç bir harcama yapmıyorum canım elimde şua  sadece 320 tl var onları biriktirip çeyrek olacam 
tarafından
Bende çeyrek yapmaya başlamıştım ama artık gram alcak kadar bile toplayamıyorum bi kaç düzenleme yapıcam inşallah yine toplamaya başlarım Allah'ın izniyle
tarafından
Bende giti 2 seneye ancak yaparım
0 oy
tarafından
Bugün 700 TL gitti sanırım 400 TL eşim mont aldı kendine 200 TL de kızımıza aldık ıslak mendil aldık bir de sadece bunlara 700 gitti daha gittiğimiz yere kadar yakıtta yaktık yani bir günde gitti okadar para 
tarafından
Su gibi giidyo artık yha eskiden bi bereketi vardı artık yok nedense
tarafından
Aynen öyle vala yetmiyor maaş iyi borç yok ama harcamamız da yok öyle eşimin monto markasız bir şey hani okadar tuttu ve nereye gidiyor ben anlamıyorum
0 oy
tarafından
Hiç bir bilgim yok malesef 
tarafından
Eşin yapıyo sanırım alışverişi filan
0 oy
(581 puan) tarafından
Valla canım asgari ücret kiramiz faturalarimiz 4 günde bı mama yani bı cebimizde kalırsa kredi kartı ile ekmek paramız kalıyor harcama yapmıyorum gerekmedikçe almıyorum 20 TL falan oluyordur ekmek falan oda eve eşya olsun kendime üst bas olsun almıyorum 
tarafından
Benim eşim asgari ücret bile almıyo ona rağmen birikim yapmaya çalışıyodum ama bi kaç aydır elde avuçta 5 kuruş kalmıyo
(581 puan) tarafından
Rabbim yardimciniz olsun inşallah yok valla bacım bu zamanda birikim falan olmaz yağ olmuş 110 TL
tarafından
Aynen öyle yha Rabbim Cümlemizin yardımcısı olsun amin
(581 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
tarafından
Bebeğim var 3aylik hastaneye gidiyoruz ev borcu arabaya girdik araba parası aylık 500tlleyle geçinmeye çalışıyoruz Şubat'ta maslara zam geldi biraz mutfağa daha çok para ayiririz birde bütün marketlerin bakliyatlarina baktım en ucuz şok şoktan alın canım sıvı yağda a 101 Vera yağ
tarafından
Biz herşeyi bimden alıyoz bide halk Kart yardımım var aylık 300 Seyhan Belediyesi'nin açtığı marketlerden sipariş yapıyorum
0 oy
(8,013 puan) tarafından
Ben istesem azda olsa biriktiririm ama param artınca ya hazır yemek söylüyorum ya oğluma pasta alıyorum filan harcıyorum para tutamam
tarafından
Hadi yhaa ben tutumluyum normalde ama bu bi kaç aydır ihtiyaç çoktu diye harcamalar arttı
(8,013 puan) tarafından
Bizim 4 bine yakın borcumuz var o olmasa iyi birikim yaparım da şimdi zor ben de artinca tinlamiyorum harcıyorum borç bitince biriktiririm Allahın izniyle
0 oy
(869 puan) tarafından

Birikim yapmak nasıl oluyordu 

tarafından
Unuttuk dimi yha
(869 puan) tarafından
Öyle vallah
0 oy
(51,386 puan) tarafından
Hic haftalik hesaplamadim bazi aylar birikimlerden tırtıkliyoruz
tarafından
Biz haftalık harcamalar yapıyoruz ilkbal abla
0 oy
(5,052 puan) tarafından
Eşim motor kurye 6 bin alıyor kira 900 elektirik su internet 600 fazladan ayırıyoruz onun hattı faturalı 400 haftada 1 kere su 1 ayda 50 TL ara sıra dışardan yemek söyleriz aylık onada 350 vs gider 500 pazar 500 market aylık alışveriş 2 ayda bir tüp 240 100 lira siğara parası günlük ikimizde içiyoruz her siğara alındığında bakkaldan oğluma da abur cubur alıyor oğlum evim sobalı tahta kömür içinde gidiyor yazın rahat ediyoruz tabi bu kadar harcamaya çok şükür az da olsa köşeye para atabiliyoruz oğlumuzun geleceği için
tarafından
Aynen onların geleceği için birikim yapmamız şart
0 oy
tarafından
Valla önceden yapıyordum çeyrek falan alıyordum ama şimdi karnımızı zor doyuruyoruz maaşa 15 gün var daha cepte 100 lira var babam yaptı bu ay eve market alışverişinizi yoksa kalmıştık
tarafından
Bende bundan bi kaç ay önce birikim yapıyodum ama artık yapamıyorum hiç
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Eskiden nereye ne kadar gidiyo hesaplardık bilirdik şimdi bu dengesiz ülkede hic biseyin hesabını yapamıyoruz tek bildiğim ne ev var ne araba ne düğün altınları + 8 milyar kredi borcu iki çocukla allah yardım etsin
tarafından
Rabbim yardımcımız olsun yha Allah'tan bizim borcumuz yok çok şükür
0 oy
tarafından
4/5 bin falan gidiyor
tarafından
Haftalık mı ?
tarafından
evet haftalık ya da 10 günlük falan
tarafından
Baya gidiyomuş yha neler alıyosunuz ki o kadar
0 oy
(1,624 puan) tarafından

Ben genelde market alışverişini 15 günlük yaparım bir daha markete ugramam ekmeğimi de evde yapar atarım dondurucuya yiyeceğim kadarını çıkartırım dondurucudan hava da soğuk zaten bir haftadir hiç harcamadim para:D

tarafından
Market alışverişine ne kadar gidiyo peki ortalama ? ☺️
(1,624 puan) tarafından
Valla en son maasta yaptım 600 lira tuttu canım
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Haftalık değilde gecen ay 4000 bim gitmis ev de kendimizin;))
tarafından
Haftalık bin harcıyosunuz yani :)
(5,749 puan) tarafından
Galiba oyle canim bilmiyorum ama birikim yapabiliyorum hamd olsun

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 504 göst.
0 oy
20 cevap 427 göst.
0 oy
4 cevap 246 göst.
21 Aralık 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde eda (meftun) (1,809 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 175 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,133 puan) tarafından soruldu

408,649 soru

12,280,419 cevap

37,874 kullanıcı

Kategoriler

...