+1 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
2 aylık anneyim, dondurucuda steril şekilde muhafaza ettiğim fazladan sutlerim var bağışlamak istiyorum, İstanbul Anadolu yakasında ikamet ediyorum.

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım ben doğru  bulmuyorum dini yönden  çünkü ileride insan ne olacağını  bilmiyor bir yudumdan fazlası kardeşliktir ileride yaşları  büyüse rabbin hikmeti birbirlerine gönülleri  düşerse  günahı ve vebali var
tarafından
Ha işte sadece  o öyle değil mesele benim büyük kızımla senin büyük kızın  senin sutunu içmişler  senle ben sonra cocuk getirmisiz 2. Cocuklari benim erkek senin kiz ileride benim oglum senin 2. Kızınla evlek isterse olmuyor onlarda kardeşler  yani
(1,635 puan) tarafından
Tamam tamam ben kimseye sütüm olursa vermeyeceğim vazgeçtim:) çok karışıkmis
(1,009 puan) tarafından
Evet canım süt kardeşlerden küçüklerde birbirine olmuyor babam ablasının sütünü içmiş halamın en küçük kızını kardeşime isteyecekti hoca olmaz dedi  sen en iyisi ya kimseye verme yada tanıdık birine ver
(1,635 puan) tarafından
Öyle yapmak lazımmış onu anladım canım :)
tarafından
Boy abdesti almak lazım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne güzel canım Allah razı olsun 
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Hastaneyle bi görüş canım anne sütüne ihtiyacı olan bebek çok vardır 
0 oy
(136,532 puan) tarafından
karmasik bi durum diyanete sor once
0 oy
(4,896 puan) tarafından
Sıkıntılı bi durum etrafında birebir tanıdığın kişilerle olabilir ama Öbur türlü mes'uliyeti çok büyük 
0 oy
tarafından
Bi yere dgl. Ama bildik adini sanini tanidigin birine bagislaman daha uygun. Obur turlu bilmedigin bir sut cocugun olur oda dogru dgl.
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Çok güzel Bi düşünce ama süt kardeş mevzusu var bu işin olmaz olmaz ilerde karşılaşırlar iki kardeş evlenirler verdiğin kişiyi bilmen lazım çocuklarının onun süt kardeşi oldugunu bilmesi laızm 
(4 puan) tarafından
Etrafımda da hiç yok yeni dogum yapıp sütü gelmeyen birileri, ama atmaya da kıyamam baya fazla ve 3 ay süresi var en fazla
(4,394 puan) tarafından
Kendi bebeğine niye vermiyorsun canım o kısmı anlamadım
(4 puan) tarafından
Bu sütler bebegim kuvezdeyken sagdigim sütler, o zaman sadece serum ile besleniyordu.Şu anda da bol bol sütüm geliyor ve bebeğime yetiyor. Dondurucudaki sütler 3 ay saklanabilir, süresi geçerse çöpe gidecekler
(4,394 puan) tarafından
Anladım canım son çare dışarda toprağa veya bir ağaç dibine dök dua ederek Rabbim niyetini biliyor sonuçta
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Canim dini acıdan uygun degil yani tek bi bebege vereceksen eğer onun kim.oldugunu annesi vs bilmen lazim ki ileride Allah korusun kim.kiminler evlenegi belli olmaz
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Kanunen bağış yapamazsınız Türkiye'de süt bankaları yok çünkü gerekli açıklamayı yapmışlar zaten süt kardeşi sayılacağı için Türkiye'de süt bankaları kurulmamış tır 
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Dini yönden pek uygun değil.  Bide şuan covidden ötürü de kabul etmio hastanelerde
0 oy
tarafından
Canım benim doktorum 6 aya kadar saklayabilirsiniz dedi. Bende hep sağıp dolaba koydum 3 4 aydan sonra gögüsler normale dönüyor bazen yetmiyor bile hatta o zaman ısıtıp verirsin. Ben bazen hastaneye gidiyorum ya da işim oluyor. Dolaptan çıkartıp veriyor kayınvalidem. Bence kalsın dolapta anne sütü hiç bir şey olmaz dolapta. Süt poşetine koyduktan sonra buzdolabı poşetine de koy ki buz kokmasın sütler 
(4 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ama emin misin bana 3 ay dediler dondurucuda Max saklama süresi olarak
0 oy
tarafından
Kanser hastalarına hastaneye başvurabilirsiniz yada çocuk esirgeme kurumuna ama dinen nasıl uygun oluyorsa öyle yapın  

:) 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Ben de doğru bulamadım canım bilmediğin kişilere sütünü vermeyi yani belki sorun da olmaz bilmiyorum ama ben takılırım sanırım 
0 oy
(219 puan) tarafından
Diyanet yasaklamıştı hatta süt bankası vs varmış . Süt kardesi sayiliyormus

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 367 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Marsel_tuna (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 349 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (718 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 67 göst.