0 oy
1,941 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar evlendiğimden beri eşimle hiç mutlu değilim. Oysaki çok severek evlendik. Evlendiğim andan itibaren eşim annesine daha düşkün olduğunu fark ettim. Sürekli annemin yemekleri annemin bilmem nesi. Bunun için çok tartıştık. 5 yıl olucak Eylül'de evleneli. Çok şey görüp duyup yinede sustum. Kayinvalidem aldığım hediyemi beğenmedi yeşil renk sevmem yok modeli güzel değil al götür değiştir dedi. Eve geçerken eşime ağlamıştım. Hediyeye insan böyle mi tepki verir diye. Sadece buda değil küçük bir örnek bu sadece. Eşim sürekli üzülüp aglamami görmesine rağmen yinede hep annem haklı annem kötü niyetle demedi senin için fesat diyip üstüme geldi. Başka sebepten boğazımı sıktı. Kuzenine benim amacım Funda'ya darbe vurmak demiş. 3 kere bosanmaktan döndük. Hızlı geçiyorum buraları... Vs.vs bir sürü şey yaşadım. Ve son nokta olarak şuan ki pskilojimde kaynanam zerre umrumda değil arkamdan dedikodumu yapmıştı ,3-4 ay önce eşimi doldurmuş fundanin niyeti senden boşanıp annesiyle senin evinde(eşimle şuan oturdugumuz ev) kalmak kirayı da sana ödetmek oğlum demiş. Eşimde buna inanmış. Yazık beni hiç tanimamislar. Ne kaynanama sevgim saygım var nede eşime. Bugün yikilsam üzülsem ağlasam ilk onlar sevinir. O yüzden kadınlık yapmak gelmiyor içimden eşime evlendiğimden beri. Burda çoğu postta gördüm eşin yanasinca sen reddedince gunahmis diye. Ben okadar kırıldım dağıldim gecelerce ağladım. Şuan bile aglayarak yazıyorum. Benim bir damla gözyaşıma bile değer vermediler. Ben babasız büyüdüm istediğim sadece sevilmekti yaa sadece buu :'(

Neyse konuyu kisaca anlatayım dedim yinede uzun sürdü. Eşimin tarafında bir hoca varmış herşeyi bilen . Bende önceden kaynanama demiştim bana bı baksn anne geceleri beni korkutuyorlar birlikte olmak için geliyorlar dedim. Kaynanamlada tartıştık bu arada 2-3 gün önce. Tartistiktan sinra hocayla konuşmuş. Doğum tarihimi vermis yarın eşi arasın demiş. Eşimle konuştuğunda ise benim üstümde büyü olmadığını ama karabasan cinler musallat olduğunu ve en kısa zamanda bunu halletmemiz gerektiğini söylemiş. Aniden sinirlenir seninle tartışır bi anda çığlık atar sonradan pişman olur üzülür. Ama cinler gece uyurken eşini öldürebilirler boğarak yada kızınızı öldürebilir yada seni demiş. 2 gündür aklımdan çıkmıyor. Ben anne olmak için kaç yıl bekledim nasıl kıyarım ? :'( kendimden korkuyorum. İman gücümü yüksek tutmaya çalışıyorum. Namaz kıl diyeceksiniz biliyorum ama içimden gelmiyor. Cinler bütün herşeyimi etkiliyormus. Bekarligimdan beri rüyamda korkutuyorlar. Yarın hoca gelecekti. İşleri varmış hafta içi eşini alıp sen gel 3-4 saat sürer demiş. İçim darmadağınık. Eşim diyor o yüzden bana soguksun. Hayır sen beni kırıp döktn yanımda hiç olmadın. Yüz kere uyardım lütfen bana değer ver anne anne diyip durma. Seni seviyorken kendini değiştir sonra çok geç olur. Emin ol seni sevmeyen bir kadın görmek istemezsin tahammül edemezsin dedim umursamadi ciddiye almadı uyarilarimi. Yalvardım yapma gözümden düşme dedim neler neler dedim anlamadı. Cinlermi aramızı bozuyor bilemem ama eşimi sevmiyorum. Guvenmedigim birini sevemem. Herkes sevdiğine güvenir ben ise guvendigimi severim... Babam annemle bana hiç sahip çıkmamıştı. Çekirdek aile olamamistik. Kendi kurduğum ailede mutlu olucam kesin diye düşünürdüm ama oda olmadı kendimi avutmusum :'(

