0 oy
215 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (48 puan) tarafından

Selamun Aleyküm herkese kızlar. Bu ay adetim gelince klomen e başlıcağız insAllah. Pcos hastasıyım. Benim gibi başlıcakları bekliyorum. Hem tecrübelerimizi paylaşırız hemde bu yolda birbirimize destek oluruz diye düsündüm:)

5 Cevaplar

0 oy
(436 puan) tarafından
Bende pkosum. Klomen bana hiç fayda etmemişti umarım size eder. Ama eğer pkosunuz biraz ileri derecede ise zor yani çok etkili bir ilaç değil çok fazla umutlanmayın.
(48 puan) tarafından
Tesekkürler yorumun için. 155 boyum 56da kilom suan amacım adetim gelene kadar 52-53 e düsmek gecen ay ne güzel düştüm ama korona oldum evde hareketsizlikten evde kilo aldım. Kısaca pcoslu olarak kilolu degilim. Testesteronum yüksekti simdi ise hormonlarım düzeldi. Şekerimde yok. İleri derece olanlara fayda vermiyormus. Tek sey adetlerim 3-4ay sürer gelmesi ama artık onun içinde bitkisel tedavi yapıyorum 30-35 güne geliyor hamdolsun. Ultrasonda ise iki tarafta minik bir sürü kistlerim var. Herkesde farklı ama sizde durum nasıldı? İleri pcos mu yoksa hafif semptomlu pcoslular arasındaki farklar ne? Tesekkürler simdiden canım yorumun için ve ben bu anlattıklarıma göre hafif mi?
(48 puan) tarafından
Ve bu arada klomenden sonra kendiliginden yada baska bir tedaviyle hamile kaldın mı?  Merak ettim canım. Rabbim büyük bunların hepsi bir bahane. Rabbimin ol demesine bakıyor herşey❤️
(436 puan) tarafından
Ben klomen ve femara kullandım klomenle hiç yumurta gelişimi olmadı. Femara ile bir defa yumurta oldu ama gebelik olmadı. Daha sonra 3 defa aşılama yapıldı olmadı. Şimdi tüp bebek tedavisiyle 24 haftalık ikizlere hamileyim.

Daha önce iki defa doğal yollarla hamile kaldım ama maalesef düşük oldu.
Benimde fazla kilom yok. Boyum 168 kilom 58di hamilelikten önce. Kilo vermek tedaviyi kolaylaştırıyor elbette ama tek başına etkili değil.

Yumurtalıklarımda çok sayıda minik kistler var.
Aslında pkos da önemli olan amh değeri. Benimki baya yüksek çıktı. Normalde 3-4 civarı olmalı benimki 15.68 çıktı. Yani çok fazla yumurta olduğu anlamına geliyor. Yumurta sayısı arttıkça pkosun seviyesi de artıyor.
(48 puan) tarafından
Tesekkürler canım ve senin adına cook sevindim
-Reklam-
0 oy
(3,548 puan) tarafından
Haha ha geçen bir sene geriden geliyorsun canım. 
(48 puan) tarafından
Ay hic sorma ilkine 2022 yazdım ama yanlıs sohbet acmısım kapattılar. İkinci yazımdada hızlıca yazdım aynılarını dikkat etmemisim
0 oy
(3,165 puan) tarafından
Pcos bende var cnm ilkine klomenle ikinci ayda ikinci çocuğuma da klomenle ilk ayda hamile kalmıştım işte hayrlisi ile tez zmanda sana da fayda eder
(48 puan) tarafından
Tesekkürler yorumun için. 155 boyum 56da kilom suan amacım adetim gelene kadar 52-53 e düsmek gecen ay ne güzel düştüm ama korona oldum evde hareketsizlikten evde kilo aldım. Kısaca pcoslu olarak kilolu degilim. Testesteronum yüksekti simdi ise hormonlarım düzeldi. Şekerimde yok. İleri derece olanlara fayda vermiyormus. Tek sey adetlerim 43-4 ay sürer gelmesi ama artık onun içinde bitkisel tedavi yapıyorum 30-35 güne geliyor hamdolsun. Ultrasonda ise iki tarafta minik bir sürü kistlerim var. Herkesde farklı ama sizde durum nasıldı? İleri pcos mu yoksa hafif semptomlu pcos mu? Tesekkürler simdiden canım yorumun için
0 oy
(485 puan) tarafından
Canım LH kaç çıktı da pkos teşhisi koyuldu bana hormon testi yapıldı canım LH yani 2.55 çıktı    2.50 ve üstü pkos teşhisi koyuluyor hiç tedaviye de baslaadi iyi bı doktor bulamadım tecrübelerinizi banada aktarin
(485 puan) tarafından
Ben hormon testi sonucu pkos teşhisi koyuluyor diye biliyorum canım sağol bilgilendirme icin
(350 puan) tarafından
Rica ederimm
(48 puan) tarafından
Canım Lh hormunu sürekli degisen bir hormon. Yumurtlayacagın zaman artar yumurtalamadan sonra azalır. Pcos a ultrasyonda teshis koyuyorlar genelde yada kandaki amh hormonu yüksekse testesteron yüksekse fln. Ama lh ile pek alakası yok benim bildigim. Ama yeni ögrendiysen vakit gecmeden sogan kürüme basla siddetle tavsiye ederim.
(350 puan) tarafından
Soğan kürünün tadı nasıl
(485 puan) tarafından
Ben ultrasyona girdim canım bı kaç tane polikist var ama varla yok arası dedi çok küçük sana zarrai olmaz dedi ilaca başlanmadi sadece yumurta kalitesi artsın diye bitkisel ilaç verdi doktorum bu sekilde
0 oy
(350 puan) tarafından

