0 oy
282 göst.
Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sevgili anneler kısa süre önce yaşadığım memede apse olayıyla alakalı yaşadıklarımı anlatacağım. 

Bir gece bebeğimi emzirirken göğsümde ceviz büyüklüğünde bir sertlik hissettim. Süt tıkanması veya mastit başlangıcı olarak düşündüm ve evde kendi bildiğim yöntemleri uygulamaya başladım. Emzirme, ters emzirme, sıcak ve soğuk uygulama, sağım yapma, duş alma, lahana sarma gibi hepsini denedim ve bir haftanın sonunda hiçbir gerileme olmadığı için doktora gittim. Hatta zaman geçtikçe ağrı, kızarıklık ve ateş gibi belirtiler oldu. Meğer apse oluşmuş ve boşaltılması gerekiyormuş. Ultrason sonucunda apse boşaltma operasyonu geçirmek durumunda kaldım ki apseye antibiyotik tedavisi de işe yaramıyor malesef. Bir hafta boyunca ara ara gidip boşalttırıp pansuman yaptırdım. Kolay bir işlem diyemeyeceğim en azından benimki öyleydi çünkü evde kendi yöntemlerimi denerken zaman kaybettim. Başına gelecek olursa diye de buraya uyarı mahiyetinde yazmak istedim. Zaman zaman buna benzer sorular görüyorum ola ki memede sertlik hisseder ve sağım, sıcak, soğuk uygulama yaptığınızda geçmezse mutlaka zaman kaybetmeden doktora gidin. Sevgiler..

2 Cevaplar

0 oy
(780 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm 11 aylık bebeğim hala o sertlik oluyo ara ara bende kendim sıkıyorum sagiyorum ama tam anlamıyla gecmiyo ufak ufak sanki kalıyor gibi sıktikca pıt pıt ses geliyo 
(1 puan) tarafından
Sağol canım sana da geçmiş olsun.. Ara ara olup geçiyorsa veya hafifliyorsa apse değildir süt birikiyordur muhtemelen ama takip etmekte yarar var. Sertliğin olduğu bölgede aynı zamanda kızarıklık ve ağrı olursa buna bir de ateş eşlik ederse ihmal etme sakın. Sağlıcakla büyütelim inşallah yavrularımızı..
-Reklam-
0 oy
(2,038 puan) tarafından
benim 4 yıl oldu var sol gogsumde ilk çocukta kaldı aciyor elleyince yuvarlak ama biraz dalgınlık bir yuvarlak sol goguste üstte doktora gittim süt birikmiş dedi ihmal etme 6 ayda bir kontrolde gel dedi bur kere gittim daha gitmedim hala var elleyince çok aciyo
(1 puan) tarafından
Geçmiş olsun ihmal etmemenizi öneririm doktorun dediği gibi. Ben de ilk farkettiğimde gitmiş olsaydım bu kadar zorlanmazdım. Dokununca acımasını çok iyi bilirim bebeğimi kucağıma alamıyordum resmen. O yüzden kontrollerinizi ihmal etmeyin..
(459 puan) tarafından
Şuanda aynı şeyi yaşıyorum sağ göğsümde 2 tane var biri ele geliyor bastırınca diğeri daha çok bastırınca ele geliyor sağa sola kayiyor çok korkuyorum sizinki de aynimiydi
(1 puan) tarafından
Benimki kaymıyordu sabit bir yerdeydi zaman geçtikçe büyüdü kızarıklık oluştu ve ağrıdı yattığımda sağa sola dahi dönemeyecek duruma gelmiştim ağrısından. Korkmayın ama ihmal de etmeyin genel cerrahiye gitmenizi tavsiye ederim en azından içiniz rahat eder. Emzirirken bu tip problemler olabiliyor malesef.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 370 göst.
20 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 263 göst.
0 oy
2 cevap 259 göst.
5 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mybaby01. (1,018 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,869 soru

24,407,054 cevap

350,607 kullanıcı

...