0 oy
227 göst.
Aile kategorisinde (20 puan) tarafından
Kizlar agir psikolojik sorunlar depresyon ic skntisi yasayanlar varmi bazi olaylardan sonra hic gecmeyecek gibi hissedipte iyilesenler oldumul0

10 Cevaplar

+1 oy
(350 puan) tarafından
Ben hem de defalarca kez. Ama hepsinde de toparladım çok şükür. En kötüsünü yaşadığımda ilaçla tedaviye başlamıştım. Ve bir gün karar verdim. Beni üzen şeyler ilacı içince düzeliyor mu? Hayır. Ama ilaç varken etkilenmiyorum o kadar. O zaman kendime dedim ki ilaç yapıyosa sen kendin de yaparsın. Atlatırsın. O günden sonra her üzücü olayda veya o depresyon durumlarında kendimi gazladım yaparsın bundan da sağ çıkarsın diye. İnan kendine bu cümleleri söyleyince bile bi adım atmış oluyosun daha iyi hissediyorsun. Bu dünyanın her şeyi fani, depresyon da gelip geçici. Tabi ağır olanlar vardır bilemem Allah yardımcıları olsun ama insan istedikten sonra inandıktan sonra olmaz diye bir şey yok
(20 puan) tarafından
Bazen icimi oyle umutsuzluk kapliyorki sanki hersey cok kotuye gidecek gibi tek basimayim ailemden uzaktayim cok zorlaniyorum iyi gelecek tek iyi bisey olmuyot hayatimda aksine hep koty seyler oluyor basedemem diye cok korkuyorum
(350 puan) tarafından
Biraz geçmişi düşün, mutlaka seni çok üzen olaylar olmuştur ve artık onların geride kaldığını göreceksin. sadece o zaman çok üzüldüğümüzü hatırlarız yarası biraz sızlar ama o anki kadar yanmaz canımız. Ve o acı geride kaldıysa bu günleri de atlatacağını ilerde şuan seni çok üzen şeylerin bile sadece geçmişte kalacağını hatırlat kendine. Şunu unutma sen kendin için bir şey yapmazsan kim senin için ne yapabilir ki? En basiti kendine bi kahve yap iç mesela. Huzurlu bir ses açıp dinle vs vs. Sana ne iyi geliyorsa onu yap ve sadece kendin için yap. Şuanki duyguların için kendini veya başkasını suçlama mesela suçlamak o olayın içinde kalmana sebep olur. Ailenden uzaktaysan onlarla iletişim kur ve ne olursa olsun insanın ailesinin yanında bile olsa tek başına bir varlık olduğunu kabul et. Varlıklarını biliyosun en azından bununla mutlu olmaya çalış. Hayatın sağlıksız tarafını değil sağlıklı mutlu tarafını görmeye çalış. Bu şuan sana zor gelir ama unutma umut her şeydir bu hayatta. Ve seni en çok sen tanıyosun ve seni en iyi sen mutlu edebilirsin. Naçizane bir kitap önereceğim okursan. Beyhan Budak-Kendine İyi Davran Güzel İnsan.
Veya youtube Beyhan budak yazıp videolarından sana göre olanları izleyebilirsin.
(20 puan) tarafından
Ben cok gucsuzum sanirsam cok korkuyorum korkak bi insandim hep cok kotu seyler yasadim ust uste ve yalniz   ama yinede iyi toparladim herseyi kabullenmem gerekiyo heralde artik sadece hayat cok anlamsiz yasama sebebi yok gibi hersey bos bu hislerden kurtulmak istiyorum
(350 puan) tarafından
Yaşamamız için en büyük sebep aslında belli, Allah derdi veriyosa dermanı da verir. Güçsüz hissedince Allah'a sığın kuzum. El aç ondan içine ferahlık vermesini iste. Allah yardımcın olsun şuanki halini anlayabiliyorum. Korkak biriyim demek yerine ben güçlü bir kadınım diye kendini telkin et sesli bir şekilde. Kendine kuracağın cümleler bile çok önemli. Güçsüzüm dersen ona ikna olursun çaresizim dersen kendini kapatırsın. Unutma ki her gecenin bir sabahı vardır.
-Reklam-
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Psikyatriste gidip iyilesenler var onun dışında kendi kendine atlatabilecegin birşey degil
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Kendimden umutsuzdum doğrusu. İlaçlar tedaviler hayatın düzene girmedikten sonra hiç Bi fayda sağlamıyor. Seni hasta eden, bu duruma iten insanları ya hayatından çıkaracaksın, yada umursamamayı öğreneceksin. İşte o zaman herşey düzene giriyor yavaş yavaş. Gerçi ne yaşadığınızı bilmeden yorum yapmış oldum. 
(20 puan) tarafından
Hayatim duzende degil iste tek yasiyorum ailemden uzakta tek bir destekcim yok
(1,272 puan) tarafından
Kendimden örnek vereyim, yalnızlık çekiyorum ama kalabalıkta bunaltır beni mümkün oldukça girmem. Kendimi Bi salsam, depresif Bi insanım, bu konuda geçmişimde pek parlak değil yani tedavi gördüm ilaç kullandım faydası olduğu kadar zararınıda gördüm. Ama şu an sevdiğim şeyleri yapmaya çalışarak baya baya aştım. Öncelikle olumlu düşünmeye zorladım, kokuları çok severim havaya benim havamı enerjimi değiştirecek sevdiğim Bi parfüm sıkarım, ki bu benim için çok işe yarar :) kitap okumakta çok iyi gelir. Ve müzik dinlerim. En en en önemliside bol bol ayetel kürsi... Okuyun bol bol nazar duası ayetel kürsi ve ihlas bana inanılmaz iyi gelir.
0 oy
tarafından
Ben yaşadım şükür şimdi iyiyim
(373 puan) tarafından
Boşandın mi peki
tarafından
Ben mi?
(373 puan) tarafından
Ayseesyaya sordum canım
tarafından
Neden öyle düşündün ki? 2  buçuk yıllık evliyim diyo ya
(373 puan) tarafından
Esimden çektim demiş ya bence çocuk yapma problem ne bilmiyorum ama.huzursuz evlilikte olan çocuklara oluyor
0 oy
tarafından
bende 6 yıldır major depresyon var. en uç yerlerinde yaşadım. aylarca anca bayılarak uyuyabildiğim, her gün düşünmekten, taşı dağ yapmaktan, durduk yere ağlamaktan, domates bile midemi bulandırıyordu yemek yiyemiyordum. farklı farklı antidepresan kullandım. uyku düzenimi düzeltti ve gün içinde daha aktif oldum, düşüncelerim azaldı. kendini değerli kılmak için de yapman gereken şeyler var. benim için bu üretmekti. örgüye başladım. varoluş felsefesine geri döndüm. olay düzelmeyi istemekte bitiyor çünkü sıkılıp ilaçlara direnç gösterip bıraktığımda uyku düzenim yine mahvoldu ve düşüncelerim geri geldi. kendini hasta bir beyinle yalnız bırakmak insanın kendine yaptığı en kötü şey. ilaçlarımı almadığım için her gün kendimi sabote ediyorum.
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Ben çok ağır depresgon geciridm ve panik atagim.bar profosyonel destek alacağım ama Hz Yusuf u izlemek bana iyi geliyo 

