+1 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
2 ay sonra 2 yaşına girecek sadece anne,aç vb. birkaç kısa kelime söylüyor onun dışında konuşuyor baya uzun uzun telefonu eline alıp biriyle konuşur gibi oynuyor ama ne dediği hiç belli olmuyor net değil ama çok hareketli bir çocuk gerçi her çocuğun gelişimi farklıdır ama sizinkiler nasıl merak ettim?

Ayrıca tuvalet eğitimi için erken mi sizinkiler hala bezli mi?

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Doğum tarihi ne ? :)
tarafından
30.03.2020 :D Neden
tarafından
Benimki de 20.03 ondan sordum :)
(643 puan) tarafından
Aa benimkide 20.03 :)
tarafından
Benim kız, senin ?
Birde maalesef balık burcu olduğu için aglak. Sizde öyle misiniz :)
(643 puan) tarafından
Benimde kız :)
Öyle fazla ağlamaz . Biz ağlıyo gibi yapınca şuuş alaaama der :))
-Reklam-
0 oy
(2,066 puan) tarafından
bemim kizim  25 aylık tuvalet  egitimi  daha vermedim  tam konuşamıyor  derdini anlatılmıyor ama çoğu kelime söylüyor 
tarafından
Anladım canım
0 oy
tarafından
Daha konuşur annesi. Aile de geç konuşan varsa ya da TV tablet takiliyorsa o da etkiler ayrıca tuvalet eğitimini yazın tavsiye ederim.
tarafından
Fazla izlemiyor sadece çizgi film telefondan bazen
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Canim benimki de iki yaşını dolduracak bir aydan az bi süre kaldı  ve konusmuyo anne baba gel git kalk su  budum  diyo bulmuş yani bide mesela makarnaya ma diyo maysa  ve bulur varya ma  diyo kumandaya Ku diyo kaka diyo bez diyo çok şükür algıları cok acık  ne desem anlar kinusmuyo pek ama anlatiyo derdini gelişimi de güzel  ve kaç aydır diyebilirim tuvaletini yapınca soyliyo  ama kesmedim daha bezden yazı bekliyorum yada bi iki ay sonra acicam bezden soğuklar kesilince konuşmasına takılma geç te konuşabilir hareketleri normalse hani anlaması telaş etme   hic 
tarafından
Evet benimkide öyle ne istediğini çok güzel beden diliyle anlatıyor beni çağırıyor ne istediğini gösteriyor çokda hareketli ama konuşma yok sadece
(1,208 puan) tarafından
E tamam işte canım benim kızımda öyleydi geç konuştu şimdi de susturmak imkansız:)
0 oy
(303 puan) tarafından
Benim bebeğimde aynı canım 22 aylık baba dede aç pis hav öyle kısa kısa ve mesela konusuyo gibi yapıyo elleri kolları böyle anlatmaya çalışıyo dediğin gibi gayet hareketli durdugu yerde durmuyo maşAllah ama konusması bu kadar 5 mart dogumlu oglumda 

Bence yavas yavas oluyo bide çocuğum hiiç koronadan falan dısarı hiiç çıkamadı sadece ben babası dogruca bişiy duymadı benden başkanonunda etkiisi var artık yavas yavas söylüyo tuvalete de yazın baslicam ben canım 
tarafından
Anladım canım normal demekki çoğu kişi öyle yazmış
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Aynen oğlumda böyle akşama kadar konuşuyor ama dediği şeylerin çoğu anlaşılmıyor 21 aylık oda.tuvalet eğitimi için yazı bekliyorum 
tarafından
Anladım canım içim rahatladı
0 oy
(643 puan) tarafından

Benim kizim masallah konusuyo. Anne uf oldu baba içe ditti(işe gitti) falan gibi bi cok cümleler kurabiliyo. Karşına alıp konuşsan mı acaba. Bide telefonla televizyonla fazla ugrastirmiyorm. Hyvanları öğrenmesi için bi video var sadece onu izler. Her çocuk farklıdır skma canını elbet konuşur :)

Tuvalet konusuna gelince yazı bekliyorum. Altına yapınca eek yaptım falan deyip bezi falan getiriyo

0 oy
(11,095 puan) tarafından
Kızım 18 Aylık geçen bana şer.efsiz dedi şaştım kaldım
(268 puan) tarafından
Seni gec bende cok saskinim suan
tarafından
Ohaa djshd
0 oy
(383 puan) tarafından
Benimki hala bezli benimkide konuşmuyor canım anne baba dede nene anneanne abi mama aba diyor 
0 oy
tarafından
Canım benimkide iki yaşını üç ay geçti ama hala kelimeler söylüyor cümle kuramıyor besleniyor kendini tam ifade edip konuşsun dedim yazın alistiricam şuan hamileyim karnimdan kucağımda tutamıyorum sanırım bu ara konuşma gecligi çoğu çocukta var her kelimeyi söylüyor ama cümle yok isallah konuşurlar biran önce
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Tuvalet eğitimini nasıl anlıcaz yaa benim kızım 15 aylık asla bezlenmek istemiyo bezini çıkartınca çişş diyo oturup lazımlığına yapıyo yani daha erken değilim bilen birisi banada yardımcı olsun lütfen

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 215 göst.
26 Mart 2024 Aile kategorisinde mehal (713 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 391 göst.
5 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Bettypi (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
24 Mayıs 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 117 göst.