2 ay klomen kullandım ve çatlama iğnesi. Olmadı.

1 ay famera kullandım kendi çatladı aşılama yapıldı olmadı. 
1 ay daha bu ay klomen ve çatlama iğnesi kullandım adetime 1 gün var. Pco var bende de Allah'ım bize de tattırır inşallah anneliği 
(48 puan) tarafından
Selam canım adet oldun mu? Hormon durumların nasıl hangi degerin yüksek yada düsük? İleri derece mi pcos var sende? Cok soru oldu kiminde klomen kullanır kullanmaz oluyor kiminde biraz sürüyor. Hayırlısı bakalım  hayırlı ve güzel cevaplarımı bekliyorum. Bu cuma günü insAllah güzel bir haber verir sana rabbim
(350 puan) tarafından
Bugün adet oldum malesef. Hormonlarım falan normal. İleri derecede değil aslında çünkü ilaçla yumurta gelişiyo ama nedense olmuyo anlam veremiyorum
(48 puan) tarafından
Esindr sperm sıkıntısı varmı?  İnsAllah olur kuzum
(350 puan) tarafından
Eşimde morfoloji düşüklüğü vardı, %1 di 2 ay önce. İki aydır bi takviye kullandı %32 yükseldi. Sperm sayısı ve hareketlilikte de sorun yok. Yani şuan tek sıkıntı pco. Bugün bi doktora gittim özelde yaşı da var o yüzden bilgili olduğunu düşünüyorum öyle bi izlenim verdi yani. Korkma daha gençsiniz acele etmeyin çocuğunuz olur dedi tekrar klomen verdi, günde 2 içiyodum normalde şimdi 3 içicem Bakacaz artık devamına da. Ama öyle bilge duran birinin böyle konuşması beni rahatlattı çok
(48 puan) tarafından
Almanyadaki doktorumda iyi birisi ama pek ilglebmiyor en son 2017 de kan alında hormonuma bakıldı binlerce doktor gezdim kimse anlamadı günüm birinde bir türk hasta geldi kadın doktoruymus bende hemşireyim almanyada buarada. Kadına ayak üstü sıkıntımı anlattım sende pkos var dedi kadın doktoruma gittim yok öyle birşey ama yinede çok istersen test yapalım dedi test sonucu pkos çıktım. Bir hemşire olarak türkiyedeki doktorların eline burdakiler su bile dökemez. Suanki doktorum kötü değil ama hala hormon testi yapıyor ne gerek var olur olur diye. Bu yaz trde bir doktora gittim adam hemen kanını alalım hormonlara bir bakalım dedi.  Eşin çaksır suyu ve keçiboynuzu  içsin eşimde bir sorun yok keçiboynuzu ve çörek otu pekmezi içiriyorum.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 112 göst.
12 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ikraa (48 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 190 göst.
2 Mart 2025 Diğer kategorisinde Ocakk (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,051 göst.
7 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde indigo (3,846 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 419 göst.
28 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Babygirl babyboy (1,340 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,455 soru

23,693,787 cevap

311,182 kullanıcı

...