0 oy
205 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (143 puan) tarafından
Kizlar kuru fasulyeyi nasıl yapiyorsunuz ben yapinca ozlesmiyor neden acaba

5 Cevaplar

0 oy
(599 puan) tarafından
Fasulyesinden dır belki ben sabahtan ısladım bazen bazende ıslamam  yapmadan öncede kısık ateşte yarim saat bir saat pişer o suyu dokerim hem çok gazli olmasın diye sonra düduduklede salça soğan 15 dk bişar tamam 
-Reklam-
0 oy
(5,570 puan) tarafından
Ben haşlayıp buzluğa atmıştım. Bugün çıkardım m soğanı kavurdum biraz salça ekledim . Fasulyeyi ekledim tuz biber kimyon ekledim . Su verdim. Az önce yaaptim hazir şimdi 
(143 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(1,576 puan) tarafından
2 saat sıcak suya koyuyorum. Önce soğan sarımsak kavuruyorum, sonra et ve salçaları ilave edip kavuruyorum. Sonra kuru fasülyeleri ekleyip düdüklüyü kapatıyorum. Hep güzel olur. Biraz fazla pişirin veya 1 çay kaşığı un katın başta.
(143 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(88 puan) tarafından
Ben etsiz yapıyorum.  Geceden ılık tuzlu suda bekletiyorum sabah güzelce yıkayıp soğuk suda ilkin harlı ateste kaynatıyorum.  Kaynamaya başlayınca ocağı dereceliyorum bir su bardağı soğuk su gezdiriyorum böylelikle gazını alıyorum.  O orada kaynarken soğanımı  ve bir tane biberi küçük küçük doğrayıp kavuruyorum onlar biraz ölünce bu defa bir orta boy domatesi küçük küçük doğrayıp ekliyorum birazda öyle pisiriyorum . Sonra salcami karabiberi kimyonu bir çay kaşığı şekeri ekliyorum salçayı hafif kavuruyorum soğuk su ekliyorum güzelce kaynıyor.  Bakıyorum fasulyelerim pişmişse kevgir yardımıyla o tencereden alıp meyanesinin içine bırakıyorum öylede bi 10 dakika kayniyor birbiriyle özdeşiyor . Ben böyle yapıyorum gayette güzel oluyor
(143 puan) tarafından
Sağol canım cevap verdigin için
(88 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Geceden islarim  . Bi kere haklarım sarı suyunu dökerim sogan biber kavururum yeteri kadar salçası sonra o suzdugum  fasulyeyi katarım kısık ateşte bi beş dakika kendi kendine kavrulur sonra suyunu eklerim bide karabiber kullanırım kavururken övünmek içi demiyorum herkes çok beğenir yani lezzetli olur bayağı  
(143 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 230 göst.
4 Haziran 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
0 oy
2 cevap 137 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.