Kızlar biraz uzun olabilir. Şimdiden kusura bakmayın. Eltimin kız kardeşi daha yeni hamileydi. Görümcem.ile eltim değişik olarak evlenmişler. Yani kaynima eltim gelin gelirken görümcem de eltimin abisine evlenmiş. Gorumcemler köyde oturuyorlar. Neyse geçen görümcem ile konuşurken görümcem hamile olan kız için gülerek dedi ki. " Çok ağrısı oluyor, bunaliyor . Nerden bela ettim ben bunu başıma. Bilseydim yapmazdım diyo " dedi. O an Beynimden aşağıya kaynar sular döküldü. Hemen sinirle çıkıştım.
" O nasıl söz öyle şey mi söylenir hiç.? Üstelik sende bunu gülerek mi anlatıyorsun. ağzından çıkana dikkat etsin , duanın kabul olacağı vakte saate denk gelir , allahutelaa nin zoruna gider. Allah korusun başına bişey gelir " dedim.
Görümcem güldü geçti. Dün haberini aldım ki kızin bebeğinin kalbi durmuş. Kürtaja almışlar. Görümcem hikaye atmış o kızın olduğu şehre giderken .
O şekilde öğrendim " hayırdır , nerden çıktı şimdi yolculukta, planlanan birşeyden bahsetmemiştin" dedim.
O söyledi. Hemen o aramızda geçen sohbeti hatırlattım.
"O canının darlığından öyle söylüyor " demez mi.?
" Hiçbirimiz canımız daralmadan cikartmadik bu çocukları " dedim . Salakkk görümcem de g* tü çıktı tarlada tabakta çalışcam diye 3 tane de çocuk yaptı. Neyse bugün de eltimi aradım geçmiş olsuna. Bana demez mi " Amaaaan eliff zaten çok ağrısı oluyordu. Rahmine düştü düşeli çok cektiydi." Dedi. Sinirden çıldırdim resmen bu cümle ne demek . İyiki gitti demek değil mi.? Bunların cahillikleri beni öldürecek. Birde diyor ki iki aylık bebek için normal doğum yaptırmıslar diyo. Diyorum ki . Ne normal doğumu parmak kadar bile yok o bebek. Ona verilen serum suni sancı değil düşük ilacı , diyorum. Hayır bebek ordan çıkmış normal doğum işte diyo hala. Yeminle cahille sohbeti kesin. İnsanı sinir hastası etmekten başka birşey değil. Eltimin o sözlerine de iyilikle güzellikle dedim ki ;
-" Bak canım , o böyle böyle diyordu. Demekki neymiş agzimizdan çıkan herşey dikkat edecekmisiz. Kız kendini toparlayinca sen ona akıl ver , ben onu akıllı sanardim ama cahilmis demkki diyorum.
Onun çok canı acıdı ondan diyor. Sinirden dedim. Sen canım acımadan mi doğurdun. Kimin acimiuo. Evde yatarak bı çocuk cikaracakti yani.
Birde bu kızın kızken rahminde kist vardı. Doktor lar evlen çocuk yap Z yoksa olmaz diyorlardı. O da Ya çocuğum olmazsa diye korkuyordu. Sana ne güzel rabbim nasip etmis. Ne diye iki ağrıya sancıya isyan ediyorsun . Her ağrısına sukretmen gerekiyo. Tamam herkesin hamileliği bir değil ama . Daha anne karnındaki bebeğe de beddua edilmez yani.
Dedim bende madem bu kadar zormuş , gördüğü zorluğu daha da yapmasin , gezsinz tozsun kocayla dedim .
İstiyor birdaha diyo. Dedim inşallah o sözleri Allah'ın zoruna gitmemiştir de birdaha nasip eder dedim. Herşey tabiki de olacağından. Alan da Allah veren de Allah ama. Ben şunu bilir şunu söylerim ki. O kız ağzıyla etti o çocuğa ne ettiyse.
Kıssadan hisse. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat edelim. Her söz dua niteliğinde..
İyi geceler