0 oy
399 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,169 puan) tarafından
eziyorum catalla genelde ama artik parca yutar mi emin degilim korkuyorum da ne versem eline aceba alismasi icin

13 Cevaplar

0 oy
(1,310 puan) tarafından
Mesela havuç haşla parmak gibi kes eline ver yumuşak şeyler verebilirsin cnm
(1,169 puan) tarafından
ay insallah bugun basliycam cok cesaretlendim valla yesil soganla muzla basladi :)
(1,310 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun minnoşa
(1,169 puan) tarafından
ay sagol kuzum valla sizlerin sayesinde cesaretlendim makarna yaptim yedi cok sukur oyun oynayarak elinde ezerek falan en azindan yuttu cok sukur baya sevindim ya
(1,310 puan) tarafından
Çok şükür canm verdiğin şeyleri yanında gözlemleyerek verirsen hıc aklın da kalmaz minnoş ta kendi yemeyi öğrenir annesi
(1,169 puan) tarafından
ay insallah kuzum ya iyiki sizlere sormuşhm valla cesaretlendim sayenizde
-Reklam-
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Havucu hasla ama boyle cok degil mesela paaginla ser bastirinca ezilcek sekil disinle isirince kolay parcalancak sekil onu dene patates biraz tikiyor havuc da o yok eger yers ayni sekil patates kabak deneyebilirsin salatalik mesela olur sert kemarini alip ortasini verebilirsin. Yemesini istiyosan :) eğer kemirsin dersen soy direk ver  ama gozetle canim 
(7,785 puan) tarafından
Sen var ya bi tane makarna ver eline tek bak onu nasil yiyo duruma göre ister böl ister bütün ver sonra da cnm ici  rahat etsin.
Annesi sensin ben ne desem bos emin ol en iyi sen bilirsin ic sesini dinle :)
(1,169 puan) tarafından
canimsin ya valla cok sagol cok cesaretlendim sayende sabah muz verdim dilimleyip onune koydum eze eze elinde biraz yedi hatta bide yesil sogan vermistim onu koparmis ellemedim cevirdi cevirdi yuttu bir iki oksurdu sonra yutmuş cok sevindim
(1,169 puan) tarafından
yasadiklarini simdi okudum canim iste bnde ondan kirkuyorum zaten bnimki de ek gidayi cok istahli yiyen bir cocuk degil zorla iki kasik anca yediriyorum umarim yer tek basimayim esim bnden daha cok korkar çocuğa bisey olacak diye
(7,785 puan) tarafından
Bende tek basimayim kuzum kimsem yok işte o annem varkenki olay memlekette oldu yoksa evde hep kendim yasadim o korkuyu bi yamdan aglicam dokunsan o haldeyim bi yansan yok bi sey diyip cocugun bogazinda kalan seyi aliyodum ya ama bak çok şükür geçti bitti.
Mecbur öğrenecek bu cocuk senin gorevin uygun ortami ve yiyecegi hazirlayip izlemek,gozlemlemek gerekli gorursen mudahale etmek canim.
Rabbimin izniyle bi sey olnaz sen her gida veririsinde yine bi besle cek oyle ver Allah a emanet tüm evlatlarımız :)
(1,169 puan) tarafından
aynen oyle canim iyiki yazmisim iyiki sende cevap vermişin valla sayende cesaretlendim artik boyle yavas yavas vercem  kac öğün ek gida versem ki aceba emiyor bide
0 oy
(2,091 puan) tarafından
havuç salatalik  verebilirsin  taze soğan  falan bem verdim bunları  bride ben hep ezerek  püre halinde veriyorum daha sonra hiç vermedim  çiğnemesi ogrensin  diye Allah'a şükür bir şey yasamadim  çiğnemesi ogrendi  bemim.bir arkadasim  var  3 yaşında kizi  makarna  manti  bile  çiğnemeden yutuyor 
(1,169 puan) tarafından
salatalik mevsimi degil diye hic vermedim havucta sert ya bogazinda kalir diye korkuyorum ama artik baslasinda istiyorum
(2,091 puan) tarafından
analdim canim  sem  bilirsin
0 oy
(4,902 puan) tarafından
Makarnayı iyice haşla koy önüne. Havuç haşla koy önüne . Pankek yap koy önüne;)
(1,169 puan) tarafından
canim hepsini tum haliyle mi koyuyum yoksa parçalara ayirip mi
(4,902 puan) tarafından
Parçalara böl ama büyük parça tutabilsin yanında dur sende
(1,169 puan) tarafından
anladim canim mesela bir havucu nasil parcalara ayirsam daha kolay olur
(4,902 puan) tarafından
Uzun ince
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Google da parmak gıdalar diye ara canım kabak havuç onları haşlayıp verebilirsin. Boğazına kolay kolay kaçmaz öğürme refleksleri var çıkarır kendi
(1,169 puan) tarafından
ya zaten yemiyor o kadar sey hazirliyorum ama ekmege veya baska biseyi elinden alsam kiyameti kopariyor bnde bise olacak diye korkuyorum ekmege alistiriyim o zman
(1,456 puan) tarafından
Olmaz Allahın izniyle sen yanında ol bi de heimlich manevrasını öğren daha cesaretli olursun
(1,169 puan) tarafından
tamam canim cok cok tesekkur ederim valla sabirla cevapladin sorularimi allah razi olsun
(1,456 puan) tarafından
Rica ederim canım. Buranın amacı bu birbirimize destek olmak
(1,169 puan) tarafından
aynen oyle cok sagol tekrardan canim
0 oy
tarafından
Ne versen agzina goturur zaten ama verdigin sey sert olmasin mesela elma armut havuc vs onlari haşlaman lazim 
(1,169 puan) tarafından
himm anladim canim
