+2 oy
1,270 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (200 puan) tarafından
Kızlar 2.5 yaşında bir oglum 13 aylık da bir oglum var ve şuan 32 haftalık hamileyim. Biz kaynanam gille cok sık görüşürüz haftanın 3 4 günü bize gelirler ya da cagırırlar ya da habersiz gelirler misafirim var falan desem de gelirler. Cok rahatsızım bu durumdan eşim de başka torunları yok cocuklark sevmeye geliyorlar diyor tamam diyorum az mesafe koyalım ama onu da yapamıyor eşim neyse gecen gün kucuk oglum cok kotu hasta oldu buhar veriyorum günde 6 defaya kadar iyne yaptırıyorum cocuk o kadar kotu ki nefes alamıyor bronsit olmuş tam astıma cevirmek üzere dedi doktor gece gündüz oksurukten uyumuyor benimde cok kotu agrılarım vardı hastaneye gitmişken muane oldum cunkü ben oturup kalkamaz hale geldim yere oturdugum zaman biri kaldırmazsa kalkamıyorum ve aşırı sırt agrom var doktorum da sen hep arka arkaya dogurdun ve magnezyum kullanmıyorsun o yüzden oluyor cocuk senden cekıyor cok dikkat et dedi ve erken dogum riskim var cuma günü gel ciger geliştirici yapalım dedi. O gün hastaneden geldim cocukları yemekledim yattık hep kaynanam 3 kere aramış duymamıştım sonra eşimi aramış hatice gelsin topalak yapalım diye bizim buraların meshur yemegidir biraz zahmetlidir eşimde cocuk hasta onlar uyuyor demiş neyse akşama yine cagırdılar gelin yiyelim diye eşim gidek dedi gittik kapıdan gecer gecmez kaynanam nie bakman telefona falan dedi eşim acıkladıgo halde hesap sordu acıkladom güzel bir şekilde tam sofrada yemek yerken sen cok güzel tepsi kebabı yaparsın canm et yemek istiyor yapda yiyelim dedi tamam yapayım dedim (ama bana sanki ben sana yemek yaptım sende bana yap ) demiş gibime geldi. Yinede emin olamam günahını almıyom. Cok kotuyum gercekten cok rahatsızım kımıldanamıyorhm daha cocugumun cantasını bile hazırlıyamadım ve evime temizlikci tutucam nerdeyse ama eşim halimi görüp bilsigi halde sürekli anneme yemek yap deyip duruyor ya yapacak gercekren halım yok diyorum şimdiye kadar sanki hic dogurmadın hep zıpır zıpırdın diyor ama şimdi degilim halim yok her sene cocuk dogurdum art arda ve şuan 2 cocugum var bakmam gereken diyorum ama yapamıyorum gercekten. Sizce günah mı? Dini acıdan soruyorum yani yapamıyorum qmq sonucta o bir anne atamız buyugumuz bişey istedi yapamadığım ıcın gunaha girer miyim? 

26 Cevaplar

+1 oy
(782 puan) tarafından

En İyi Cevap
 eşin dışında hangi din kitabını okursan oku nerede araştırırsan araştır 

Ben çok araştırdım hocalara danıştım kaynanamdan çok çektim yine merhamet ettim baktım olacağı yok elimden geleni yaptım 

Esinin herşeyini yapmaya yukumlusun mecbursun Allah katında 

Onun dışında ne kimseye yemek yapmak ne kimsenin donunu yerinden kaldırmak nede güler yüz göstermek zorundasın 

