+1 oy
365 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

n nişanlıyken çiçek açan çubuğunu kırmışlar yaparaklairni kırmışlar di (bn tatlı için kuaföre gittiğimde gelen giden artık kimse annemgil de gormemiş cnm çok sıkılmıştı 2 sene de biraz düzeldi 

Kızlar eşim biz nişanlıyken almıştı bana 2019 un sevgililer gününde (1 Ocak 2019 da tanıştık 6 ocakta istememiz olmuştu ) sevgililer gününde almıştı 2019 un Mart ayında da büyük Nişan olmuştu bn kuaföre gittiğimde halam yanlışlıkla çiçeğimi kırmıştı 2 seneye yakın oldu şuan böyle

image

image

12 Cevaplar

0 oy
(5,332 puan) tarafından
Maşallah kız iyi büyümüş bakımına devam et  daha büyür çiçekde veriri
tarafından
Bn nişanlıyken çiçek açan çubuğunu kırmışlar yaparaklairni kırmışlar di (bn tatlı için kuaföre gittiğimde gelen giden artık kimse annemgil de gormemiş cnm çok sıkılmıştı 2 sene de biraz düzeldi ) bu aradA bnm Koca nişanlıyken sürprizler falan yapardı da evlenince hiç bişe yapmadı cnm doğum yaptim onda bile bı çiçek alıp gelmedi cnm beklemiyorum bni seviyor eşim ama Supriz yapmıyor anlican
(5,332 puan) tarafından
Bizim kocada öyle pek becermez süpriz yapmayı bende pek aramam  evde bana destek olaun varsın sürpriz  geride kalsın
-Reklam-
0 oy
tarafından
Maşallah canım çok güzel 
tarafından
Bn nişanlıyken çiçek açan çubuğunu kırmışlar yaparaklairni kırmışlar di (bn tatlı için kuaföre gittiğimde gelen giden artık kimse annemgil de gormemiş cnm çok sıkılmıştı 2 sene de biraz düzeldi
tarafından
Iyi düzelmiş canım maşallah
tarafından
Aynen eski hâlini görseydin çok kötüydü masallah güzeldi saten bnm Koca da başla çiçek almıyor bnde olanı actirwyim (nişanlıyken çok alırdı çiçek falan evlenince hiç almadı romantik adam odun oldu
tarafından
Puhahahaaaaa Allah iyiliğini versin kız ☺☺☺
tarafından
Amin cnm napim kız güzel söz bile yazmıyor bnm adam moralim bozuk bikac gündür kocama yürüyorum (güzel söz galan yazıyorum tık yok adamda bı seni seviyorum bile demiyor milletin kocası romantik bnmki odun yontsam da özü değişmiyor
0 oy
(450 puan) tarafından
Maşallah maşallah çiçek açar bu çiçek bakımına devam et yerini değiştirme. 
tarafından
Zorla bu hale geldi cnm çok kötü olmuştu
(450 puan) tarafından
Güzel olmuş :)
0 oy
tarafından

Orkidem degil de orkid sanan ben:D

tarafından
Allah iyiliğini versin kiz
tarafından
Uykusuzluk bacım :D oğlan diş donemindede
tarafından
Aynı durumdayız cnm bnm oğlan alt dişleri çıktı üst dişler de şişmiş hiç durmuyor bu aradA galiba tekrar hamile kalmış olma ihtimali m de var sen düşün beni
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Helal olsun atmayıp sabırla beklemişsin canım
tarafından
Daha tam duzelmedi ama 2 senede bu kadar oldu cnm bu arada napim kocam evlenince hic çiçek almadı bnde olanla idare ediyom güzel söz bile yazmıyor canım sıkkın birkaç gündür eşime yuruyom yine tık yok (güzel söz falan yazıyom ) evlenmeden önce çok romantikti şimdi eser Yok Bnde aldiklariyla idare edim dedim
(14,429 puan) tarafından
Aaah ah bacım keşke hep nisanli kalsak
tarafından
Keşke evlilik güzel de nişanlılık ayrı güzel
0 oy
(712 puan) tarafından
Haftada 1 dibine muz suyu dök..  muzun kabuklarini suya koy biraz beklesin 1 2 gun sonra o suyu saksinin yanlarından dök coknolmasin bak gör cicek bile acar
tarafından
TMm cnm yapayım çok Saol bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu
(712 puan) tarafından
Annem dedi banada onunkini bir çiçek açmış görsen:)
tarafından
İnşallah bnmki de açar 2 senedir açmıyor
0 oy
(16,942 puan) tarafından

