0 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde (454 puan) tarafından
Kızlar pogaca yapcm yumuşak olması icin öneri verir misiniz 

15 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Hamurum biraz ele yapışan şekilde yoğurıyorum yarım saat mayalanmaya bırakıyorum tepsi mayası çok önemli tepside ne kadar beklerse o kadar güzel ve yumuşak oluyor ben 45 dakika tepside mayalıyırum 2 günde geçse 3 günde geçse sanki yeni yapılmış gibi asla bayatlamıyor komşularım çok beğeniyor poğaçamı misafirleri geleceği zaman poğaça için bana gelirler 
(454 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim
(454 puan) tarafından
Tepsi mayası ne oluyor cnim
tarafından
Hamura şekil veriyorsun fırın tepsine koyuyorsun üstünü temiz bezle kapat o kadar
(454 puan) tarafından
Tam canım teskkurler
-Reklam-
0 oy
tarafından

Açmacılar poğacacılar bekleniyorsunuz :)

(454 puan) tarafından
Aynen askim
0 oy
tarafından
Malzemeler standart aynı hep 

Ven fırından çıkınca üstüne nemli bez kapatıyorum yumuşacık oluyor üstü kurumuyor
(454 puan) tarafından
TM cnim deniym teşekkür ediyorum
0 oy
(7,830 puan) tarafından
Unu dikkatli ekle yoğurdukça koy 
0 oy
(8,585 puan) tarafından
Hamuru mayalanmaya biraz cıvık bırak ele yapışsın.  
(454 puan) tarafından
TM canım saol
(702 puan) tarafından
Aynen öyle bir de hamuru topladıktan sonra elleri yıkayıp yoğurmaya başlasın yoksa ele yapışıyor hamur unu ilave etmek zorunda kalıyo insan
(8,585 puan) tarafından
Biraz sıvıyag ellerine sürüp yoguruncada güzel oluyor canm.    Un cok olunca taş gibi oluyo poğaça
(702 puan) tarafından
Aynen Semracmm
(8,585 puan) tarafından
Oyle kuzuummm.   ☺
0 oy
(780 puan) tarafından
Su hiç katma sütle yoğur yumşak kivamda bı hamur en son da az bı terayag katip yoğur pamuk gibi oluyor 
(454 puan) tarafından
Tereyağ yok cnim margarin olur mu
(780 puan) tarafından
Olur canm az bişey koy zaten
0 oy
tarafından
Margarin sıvıyağ süt 1 yumurta kabartma tozu atarım  margarin yumuşak yapıyor birde maya koyuyotum ben 1 kaşık şeker tuz
(454 puan) tarafından
TM cnim teşekkür ederm
tarafından
Valla canım bu tarif çok yumuşak oluyor tadida çok güzel diyor herkes nasıl bu kadar yumuşak oldu sadece sıvıyağ süt le sert oluyor ne yaparsan yap ama bu yumuşak
0 oy
(702 puan) tarafından
Ilık ılık ilitarak kullanan sütü yumurtayı suyu . Ayrıca maya koyduktan sonra biraz beş dakka beklet mayalansin sonra yoğur unu azar azar ilave et
(454 puan) tarafından
TM cnim teşekkür Ederm
0 oy
(25,185 puan) tarafından
Ilık su ve ılık süt ile mayalıyorum 
(454 puan) tarafından
Sütü ne kadar koyuyosn
(25,185 puan) tarafından
1 bucuk su bardağı süt 1 su bardağı su ikisini karıştırıp ısıtıyorum ocakta
(454 puan) tarafından
Saolcanm
0 oy
(485 puan) tarafından
Sadece sütle yoguruyorumc caanim hiç su katmiyorum ben, bitek hamur mayasını suyla ve skerle ıslıyorumbide poğaça fırından çıkınca üstün biraz su serpip sofra beziyle ortuyorum yumuşak oluyo ve sütle yogurdugum için bayatlamiyo
(454 puan) tarafından
TM canım saol
0 oy
tarafından
Hamurunu gayet cıvık yoğurt canım eline yapışacak şekilde 
(454 puan) tarafından
TM cnim saol
0 oy
tarafından

"Gaynanam galp ben" mi sjjsjsjsjs :D 

Bu nasil nick name sjjsjs :D

0 oy
(163,265 puan) tarafından
kaliteli un tr de söke unu kullan
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Hamuruna hiç su katmıyorum ben. Süt ve sade maden suyu katıyorum. Ele yapışmayan kıvamda hem güzel şekil alıyor hem yumuşacık oluyor. 
0 oy
(564 puan) tarafından
Benim poğaçam hep pamuk gibi olur tarifimi vereyim. Önce biraz unla 1 paket kuru mayayı karıştır sonra üzerine ılık 1 bardak süt ekle sonra iki yemek kaşığı şeker ekle üzerine 1 bardak ılık su ekle 1 tatlı kaşığı tuz ekle iyice karıştır sonra iki yumurta beyazı ekle sarılarını üstüne sürecwksin sonra 1 çay bardağı sıvı yağ ekle yavaş yavaş un ekle ele yapışacak biraz hamur o şekilde olacak. Üzerini streç film le kapat tamamen başka birşey örtme Bi saat falan mayalandıktan sonra şekil ver bekletmeden fırına sür 200 derecede kızgın fırın. Pişince Bi tülbenti ısla suyunu iyice sıktıktan sonra sıcak poğaçaların tepsinin üstünü ört 10 dakika sonra poğaça lar pamuk gibi. Afiyet olsun 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 665 göst.
11 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Mirayin annesi (2,888 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 234 göst.
25 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 130 göst.
24 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde FM (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 3,488 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Berat0606 (1,466 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,978 soru

23,927,292 cevap