Allah katında bı günahı yok 

Mesafeni koy rahatına bak 

Hiç bir günahı da yok ne ağzını at nede birşey yap
(200 puan) tarafından
Tamam canm teşekkür ederim izliyim yorum yaparım
tarafından
Eşinin herşeyini yapmaya yükümlü değilsin nerde okudun bunu pardon ? Öyle bişey yok dinde
(782 puan) tarafından
Yukumlusun . Bilgin yoksa araştır
tarafından
Bilgim var bebeğini emzirmek yada bakmak zorunda bile değilsin iş yapmak zorunda değilsin hepsi kadının kendi elinde
(782 puan) tarafından
Tm canım..
-Reklam-
+3 oy
(25,196 puan) tarafından
Normalde evinde yemek yapmıyormusun peki ne yiyip içiyorsunuz, bigün de tepsi kebabı yapıp kaynana da ikram edersin yarım elma gönül alma, bütün hastalıkları hamileliğini herşeyi a dan z ye en başında yazıp biraz kendini acındırmışsın yani. 
(1,449 puan) tarafından
Ya aslında bakarsan bana da öyle geldi sonuçta bebekleri isteyerek yapmış kendine güvenmiş, evet onların istememeleri lazm ama bikereye mahsus yapıp buraya yazmasa da olurmuş çünkü kendi diyor tmm yapayım dedim diye, biz ne desek boş yani
(200 puan) tarafından
Yapmıyorum. Annemin evi yakın annem halimi bildigi ıcın o hergün cagırıyor ben bazen utanıp gitmek istemiyorum o zaman da babamla yolluyor. Son 2 haftadır böyleyim yapamıyorum. Nie kendimi acındırayım yapacak halım olsa zaten yaparım ben burda dini acıdan soru sordum dini acıdan sorup yalan mı söyliycem bir de.
(4,692 puan) tarafından
Kuzum normalde yorumlarını haklı bulurum ama bence bunda haksızsin bu acindirma değil bak benim de oğlum 2 buçuk yaşında kızım 6 aylık bide hamile olmayı düşünemiyorum kızımda sadece oğlum vardı çoğu zaman bir makarna bir corbayla yada dışarıdan yemekle geçiştiriyodum bide üç tane üst üste doğum onda ne vitamin kalmıştır ne bişey yerinden kalkamaz hale gelir insan iki çocuktan sonra ben bile geçen doktora gittim yerimden kalkamıyorum doktor iki çocuk üst üste vitamin falan kalmamıştır dedi
(200 puan) tarafından
Ya hayır zaten şimdiye kadar hep yaptığım için şuan yapamıyorum demem tuaflatına giidyor ne oluyor hayrıdrı falan diye düşünüyorlar ama gercekten yapamıyorum yani gecen gün oglum düştü yerimden kalkıp onun yanına gidip kucaklıyamadım oturdum ağladım sonra onlar görüyorlar biliyorlar ama hala ayni şekilde davranıyorlar benmde bu zoruma gidiyor. Haftanın 4 günü bizdeler zaten yapıyordum şimdiye kadar ama yapamaz oldum diyorum zaten. Herkes kalbi gibi yorum yapıyor saygı duyarım teşekkür ederim.
(1,449 puan) tarafından
Simdi haticecim istediğin yorum gelmeyince neden herkesin kalbi diyorsun, keşke alistirmasaydin başta yüz bulmuşlar astarını istiyorlar zaten yorumumu iyi oku istememeleri lazm ama bi kere yapmışsın zaten buraya yazsan boş onu demek istiyorum
