0 oy
197 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (895 puan) tarafından
Emzirmeyi birdenmi yoksa asama asamami biraktiniz.2 yasina cok az kaldi.gece bile surekli gogsumse artik yavas yavas birakmayi dusunuyrm.napmam lazim

15 Cevaplar

+1 oy
(7,799 puan) tarafından
Tam bir ayı buldu ilkten gündüzü kestim sonra geceyi ... Kesmeye cumartesi sabahından başladım . Pazartesi salı da eşimi ise yollamadim yıllık iznini kullandı . Kızım kalkar kalkmaz bana yapışır aşırı bağımlı bir saat emerdi . Uyandığı an eşim aldı başka odaya götürdü döktü oyuncaklarını oynadı .  Her süt dediğinde eşim dikkatini dağıttı ağlamaya başladığı an aldı dışarı çıkarttı . Bir kere akşam uyurken çok ağladı elimizde sallayarak uyuttuk o ağladı ben ağladım ama  sonrasında zaten gece emdiği için sorun olmadı bazı akşamlar kıyamadım  emzirip uyuttum sonra yavaş yavaş biberona ballı süt yapıp verdim bu zamana kadar asla icmezdi sevdirdim bir şekilde içti çok şükür tutturunca gel ben sana meyve suyu vereyim ya da süt vereyim dedim . Miktarı abartmadim bir daha isterse süte su katıp verdim  fazla sutte iyi değil çünkü . O hafta içinde  misafirlikteydik  çok ağladı yeğenim koltuktan itmiş yere yapışmış çocuğum ne yaptıysam susmadı aldım kimsenin olmadığı bir odaya emzirdim sakinlesene kadar çocuğumun duygusal boşluğunu bu şekilde doldurdum ve hiç bir zararı olmadı bana . Bu süre zarfında ben evde birebir durmadım sürekli birilerine gittim evde yalnız kaldıkça yakama yapışirdi çünkü . Böyle böyle atlattık gündüze alisinca da geceden  kestim ve vicdanım öyle rahat ki yavrumla çok güzel ayrıldım  . Öncesinde çok zor geldi ağladım hatta ayiramam diye ama iki yaşını doldurdu o yüzden vakitlce yapmak en doğrusu. Sakın göğsüne bir şey sürme burda birisi oğluna göğsünü gosterince çocuğun midesi bulanıyorms ne gerek var ki travma yasatmaya? Benim kızım doğdu ilk göğsüme kondu, ağladı orda huzur buldu, acıktı orda doydu, üzüldü orda sevindi , annesini özledi orda mutlu oldu ,korktu orda sakinleşti . Bir anda tu kaka diyip çocuğun bunca şeyini yerle bir etmek hangi akla mantığa sığar ? Her istediğinde annecim biz artık büyüdük bizim süte ihtiyacımız kalmadı ama beni özlersen canın sıkılırsa gelip sarilabilirsin,  beni öpebilirsin ben her zaman senin yanındayım seni çok seviyorum dedim . İnan bana çok iyi anlıyorlar ilkten hırçınlık hepsi yapıyor kolay değil bağımlılık bir yerde ama zamanla yer şey çok daha güzel oluyor.
(895 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim cnm ayrintili yazip anlattigin icin bencede tiksindirmemek gerekiyor.gunduz bi sekilde atlatirim ama gece cok bagli emzirip yatagina yatiramiyrm.hemen agzini acip emmek istiyr.ins benim esimde yardimci olur kolay atlatiriz
-Reklam-
0 oy
(135,787 puan) tarafından
sut kesen hap varmis onu al ic
(895 puan) tarafından
Benin zateb cok sutum yok cnm.ben kizim acisindan sordum.yontemler ne diye
0 oy
(16,583 puan) tarafından
Yavaş yavas biraktirdim birden bıraktırmak çocukta kötü sonuçlar doğurur öğün azaltarak biraktirdim ve hiç zorlanmadım 
(895 puan) tarafından
Ay suan bile emiyor.buyudukce daha bi yapisik oldu.
0 oy
(45,019 puan) tarafından
Kendisi bıraktı.    
(895 puan) tarafından
Hic birakacak gibi degil bebekken emsin diye ben zorluyodum simdi yapisik geziyrz
0 oy
(847 puan) tarafından
Yavas yavas biraktim cnm hamileyim birakmam lazimdi   ve hic bisey kullanmadan  onceleri sadecw uyuturkwn bi oglen bi aksam snrada direk  hicte zorlanmadk
(895 puan) tarafından
Ins bizde zorlanmayiz cnm
(847 puan) tarafından
Insallah cnm valla bn korkuyodum bizimkisi uyumazdi  srekli memedeydi
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Oğlum çok düşkündü 2 yaşında seninki gibi gece bile memedeydi. Emerek uyurdu. Kaza oldu hamile kalmamak için ertesi gün hapı almam gerekiyodu eczacı 2 hafta emzirmesin demiş. Fırsat bu fırsat oğluma anlattım. Ben hastayım bak doktor ilaç verdi bunu içince süt acı olucak ama içmezsem  iyileşemem diye konuştum. Gel sğt içelimmşimdi sonra hapı içiyim dedim tamam dedi. Emzirdim. Sonra hapı ona göstererek oğluşum içiyorum bak dedim içtim anlattım artık acı falan diye. Arada hala acı mı diye sordu evet dedim böyle böyle unuttuk. Geceleri uyanıp istediğinde uyku sersemi biraz zor oldu ama geçti. Çok akıllıydıda şimdi söz dinlemiyo sıpa
(895 puan) tarafından
Gunduz yine anlatabilorim belki ama bakalim geceler cok zor olacak gibi.sagl cnm cvbin icin
(1,097 puan) tarafından
Rica ederimm
0 oy
(25,196 puan) tarafından
20 aylık benimki de 10 gün sonra gece emmeleri bıraktırmaya başlıcam valla zırt pırt kalkıyo aşırı bagımlı birden kesicem bi komşumuz destek vericek
(895 puan) tarafından
Inan birakmayi 4 gozle bekliyrm.bi taraftanda uzuluyrm emzirme isi tamamen bitiyor benim icin degisik bi duygu
(25,196 puan) tarafından
Evet bende öyleyim ya çok üzülüyorum ama saat başı kalkıyo sırf ağzında tutsun uyusun derdi bu aşırı bagımlı. O uyuyo ama olan bana oluyo işte. Duygusal açıdan baya yıpranıcaz bi süre hem onlar hem biz
0 oy
(650 puan) tarafından
Emerek uyurdu önce onu bıraktık. Gece uyandığında meme vermedim. Sabah 6 7 gibi 1 kere alırdı. Ama gündüzleri çok isterdi. Onu da azalttım. Şükür çok kolay oldu. 
0 oy
(10,495 puan) tarafından
Ben ilk önce gece emzirmeyi kestim sonra gün içinde de 4 kez emzirdim sonra 3 e düşürdüm sonra 2 sonunda biraktirdim. 15 aylıkken hamileydim birde
0 oy
(8,112 puan) tarafından
Azalta azalta bıraktırdım canım. 
0 oy
(4,721 puan) tarafından
18 aylıktı.