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Yutar canım biz çorbasına ekmek doğrayıp yediriyoruz
(1,169 puan) tarafından
ya bnde koymuyordum ne bilim sen hangi corbalari yapiyosun canim bu zamana kadar hep sebze corbasi yaptim onlari da hep catalla ezerek verdim kati oluyor zaten diye ekmek koymuyorum
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Benim kızda çok koparıyo herşeyden verdim ekmek diye yırtınır gorunce alışıyolar ysnında durursan bişey olmaz 
(1,169 puan) tarafından
basliycam cesaretlendim sizler boyle deyince vermeye basliycam artik biseylerden ya
(1,752 puan) tarafından
Ver canım ver alışsın sonra zorlanırsın
0 oy
tarafından
Benim oğlumda 8.5 aylık bende hep püre halinde veriyorum ama eline verip deniycem
(1,169 puan) tarafından
ay bnde deniycem ya insallah bi sknti yasamayiz
tarafından
Bugün vermek istedim eliyle itiyor:D
(1,169 puan) tarafından
kiz sabah kahvaltisini yemedi bende sinirlendim kahvalti masasinda da yesil sogan vardi bende al şunu kemir dedim eline verdim nasil isirmaya calisiyor gormen lazim sonra muzu patmak gibi dorde ayirip koydum onune onu eliyle ezdi pek yemedi sogani kopardi oksurdu korktum kucagima aldim baktim ki yutmus cok sevindim ilk yedigi yesil sogan oldu :)))
tarafından
Ya bende yarın deniycem tekrardan
(1,169 puan) tarafından
valla ogle cesaretlendim makarna hasladim koydum onune kendi eliyle eze eze nasil yedi valla sukur biraz cesaretlendim sende yap canim
0 oy
(5,570 puan) tarafından
Ben havuç hasliyordum. Elmayı kalın dikim kesiyordum eline veriyordum
(1,169 puan) tarafından
kiz isiriyor elma armut damaklari cok sert ondan korkuyorum
0 oy
tarafından
Havuç, patates haşlayıp ince bı şekilde kesip verebilirsin. Elmayi,armudu  ince bı şekilde kesip verebilirsin mandalina da dilimlerini koyp onun yemesini sağlayabilirsin emip bırakıyorlar genelde . İstediğin ekmekten koparıp verebilirsin. İnce cubuk , minik bebek  poğaçaları yapabilirsin tarifler var nette canım. Tabi küçük olduğu için daima yanında gözünün önünde olması lazım cnm 
(1,169 puan) tarafından
anladim canim damaklari cok sert armutu falan kopariyor ya korkuyorum nasil yapsam bilemedim
tarafından
Korkma sen yanında ol  sadece yutmaya da alışır hem kabuklarını soy yeter ,kendileri yumuşatıyor zaten
(1,169 puan) tarafından
tamm canim bugun cesaretlendim baya sizlerin sayesinde basladim bugun
0 oy
(843 puan) tarafından
Elma armut salatalık havuz çiğden verirsen çok rahat yer.yutamadigi zamn hemn müdahale etmek yerine önce çocuğun çıkarmaya çalışmasına fırsat verin.kizim bugün 1 yaşında ceviz fındık veriyorm.on dişleriyle eziyor yiyor eğer yitirmezse kendisi çıkartıyor.
(1,169 puan) tarafından
ay ne bilim korktum yutamaz diye
(843 puan) tarafından
Yutamazsa kendisi çıkarmasını bekleyin.siz tehlikeli durumlarda müdahale edin.bende ilk bebeğim de hep püre verdim eline hiç bsey vermezdim.1 yaşında pilav bile yiyemiyordu ağzına pirinç tanesi gelse hepsini kusuyordu.kizima 6 aylıkken her sey verdi eline taneli felan çok şükür her sey yiyebiiyor.evet saglikliksiz ama abisi cips yerken alıyor elinden oda yiyor.
(1,169 puan) tarafından
anladim canim bakalim yavastan basladim bugun ilk koparip yedigi yesil sogan oldu sipanin ya
(843 puan) tarafından
Soğan yapışabilir ama damağına havuz elma armut feln ver
(1,169 puan) tarafından
makarna verdim yedi cok sevindim ya elma armutu da veririm artik biraz cesaretlendim gibi
0 oy
(1,002 puan) tarafından
Havuç kabak patatesi parmak parmak  iyice haslayip  verebilirsin canim 6.ayda veriyolar normalde
(1,169 puan) tarafından
ay ne bilim korkuyorum canm ya ama cesaret aldim sizlerden biseyler vermeye baslarim artik
(1,002 puan) tarafından
Bende korkuom canim 5 aylik parmak gidayla baslamak cok iyiymis bebek hevesle yiyomus ilk cesaret edemem  heralde ama senin ki buyumus 8 aylik olmus :) yesinde buyusjn
(1,169 puan) tarafından
ayy insallah yer de buyur yoksa kucucuk kalir yemek yeme hevesi pek yok en azindan emiyor da oyle avutuyorum kendimi yoksa cildirirdim herhlde ona ragmen sinirlerim bozuluyor bir suru sey yapiyorum aksama kadar yok arkadas yemiyor dudaklarini kapatiyor acmiyor simdi oyle eline versem de pek fayda etmiycek yine yemiyor yere atiyor off
(1,002 puan) tarafından
Dogrudur canim.allah kolaylik versin pes etme ama zorlamada sakin bakalim bizi neler bekliyor saglikla buyusun yavrular

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 296 göst.
26 Ocak 2022 Diğer kategorisinde meva1 (1,438 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 264 göst.
5 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,705 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 127 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.