(200 puan) tarafından
Ya canm alıştırmakla ne alakası var ben bal diyorum ki canm yerimde olsa yine yaparım yapıyorum zaten hep yapıyorum kendi anneme babama nasıl davranıyorsam onlara da öyle davranıyorum ama şimdi halim yok diyprm o degil kendi annem de istese yapamam. Burda suclayıcı tarzda konuşmanız yanlış yanı insan bir kere iyilik yaptı diye hep beklenmesi ya da bu şekilde davranılması dogru mu ? Ya da beni suclu mu yapıyor?
tarafından
Sihirli eller canım öyle olmuyor işte benim kaynanam gilde öyleler benim kızım 13 aylık ben bile geldikleri zaman asla oturamam tek yemekle de kalmıyor ki misafir gelecek ev temiz olmalı onların yemeği bulaşığı çayı çayın yanına tatlısı ben hamile olmadığım halde zorla yapıyorum bu kadını düşünemiyorum yani tek eşimle ben olsam o gün ev dağınıksa olsa olur yada bulaşık mi kaldı kızım uyuyunca da yaparım ama kaynanam gil gelince öyle yapamıyorum
(1,449 puan) tarafından
Benim arkadaşım da aynı şeyi yaşıyor her yıl.gider köye ve orda sürekli iş yapar kaynanası hususi bekler iş yapsın diye, bende tam tersi gerektiğini yaparım gerekmediğini yapmam kaynanamda bunu bildiği için beklemez iş kadın tutar getirtir geldim geleli böyle yani sen yüz verirsen hep beklicekler anlatabiliyor muyum?
(200 puan) tarafından
Anlıyorum canm.
(25,196 puan) tarafından
Olabilir kızlar herkes aynı fikirde olmak zorunda değil buda benim düşüncem. Bir tepsi yemek bana çok gelmez. Ayrıca sevgili post sahibi burda yazılan bikaç cümlem için sen herkes kalbi gibi yorum yapar diyemezsin senden farklı düşüncede oldugum için..
(200 puan) tarafından
Hayır gayette derim. Kalbinin kotu oldugunu mu düşünüyorsun yorum yazarken? Ben burdaki herkese diyebilirim kalbi gibi yorum yapıyor diye ve gercekten bir cok kişi alınmaz. Siz nie alındınız ki??
(25,196 puan) tarafından
Yok elbet dersin, ama sadece dersin kimsenin kalbini bilemezsin. Burda 3 cümle ile kalp tanıyamazsın sen.
(200 puan) tarafından
Sizde öyle
(25,196 puan) tarafından
Ben zaten senin kalbine laf etmedim sen ettin...
(200 puan) tarafından
Sizde beni tanımadan yorum yaptınız yazdıgım posta. Bende sizin yorumunuza yazdım. İkimizde aynı şeyi yaptık.
(25,196 puan) tarafından
Tamam iyi günler ya
(200 puan) tarafından
İyi günler sizede.
+2 oy
(936 puan) tarafından
Yaşn kaç kız senin delimsn bu kadar sık doğurdn
(936 puan) tarafından
Bende zaten soruna cewap vermedim ama sorunun cewabı aslında bu değmeyen insanlar için yoktan yere kendini mahvediyorsn yaşında 23 ve sen kendine eziyet ediyrsn