Çok yorgunumm , içimde halsizlik ,umutsuzluk,suskunluk,yalnızlık,güvensizlik,çaresizlik,babama karşı özlem, her günüm bir oncekinden daha kötü olacakmis gibi bir his var.. Hiç sevilmemislik... O yüzden hırçınım eyvallahim yok... Yaşadıklarımdan dolayı böyle biri oldum diye görüyorum kendimi ama cinler mi bu hale getirdi beni diyede düşünmeden yapamıyorum. Benim yaşadıklarımı siz yasasaydiniz sizde esinizi sevmez adam yerine koymazdiniz. Size demi cinler musallat olmuş olacaktı dimi? 

Kafam karışık kızlar . Uzun oldu kusuruma bakmayın. Daha yazacağım çok şey var ama vaktinizide almak istemiyorum. 

Teşekkür ederim şimdiden okuyup yorum yazanlara :kissing:

24 Cevaplar

+2 oy
(7,620 puan) tarafından
Özetinden anladigim 

Kendine hoca diyen sarlatanlara güvenmeyin 

Nas felak ayetel kürsi oku yat 
tarafından
Ayy Allah korusun. İlişkiye girdiklerini biliyorlar mı peki yaşayan kişiler? Ben kendimi hep sıkıyorum dua ediyorum bastiklarinda. Ama uyanınca düşünüyorum acaba birşey olduda ben mi anlamadım diye korkuyorum.
tarafından
Ayyyy ben sizinnn
(7,620 puan) tarafından
Benim teyzem ve kuzenime musallat olmuşlardı vardi://_ neyse mayo korktu ins sifa bulursun funda
tarafından
İnşaallah canım şifa bulursun
tarafından
Aminn canım teşekkür ederim hepinize
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Fundam canım benim sen o bak kızın annesisin asla ona zarar vermezsin 

Cin falanda yok üstünde kasıtlı yapıyorlar amaçları seni korkutmak deli etmek bak tınlama o kaynanayi ara bozuk sana hoca ayarlıyor eşine ben iyiyim imajı veriyor bibyandan daseni korkutuyor asla o kadının bulduğu hocaya inanmam ben 

Annesinin memesinden ayrılamamış bir sürü erkek var sen bakma burada yazılan iyi imaj modellere çoğu prombelemli dünya kanunu bu .Allah insani sınıyor lütfen Allaha olan inancını kaybetme kendi annen sana iyi bir hoca bulsun

Eşinle de iyi bir psiklojik destek alın bak siz çok iyiydiniz ama onun annesi senin annen birbirinize o değilde onlara kulak verirseniz emin ol pişman olacaksınız .Sizin olayınız bu aileler lütfen bunu düşün canım oysa birbirinizi çok seven bir çiftiniz yapma bunu kendine bebeğine eşine 