Konusurak, annecim bak süt bitmiş gelmiyo diyerek ayrıldı. Şuan hala çok seviyor göğsümü. Soğutarak ayırmadim çünkü bu çok önemli. İlk bağ kurduğu şey o
0 oy
(14,902 puan) tarafından
7 aylıkken kendisi bıraktı 
0 oy
(2,040 puan) tarafından
İki kızımı da azaltarak kestim ben mesela dün 10 defa emdiyse bugün 9 birkaç gün sonra 8 şeklinde ilerledik büyük kızımı daha erken ayırdığım için unutması kolay olmuştu ufaklık zorladı biraz sürekli kucağıma gelip meme istiyordu en son göğsüme tuz sürdüm ondan sonra emmek istemedi bu sırada sürece başlamadan önce hep mama bitiyor artık diyordum geceleri de uyandikca yanımıza aldık pışpışladık sakinlestirdik filan o şekilde unuttu 
0 oy
(752 puan) tarafından
Ben aşamali bir şekilde birkafim bir hafta zorlandık ama şükür geçti 
0 oy
(895 puan) tarafından
Cok teskkur ederim arkadaslar.tek tek yazamadim.ins dediklerinizi uygulaycgim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 123 göst.
12 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ozgul406 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 186 göst.
6 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 114 göst.
8 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seymenn (1,052 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 729 göst.
20 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu

412,009 soru

12,403,151 cevap

44,508 kullanıcı

Kategoriler

...