Seni makina gibi görünüyorlar heralde çocuk dogur yemek yap mecbursun gibi biraz resti cek canm sende

Kocanda ne vicdansz anasını susturamyr mu ama çocuk doğurtmasnı biliyor valla laflarmı nasl algılarsan algıla ama kendini ezdirme
(22,059 puan) tarafından
Kiz Allah seni :D
(936 puan) tarafından
Napayım anam ona diyorum çünkü ben öyleyim 6 sene içinde 3 çocuk doğurdn kocamda öyleydi ama kendimi ezdiremm beğenmiyrsa defolsn gitsn valla
(22,059 puan) tarafından
Anladim canim senin ne demek istediğini haklisin valla
(200 puan) tarafından
Ya bende ezdirmem ama hep dini acıdan bakıyorum aslında hayata
+2 oy
tarafından
Olaylara dini acidan bakacaksaniz, Allah'in size emanet verdigi kendi bedeninizi hor kullanmak da gunah. 
(200 puan) tarafından
Dini acıdan bakmam lazım benm ben tüm olaylara öyle yaklaşıyorum.
tarafından
O zaman onceliginiz Allah'in size emanet ettigi çocuklarınız ve vucudunuz.
+1 oy
(7,784 puan) tarafından
Yaaaa kendine yazık bu kadar üst üste hamile kalınırmı.
(200 puan) tarafından
Ben cocuklarom oldugu ıcın gram pişman degilim ama evet bu son hamileligimde yıprandım biraz. Düxekicem inşallah doguma az kaldı
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Sen bu durumda kendi evinden bile sorumlu değilsin kaldıki kendine eziyet ettiğin takdirde daha günah yazık etme kendine el insaf iki tane bebeğin var yani bide haftan ilerde hamilesin yataktan kalkmaman gerekir şuan da
(200 puan) tarafından
Öyle tabi ki ama eşim aklımı cok karıştırıyor kadın yemek yaptı sen yardıma da gitmedin senden de bişey istedi yapmazsan olmaz falan diyor ama şimdiye kadar hep yaptım dogum yapacagım gün bile kaynanamın evini temizliyordum ama artık yapamıyorum yani anlatıyorum anlamıyor ya da işine gelmiyor
(4,692 puan) tarafından
Canım benim yazık kendine aman esin de kuserse kussun ne yemek yapsın ne cagirsin o zaman herkes kendi evinde ne yediyse bu halinde yardım beklemek saçma bu eşler de hiç mi vicdan olmaz ben anlamadım yani cidden ya bu kadın bu yaşta sana 3 çocuk getiriyor az insaf et ya çok sinirlendim valla
(200 puan) tarafından
Eşim de anası gibi kendi canları yansa az bir başı agrısa kaynanamın hemen kayınbabamı arattırır geline söyle yemek yapsın diye eşimde öyle başı agrısa anam başım anam başım diye öyle konuşur ikisi de görüyor ben oturdugum zaman kalkamıyorum benden hizmet bekliyorlar
0 oy
tarafından
Canı çok et çektiyse kebapçıya gitsin madem
(200 puan) tarafından
Benden istiyor işte benm de yapacak dermanım yok
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Valla okurken bile daraldim isteyerek mi oldu arka arkaya sana da yazık değil mi vücuduna sen cekiyorsun kimsenin umrunda değil valla kaynananda bir zahmet kendi boğazının peşine kendisi düşsün
(200 puan) tarafından
Ben öncesinde 2 bebek kaybettim biraz zorlu dönemlerdi arka arkaya istemedim ama oldu rabbim verdi 3 cocuk istiyordum zaten 3 de oldu diyeyim sana
0 oy
(1,326 puan) tarafından
Hayır canım günah değil. Yaparım demişsin zaman bekirtmemissin ztn. 2 bebeginle karnındakiule kaynanam sende istememeli. Veya gelip yardımlaşma yapmalısınız. Ben birinciye hamileyken bile. Kaynanam beni çağırdı ben yok derdim.
(200 puan) tarafından
Ya işte benm kaynanam halden anlamaz birisi öncesinde de 2 bebek kaybettim yani ama hep böyle işte
0 oy
(48 puan) tarafından
Ne günahı ne yemeği kız hamileliğin son zamanları ağırlaşmış sındır halsizlesmissindir o çocuklara bakabildigine sevinsinler hamile kadına yemek yapmak sevaptır osana yardımcı olmasi lazimken senden bekliyor senin canına gunah
(200 puan) tarafından
İşte yemek yaoacagında beni cagırdı bende uyuyor olunca bakamadım direk hesap sordu zaten yani ben hep ona yardım ederim o bana hic etmez evime geldigi zaman da öyle bardagını alıp mutfaga bile götürüp komaz
(48 puan) tarafından
Valla alışmış artık yapamıyorum gücüm yok sen bana yardım et çocuklara bakmaya de becerebilsen bilsen bile beceremiyorum de senden beklentisi olmasın .hep içine atma önceliği çocuklarına ver kaynanaya yaranamazsin bikere yardıma gitmedin diye hesap soruyo gülerek şaka karışık hallet beraber yapalım çocuklar durmuyo yada sen çocuklara bak ben yapıyım de kendini ezdirme
(200 puan) tarafından
Öyle alıştı evet. Şimdiye kadar herşeyine koştum cunkü hamile cocuk fark etmez hep gittim hatta bu hamileligim 6. Ayında bile zeytın toplayıp kırıp zeytin yaptım ona ama şimdi halim yok yapamıyorum.
0 oy
(8,476 puan) tarafından
Bu kadar sık dogurmakda iyi değil be kuşum yanlış anlama da daha da 23 yasindaymissin:/
(200 puan) tarafından
Biliyorum canm teşekkür ederim ama rabbim verdi gencken de saglıgım yerimdeyken de bakayım dedim yine şikayetçi defilim sadece bu son zamanlarıma gelene ladar iyiydim
(8,476 puan) tarafından
Doğrudur canım ya onlarda abartmış hamile olduğun halde yapmak zorunda değilsin bence ben çok yoruluyorum halim fln yok debenim hamileliğim çok zor geçti bilirim yani
(200 puan) tarafından
Dememe gercekten gerek yok görüyorlar canm bende buna cok kızıyorum rabbim vijdansız insan cıkarmasın karşımıza oturuyorum kalkamıyorum yerimden cocugum düştü gecen gün yerimden kalkıp cocugun yanına gidemedim agladom sonra görüp bilip böyle yapmaları cok zoruma gidiyor ama ben üstüme düşün neyse tam yapayım gerisini rabbim sorsun
(8,476 puan) tarafından
Üzüldüm sana ne deyim eşinde biter iş
0 oy
tarafından
Ayy bazı insanlar gerçekten sabrımızı sınıyor yaa benimkilerde her gün gelmek isterler kek yap gelelim çay yap gelelim derler şu yemeği yap gelelim derler bana da gına geldi her gün görmekten valla mecbur değilsin hemde hamilesin ve 2 tane daha bebegin var ne kadar düşüncesizler benimkilerden daha betermis bunlar 
(200 puan) tarafından
Öyle ama eşime anlatamıyorum işte cunkü eşim hep diyor 2 kişi ne olacak sanki öyle degil işte ben onlar varken hic oturamıyorum ki
0 oy
tarafından
Esin ve çocuklara bakmak zorunlu evet ama kaynana elti kayın görümce zorunlu değil 
(200 puan) tarafından
Bu istegi kaynanamdan sonra eşim cok istiyor yani eşim3 saygısızlık mı etmiş oluyorum aslında
0 oy
(7,454 puan) tarafından
Bir kaç gün sonra kendini toparlayinca yap canim nasil olsa eve bir yemek yapican az fazlasini yap bundan sonrada yemeğe filan gitme evde bi çorbanda olsa ekmegini katik yapar yersin yeri geldiginde oda senden birsey beklemesin esin birsey diyecek olursa yapacak halim mi var gitmek istemiyorum o da benden beklemez boylece de hiçde dinen mecbur degilsin herkes kendi anne babasindan sorumlu
(200 puan) tarafından
Kaynanamın başı agrosa kayınbabaya arattırır kendisi de aramaz gelin ymeek yapsın başım ağrıyor diye ekmek yapsa yoruldum geline söyle yemek yapsın gezmeye gidip gelse hali olmasa yine aynı cıkıp gelirler. Şimdiye kadar hep böyle oldu ben hasta oldugum zaman bile aradılar 1 gün hastanede kaldım hamile halimle aradılar o zaman bile kalpleri kırılmasın diye hastayım ama gelirseniz gelin beraber birşeyler yapalım yiyelim halim yok benm hastayım dedim tamam dedi geldiler kaynanam yerinden kalkmado sabahında hastanede yattım bir kere arayıp da gecmil olsun demedi bile. Ben zaten gitmek gelmek istemiyorum ama eşim var ortada. Ben eşime saygı duymak zorundayım öyle hissediyorum yani
(7,454 puan) tarafından
Kendini çok ezdirmişsin güzelim tamam elimize yapismaz ama çok alismis bi aradiğindada ölüyorum siz yapinda yiyelim o zaman filan de şimdiye kadar kullandıklarına saysinlar sen eşini bu kadar düsünüyorsunda keske birazda o seni dusunse allah merhamet versin ne diyim eşinede sòyle ben şimdiye kadar sırf sen kırılma diye hastada olsam peki dedim artik ne gucum ne halim var sen görmuyormusun benim halimi de azcik merhamet vardir insallah
(200 puan) tarafından
Ne yazık ki yok ben patlarım bazen sana kadınlık hakkımı asla helal etmiyecegim falan derim hslimi görmüyor musun taş mısın derim o zamanlar tamam gülüm özür dilerim gülüm haklısın gülüm falan der ama sonra unutur
(7,454 puan) tarafından
O zaman sık sık yap bunu ki unutmasın yerinde taş olsa çatlar
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Bizim dinimizde senin kayınvalidene kayınpederine karşı hiçbir sorumluluğun yok yatalak hasta bile olsa bakmak zorunda değilsin ama eşin bakmak zorunda ayrıca hamile bi kadından böyle zor hamilelik geçirirken bişeyler istemek onu zora sokmak çok büyük günah 

Yani sen kendini olabildiğince uzak tutmaya çalış
(200 puan) tarafından
Öyle yapıyorum canm ama işte olmuyor
0 oy
tarafından
Günah değil bu bir. Eşin senin halini gördüğü halde anneme yemek yap diye tutturması gerçekten anlayışsızlık. Meraktan bişey soracam kız ben 1 tanesi ile baş edemiyorum sen 2 tanesi ile nasıl baş ediyon üstelik hamilesin ikisi de küçük
(200 puan) tarafından
Cunkü cok tez canlıyım şimdiye kadar hep öyleydim şimdi yerimden kalkamıyorum deyince inanasıları gelmiyor. Cocuklarom oldugu ıcın hic pişman degilim gercekten cok da zorlanmıyordum ama şu son 2 haftadır yerimden kalkamıyorum
0 oy
(599 puan) tarafından
Din de kimseye hizmetçi olun demiyor canım bu yaptıkları onlara günah vicdansizlik bu ya sen bunların hiç birini yapma mecburiyetin yok esin çok istiyorsa ke di hizmet etsin annesine babasına yazikmi değil sana evet iyi niyetini anlayabiliyorum ama artık iyi niyetini kullanır olmuşlar bnece sen hiç bir şekilde hiç birseye mecburiyetin yok bunu unutma yetemedigin yerde bırak yoksa çocuklarına yazık haklarına girersen bu daha çok vebal 
(200 puan) tarafından
Öyle mi gercektem canm
(599 puan) tarafından
Tabiki canım yetmediği yerde yeringelecek kendi anne babana bile bırakacan ne mecburiyetin var sağlam olsan bunları demem bak cennet kapısı derim ama su durumda yazık yani valla onlar vicdansiz
(200 puan) tarafından
Onların Allah korkusu yok
(599 puan) tarafından
Sende varsa sende kendine bu eziyeti yapmaktan vazgeç ozman araya bi çizgi koy evet saygı sevgini ver ama kendini erdirme canim
0 oy
tarafından
Çok anlayışsız bir eşin var hem iki küçük çocuğun var hem hamilesinb ayrıca kaynanan da daha anlayışsız bu zahmet gelip sana yardım etsin ya
(200 puan) tarafından
Armut dibine dğşermiş annesi öyle yaparsa oglu da yapar yapoyprar zaten
0 oy
(1,576 puan) tarafından
Allah herkesin karşısına sizin gibi iyi niyetli insanlar çıkarsın. İyi olsanız dahi yapmak zorunda değilsiniz. Büyüğümüz diye anlamadım ben neden sürekli yemek yapıp onu davet ediyorum ? 

Kendi de çağırmayabilir zorunda değil tabiki. Arka arkaya çocuk doğurarak kendinizi çok yormuşsunuz, eşinizin anlayış göstermesi gerek. 
(200 puan) tarafından
Teşekkür ederim amin inşallah canm keşke karıişımw hep kendim gibi insanlar cıksw ben hep dini acıdan bakarım olaylara zaten Allahtan korkan da kötülük yapamaz.
0 oy
(4,896 puan) tarafından
Çok üzüldüm ya Allah merhamet versin onlara. 23 yaşında 5 hamilelik... Kendini düşün kendini sev değer ver . Dini boyutta kimsenin hakkı yok senden bişey istemeye. Allah yardımcın olsun 
(200 puan) tarafından
Teşekkür ederim cok sagolun

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 340 göst.
15 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,182 göst.
0 oy
11 cevap 974 göst.
11 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Halime cengiz (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 265 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Elfu (877 puan) tarafından soruldu

413,593 soru

12,450,700 cevap

46,295 kullanıcı

Kategoriler

...