Düşüncen güzel ama o işler sanıldığı kadar kolay değil . Bende bir ara kendi işim olsun diye KOSGEB girişimcilik kursuna gittim sertifikam var. Ama vazgeçtim ki o zamanlar ekonomi iyiydi. Yine de önümü göremedim. Hevesini kırmak istemem ama gerçekçi olmak lazım çünkü iş dükkanı açmakla bitmiyor bir sürü giderin var. Bağkur,kira, elektrik,doğalgaz,su,muhasebe,vergi levhası vs vs herşey masraf şuan aklıma ilk gelenler bunlar , sürekli malzeme alacaksın hergun herşeye zam geliyor.
Yeni açılan bir dükkanı cazip hale getirmek , müşteri portföyü oluşturmak için ucuz satman lazim ama bu da seni zarar ettirir şuan. 10 bin çok az para malesef iki güne biter . Zaten hemen kara geçeceğim diye düşünmeyeceksin esnaf bugünü yarıni değil gerekirse 6 ay 1 yıl cebimden yerim diye düşünüp o riski alıp dükkan açar. Yoksa iki ay sonra kapatıyor çoğu yerde bu böyledir. Eğer ben en az 6 aylık giderimi karşılayacak imkanım var dersen aç yoksa elindekinden de olursun. Lütfen yanlış anlama bunları çevremden gördüğüm için söylüyorum bir tanidigim market açtı yurtdışından gelip iki yıl olmadan battı, diğeri spor salonu açtı,biri kuru temizleme hepsinin sonu hüsran ve ellerinde çok iyi para vardı yatırım yapsalar şuan çok iyi durumda olacaklardı ama olmadı malesef , ticareti herkes beceremiyor. Biraz da nasip kısmet işi. Allah hayallerinden de güzelini nasip etsin ins herşey gönlünce olur.