Orkidim nasil diye okudum..bende tovbe yarabbim bi orkidelerini atmadıkları kalmıştı dedim içimden :D

tarafından
Kız biri de senin gibi okumuş sonra düzelttm dedi bu arada Orkid almıyorum o yuzdne atamam istesem de o konuda şanslıyım
tarafından
Doğumdan sonra hiç âdet olmadım 7 audir
0 oy
(1,068 puan) tarafından
Maşallah çok seviyorum bu çiçeği aslında bakımı çok kolay şeffaf saksının dışında renkli bir saksı var gibi onu çıkar şeffaf  dış saksıya koymalısın dışardan baktığında kökleri griye dönünce içme suyu dolu kaba koy iki saat beklet  suya kanınca çıkar perde arkası yerleri çok seviyo senin orkidende şuan dal veriyor sanki yaprakların arasından çıkan uzun şey kökmü dalmı ayırt edemedim
tarafından
Sağol cnm saksı farklıydı değiştirdim cnm sonradan dal veriyor cnm 2 senedir dal vermesini bekledim İnşallah çiçeklenir de
(1,068 puan) tarafından
Bir buçuk  aya açar çiçeklerini gözün aydın o zaman
tarafından
İnşallah cnm çok Saol
0 oy
(639 puan) tarafından
Benimde orkidem var bunun saksısı şeffaf olmalı dışarıdan kökleri görünmeli yani canım. Birde hiç kabuklarını saksısını değiştirdin mi bilmiyorum içinde ki süngeride alman lazım. Nemli ortamı çok severler ben mutfağıma getirdim en nemli ortam orası olduğu için malum su kaynatılıyor, yemek yapılıyor. Son olarakta küçük bir kabın içine koy ve hep su olsun o kapta. Bittikçe doldur o ihtiyacını alıyor. Bende çiçekçiden öğrendim ve 2 haftada o kadar fark etti ki yapraklarım gürleşip boy attı. Sana tavsiyem sende öyle yap
tarafından
Aslında şeffaf saksıda ydi kökleri falan sığmadı kap değiştirdin (yeni kalp almam lazım mutfakta duruyor eskiden oturma odam daydi baktım iyi değildi mutfakta daha iyi diye oraya
Aldım İnşallah bnm çiçek te açar bı sene
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Kendini zor toparla mis garibim şuan bir kaç tane dal vermiş olması gerekirdi üç yıl olmuş ama böyle devam et ki kendine daha iyi gelecek o 
tarafından
İnşallah cnm çok cnm sıkılmış ti
(1,451 puan) tarafından
Bunun en sevdiği şey cam kenarı oraya ko y mutlaka birde normal sulama arasına bir kez muz suyu bir kez pirinç suyu bir kez de yumurta haşlama suyu dök vitamin oluyor ama çok dikkat et tuz olmasın bunların içinde
0 oy
tarafından
Canım bahane üretiyorsun o kırdı şu çarptı böyle oldu diye çünkü 2 yıl geçmiş 6 tane orkidem var 4 yaşındalar yıl içinde 2 kere yeni dal verirler ve çiçekleri hep açık olur dökülünce dahi birkaç aya görürüm tomurcukalarini

her mevsim yaprakları yenilenir yerlerini sevmeleri ve iyi bakilmalari çok önemli biraz bakımsız kalmış seninki 
tarafından
Çok güneşe maruz kalmış yaprağı yanmış ve çiçeğin kurumuş, kurumak sadece susuzluktan değil çok sulamaktanda olur o da zarar verir ve çiçeği kurutur
0 oy
(336 puan) tarafından
Saramış olan dalını kes Altan yeni gelir yoksa çiçeğin gücünü alır 
tarafından
TMm cnm yapacam yarın ilk orkidem olduğu için bilmediğim şeyler var

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 187 göst.
19 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Selda41 (440 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu