0 oy
464 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından
Kızlar 36 günlük anneyim. Eşimin ailesiyle altli ustlu oturuyoruz, aile apartmanı. 3 buçuk yıllık evliyim bir kere çat kapı gelmemiştir. Toplasan 10 kez gelmişlerdir. Ben de o zaman hep dert edinirdim gelmiyorlar VS diye. Hamileyken 9. Aya kadar 1 kez sormadılar canın bısey çekiyor mu iyi misin diye. Eşime söylediğimde seni sıkmak istemezler derdi. Doğumu yaptım bebeği hastanede Bı gördüler tamam. O günden beri ilgisiz insanlar etrafımda pervane. Ama benim değil oğlumun. Kayinvalidem 40im çıkana kadar yemeğimi yapıyor hergun geliyor 4 saat oturur bebeği görür kucağa alıp bırakmak istemiyorlar deliriyorlar. Kendi çocuğumu izin alarak alicam onlar varken öyle sarmaliyorlar. Biliyorum ilk torunları çok heyecanlılar ama zoruma gidiyor, ben hamileyken yüzüme zor bakan insanlar şimdi yavrum için bana iyi. Bu durumu değerlendirmem lazım biliyorum ama isterdimki hamileyken de çağırsin yemeğe, şimdi bebeği görmek için çağırıyor. Son ağlarım çok zor geçti 1 kez temizliğin var ı yemeğin var mı demedi. Ve son günlerde kayinvalidemin oğlumla devamlı konuşup kucaklayıp kendine alistirmaya çalıştığını farkettim. Rahatsız oluyorum. Kıskanmıyorum ama garip Bı duygu bilmiyorum. Benim gibi bu durumu yaşayıp atlatan var mı. Onlara da alışsın bırakıp işimi yapayım diyorum ama Bı yandan da sinir oluyorum. Çok uzun olmuş hakkınızı helal edin :)) 

5 Cevaplar

0 oy
(192 puan) tarafından
Aman boşverin niye bu kadar dert ediyorsunuz kendinize bir daha bebeğiniz 36 günlük olmıcak. Biraz zaman sonra her şey rayına oturuyor sizde çok yüz vermeyin suratta asmayın ama bu kaynana takımı böyle malesef 
(7,817 puan) tarafından
Canım şimdi ilk heves bide daha kırkın bile çıkmamış yalnız bırakmak istemiyorlardır sen tabi şuan hala lohusasın hassas bir dönemden geçiyorsun alınganlık göstermende çok normal birkaç ay sonra herşey normale döner merak etme:)Ayy ben bu küçük annelere bayılıyorum ya bu grupta hepiniz ayrı bi tatlısınız:)
(9 puan) tarafından
Ya dimi 29 yaşındayım ama bu lohusalik beni 20 yapti:D ama haklıyım ya benim bebeğim :)))
(7,817 puan) tarafından
Yerim seni Rabbim sana bağışlasın:)
(9 puan) tarafından
Aminn çok teşekkür ederim :)))
-Reklam-
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Fırsat verme sen de al bebeğini geç odana emzir bebeğim annesini istiyor de. Bak gelmiyorlar diye sitem ediyordun şimdi de rahatsız oluyorsun bunlar dengesiz anacım bir ortaları yok malesef 
(9 puan) tarafından
Fırsat vermeyince de üzülüyorum onlara günah isliyormysum gibi geliyor, onlarin bu değişikliği beni de bozdu:))
(1,020 puan) tarafından
Takma, torununu benimsedikçe seni de gerçekten benimseyebilir belki de artık ailesi görür
Bir gözlemle bakalım
(9 puan) tarafından
Valla kendi annem babam bırak torunları sevsinler deyip duruyor eşim de öyle. Hep vicdan yaptım yanlış mı düşünüyorum diye ama eski mesafeyi tekrar koymak en güzeli sanırım
(1,020 puan) tarafından
Tabiki sevsinler ama onu ayarla işte arada bırak görme arada sınırını koru
0 oy
tarafından
Ben olsam tavrımı koyardım. Bebeğimi de öyle kendine falan alıştıramaz kimse. 
(9 puan) tarafından
Ya sürekli konuşuyor bebeğimle, geliyor emziridikten sonra gözümün içine bakıyor ben de al. Babannesi gazını çıkar ben de duşa gireyim diyorum. Bı geliyorum hala kucağında. Anne uyumadı mi diyorum, yok uyudu da uyanmasın diye yerine koymadım diyor. Ama böyle. Kucağa alışır dedim alışsın annesi bu zamanların bidaha mi gelecek. Diyor. Ya bırak da annesine alışsın sana değil. Artık çekiniyorlar uyuyunca koyuyor yatağına. Yanlış anlamıyorum dimi, bu haller normal. Gelmiyor bana
tarafından
Valla gayette anormal. O kadından uzak tut bebeğini. Ben mecburi alıştırdım kucağa hiçbişey yapamıyorum. Sen çekersin zorluğu onlar sever gider.
0 oy
(1,686 puan) tarafından
Keşke o zamanlar şükretseydin canım gelmedikleri için. Şimdi de bence gelmelerine pek fırsat verme bu kadar gelmelerine. Ara ara sen git. Ve oğlunu o kadar da alıştırma cnm istediği kadar ilk torunu olsun bebeğin sana ihtiyacı var bana çok saçma geliyor kayinvalidenn bebeğe o kdr yakın olmak istemesi. Ne demek sen izin isticeksin onlar izin istesin senden kucağında olsun hep bir şeyle uğraşır gibi yap bence mesafe yavaştan koy cnm yoksa sonradan zor olur
(9 puan) tarafından
Ah canım hep dertlendim gelmiyorlar diye:)) ya şöyle lafın gelişi tabiki alırken izin isteme konusu. Benden normalde de cekinirler o yüzden hep mesafeliydik. Şimdi 40im çıkana kadar yalniz kalmayayım diye hergun geldigini düşünüyorum en azından eşim öyle söylüyor. Öte yandan eşim vicdanıma oynuyor. Ayıp ediyorsun ilk torunları çok heyecanlı lar bırak kucaklasinlar evde zaten seninle falan diye.  Çocuğu yıkıyoruz annesi dikkat et diyor bana annesiyim ben sen dikkat et denmiyor işte. Çok sıkıldım ya:(
(1,686 puan) tarafından
Bence tek yapman gereken yine senden çekinmelerini sağlanan ve mesafe koyman canım :) bebek bakimi konusunda da her şeyi kendin ettiğini goster onlara kendin yika mesela ya da eşinle yıka atiyorum. Ben öyle yaptim bebeğe kendim bakabildigimi ispatladım şimdi sadece kucaklarına veriyorum seviyorlar biraz sonra alıyorum yemeğini alt değiştirme vs hiçbir şeyi onlara bırakmıyorum ben yaparım diyorum alıyorum kurtuldum :)
(9 puan) tarafından
Aslında söylediğin gibi yapiyorum ama banyo hariç. Evim en üst kat klima zor isitiyor. O kadar hıxli yapmamız gerekiyor ki üşümesin diye. Eşimle öyle hızlı yapamam:) mecbur kayinvalidem yardıma geliyor ama bu durum beni rahatsız ediyor tabi ne zamana kadar gelecek. Gelip yardım edip yarım saate gitse bısey değil. İlla çocuğu Bı kucaklayacak bi konusacak
0 oy
(782 puan) tarafından
Seni sormayan okadar kötü zaman geçirirken bir gün yanında olmayan açmsn iymi sin demeyen biseye ihtiyacın varmı demeyen birinin senin çocuğunun görmeye hakkı yok 

Benimkiler de öyle 

Coxugumu öyle yar edermym 

Pislik kadın Allahindan bulsun 
(9 puan) tarafından
Ay yok öyle demeyelim:)) onlara sorsan rahatsız etmek istemedik derler. Şimdi de böyle

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 484 göst.
17 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde zeynos1234 (6,305 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 536 göst.
7 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Saliha22 (705 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 278 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde Zezeee97 (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 219 göst.

Kategoriler

1,497,864 soru

24,468,400 cevap

355,012 kullanıcı