Ve ayette geçen söz benim hapim.oldu eskiye nazaran daha iyiyim  "Ben hüznümu ve kederimi yalnızca Alemlerin.Rabb ine arz ederim " 
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Yasamayan deseydin iyiydi
(20 puan) tarafından
Ay su halimde guldurdun
0 oy
tarafından
Evet 4 5 yıl önce bendede oldu ama çok şükür geçti 
0 oy
(1,766 puan) tarafından
Ben mesela o kadar uzunki 
(20 puan) tarafından
Sizede kotu seyler yasattilar demi :(
0 oy
(1,972 puan) tarafından
Benimki ta çocukluğa dayanıyor. Öyle zor öyle kötü iğrenç bir hayattı ki. Kaç yılda kendimi topladım bilmiyorum. Hiç bir ilaç doktor fayda etmedi. Kendi kendimi iyileştirdim. Tabi ki kararlarım eş seçimim, okulum işimin de beni iyileştirme de etkisi oldu. Yoksa kaç kez intihar etmeye kalktım birinde mutlaka geberip giderdim. Tek bildiğim insanı bu hale getiren şeyleri kişileri silmek hayatımızdan çıkarmak. Çamurdan çıkmadıkça istediğimiz kadar yıkanalım temizlenmek imkansız. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 119 göst.
11 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Angel1992 (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 113 göst.
18 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 54 göst.
+1 oy
12 cevap 277 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,272 puan) tarafından soruldu

379,053 soru

11,346,004 cevap

34,812 kullanıcı

...