Kızlar selam ben yeni geldim aranıza. 2.5 yıllık evliyim 7 aylik bi bebeğim var. Eşimin ailesiyle çok iyi anlaşırım, anlaşırdım. Gerçekten halden anlayan iyi insanlar. Bi büyük görümce var evli bide küçük daha ortaokulda. Büyük görümce başka şehirde ama her ay buraya geliyor. Benim gelin geldiğim şehirde hiç kimsem yok sadece eşimin ailesi. Arkadaşım da yok pek ortamlara girmedim dhaa doğrusu pandemi nedeniyle girdiğim ortamlar bozuldu zamanında. 2 senedir eşimin ailesinin her bir üyesine doğum günü pastaları kutlamaalr, çaylar yemekler agirlamalar yaptım. Her bir şeylerine koştum diyebilirim. Görümcem geldi bizde kaldı, kocası erken kalkip evden çalışıyor diye saat kurar kahvalti hazirlardim falan neyse. Görümcem sehrinde yalniz kimsesi yok gezemiyorlar diye 3 yasindaki ogluna 2 3 kere ben baktım dedim siz çıkın kocanla gezin hic vakit ayiramiyonuz. Tüm iyi niyetimle. Sonra baktım ki her gelmesinde cocugu bana bırakıyorlar. Bazen getirip kapidan biraktilar bazen eşimle yolladılar. Aksam 9 10 gibi kayinvalidemlerden cikardik, çocuk ben de gelim derdi yollarlardi bize. Yani o saatte kim kime çocuk yollar bana çok absürt gelirdi. Bi gün Görümcemin ankaraya taşınma gibi bir olayi oldu. Bu arada kayinvalidem hic istemiyor gelmesini çünkü başına gelecekleri biliyor çocuğu sürekli bırakacağını vs vs. Ben tabi o zamanlar anlam veremiyordum istememesine kendi öz kizi niye istemez diyordum daha yeni anladım. Velhasil kayinvalidem ben 3 aylik hamileydim bana demez mi onlarin tasinma surecinde 1 2 ay sabahlari sen öğleden sonra ben bakarim çocuğa diye. Yani sormak bile yok, kayinvalidem çalışıyor bu arada.. yani bana sorulmuyor yine emrivakiyle çocuk baktiracaklar. Bennde hic cevap vermedim sonra bikere daha böyle dedi başka vakit ben bakamam dedim kestim. Sonra o mevzu kapandi ama artik gorümcemin her gelmesinde bana cocuk birakacaklar diye geriliyordum yani çocuk dedigim 3 yasinda ama ne yemek istemesi bitiyor ne kosturmasi ne dahitmasi 6 aylik hamile onun pesinde gezdim evde. Eşimle yolluyorlardi. Neyse bide ben hamileyken kronik hastaliklarim oldugu icin hicbiryere gidip kimseyle gorüsmezdim. Gorumcem dogum günlerinden düğünlerden kalkar buraya gelirdi ben de derdim 3 4 gün gorusmeyelim sonra görüşelim. Meğer buna da takilmislar. Neyse gećen geldi bu yine 2 gün işi vardi bir yere gitti ben sadece hos geldin diye mesaj attim çünkü gelmeden o cocugun bana birakilacagini biliyordum. Sirf sormasin diye cok muhattaap olmadim. Eşime yazip durdu çocuk ortada kaldi diye ben de esimi tembihledjm sakin kabul etme diye 7 aylik bebekle o cocuga bakamam dedim. Eşim de öyle dedi 1. Gun öyle gecti 2. Gün de bana degil yine eşime demis size birakabilir miyiz cocugu annemle durmuyor eşimde reddetmiş. O gün gittim ben görmeye ama eve gelmemişti. Bebegimin uyku saati gecceegi için eve döndüm meaj attim ertesi ğun kahve icmeye çağırdım. Ertesi gün yeniden yazdım ne zaman gelcen diye. Dedi çocuk ateşli gelmeyelim bulasmasin. Biz de daha yeni ahstaliktan kurtulduk 2 şise antibitotik içti oglum dedim tamam o zmaan. Hafta sonu gitik kapidan ugradik bal verdik güya cocuk için iceri girmek istemedik alsiverise gitcez dedik. O an kayinvalidem eliyle af edersiniz agzina gelsi s**tirin gidin der gibi bi hareket yapti. Eşim de noluyo anne falan dedi. Kapiaya kadar gelmissiniz niye girmiyorsunu diye azarladi bizi. Dedim anne cocuk hasta bualsmasin diye. E dedi alisveriste bulasmiyor mu. Ne kast ettigimi cok iyi biliyordu. Neyse azari yedik girdik aldilar oglumu hepsi bi guzel öptü bir allahin kulu da dmeedi ki bu cocuk yeni ateşler icinden kurtuldu yaklasmayin yeniden hastalnmasin. Oturduk qma hicccc suratina bakmadan çıktım evden. Eşim o vakit bana hak veriyordu. Neyse sonra 3 gün sonra kayinvalidem aradi beni dedi noldu aramiz acildi ben de her seyi saydim dedim ben naptim da o hareketi hak ettim sizden. Ben her seyi size acikliyorum söylüyorum ariyorum geliyorum. E jste sen ablani daha once de karantinaya aldin. Eee fellik felllik gezip geliyordu sizin keyfiniz benim canimdan kiymetli mi. Yok benim (40 yilda bir gelen ablamalr en son doğuma geldiler) ablanlar gelince onlara oyle yapmadin. Lann ablamlar 40 yilda bir geliyor doguma gelmislere nereye karantinaya alayim. Ayy kusura bakmayin kzilar cok sinirlendim cunku az knce haftanin 5 günü anneme gidelim diyen eşimle tartistim. Dedim 2 hqftadan vevvel gitmeyecm kabullennartik bunu. Daha pazar günü oradaydik 4 gün oldu diyosun ki annemlere gidelim. Neyse jste kusura bakmayin cok yazdim hakkinizi helal edin