Emin ol biz ne kadar anne babasindan bahsedersek onlara tatlı geliyor 

Bu arada eltinede çok derdini deme bak iyi görünür arkandan kuyu kadar 

Allah yardımcın olsun canım 
tarafından
Kız var ya bunun kaynanası çok fena garibim fundamda annesine sığınıyor ama orda da bir anneye uyma sorunu tabi ipler kopuyor
(7,785 puan) tarafından
Bilmiyom canim eski postlari sadece bu posttan bile hunu cikardim yani :)
tarafından
Kendi ailemi hiç karistirmadim şimdiye kadar eşim ve ailesi gözlerinde kötü olmasın diye. Eşimle yüz kere konuştum ailene yansıtma biz kötü olduğumuzda dedim ama beni umursamadı bende şimdi son 4-5 aydır anneme yansitiyorum. Ki yinede annem üzülmesin diye çoğu şeyi eksik anlatıyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim canlarım. Haklisiniz kaynanama hiç güvenmiyorum ama anneminde tanıdığı güvenilir bir hoca tok maleseff :( içimden geçeni yapacam diyorum ama içimden hiç ses gelmiyor kalbim aklım ruhum hepsi susmuş sankii :(( Allah'a emanet yaşıyorum son zamanlarda.
tarafından
Bence sen kendin hoca araştır ve o kaynana yokmuş gibi davran canım
tarafından
Sorup sorusturcam inşallah vardır iyi bir hoca
+2 oy
(416 puan) tarafından
Cinlerle alakasız bir durum tamamen eşinin sevgisizliğinden kaynaklı. O da bir bahane bulmuşken kendini temize çekiyor şarlatanlar sayesin de 
(416 puan) tarafından
Çok doğru canım sen kendi kendine yetmeye bak en azından onlara ihtiyacın olmadığını görsünler
tarafından
Gücüm kalmadı canım evlendiğimden beri onlara minnet etmiyorum ama artık saldım kendimi yoruldum çünkü.
(416 puan) tarafından
Allah sabır versin canım
tarafından
Amin canım Allah razı olsun ❤️❤️
(416 puan) tarafından
Senden de canım❤
0 oy
(2,281 puan) tarafından
Cok korkuyom esimde yok ama okumadan indim asagi nas felak ayetel kurs i oku canim demek icin girdim 
(7,620 puan) tarafından
Bence de kiz koca koca kadınlar kayiyordu yokustan kiskandim:)
(2,281 puan) tarafından
Ahaahah yaa cok eglenceli oluyo ama bekarken arkdslar kapiya dayanirdi allah askina sende gel diye tepsi varya onla kayiyoduk gecenin bi vakti ama jet gbiydi sonra sabah o yokusu cikmak zorunda olanlar basbas kufur ediyodu heryeri buz ettiniz diye ☺☺☺☺ simdi gatiyen cikmam coraplarim islaninca sinir oluyom ☺
(7,620 puan) tarafından
Cocuklugum kışları karda kayarak geçti
Botlarin icine poset giyerdik:)))deniz botuyla kaydigimi bilirim uludag da kayak snowboard da neymis
(2,281 puan) tarafından
Kiz mantikliymis poset giymek hic islanmaz oylee :))) peeeehhh onlar kiimm haspamlar ☺☺☺ sen evlenene kdar trabzonda miydin bacim
(7,620 puan) tarafından
Aynen canim trabzondaydim bi de üniversiteyi giresunda okudum orada da ikamet ettim bir süre:))) galoş alip kislari giyinmek cok mantıklıdır en baba botlar bile zamanla su geciriyor ya da üstten giriyor
0 oy
(4,900 puan) tarafından
Bol bol oku cnm evde Kuran ı Kerim acın okunsun ve üzerin acık gezme evın ıcıne bıle olsa... Maneviyata yonel ancak boyle korunabılırsn
tarafından
Üstüm açık çok gezerim askılı ile ev çok sıcak oluyor bunaltiyor. ❤️
(4,900 puan) tarafından
Üstun acık olursa melekler yaklasmaz cnm
tarafından
Bilmiyordum canım teşekkür ederim kapalı giyerim bundan sonra çok sağol ❤️❤️❤️
0 oy
(135,452 puan) tarafından
korkmadimda hani bakara suresi falan dinke tum gub
(67 puan) tarafından
Ben suan cok korkyroym keske girmeyeydim ama boyle postlarda daha cok giresim geliyor evdede tekim vay basimaaaa
tarafından
Korkuttugum için kusura bakma canim yaa :/// dinleyeceğim canım çok sağol ❤️❤️
0 oy
(14,862 puan) tarafından
Evin içinde bakara suresi aç canım gece yatmadan dua oku hep. Haklısın insan guvendigini sevmeli. Diğer postlarini da okumuştum eşin yanlış yapıyor fakat sen başka bı hocaya daha gozuk derim şimdi bu kaynanan seni sevmiyor diye hocaya da farklı şeyler soyletmesin aklıma o geldi sadece bilemem günahını almayayım da psikolojik olarak kötü etkiliyor seni bu durum belli yani. Sen farklı bı hoca bulup eşini göster bence 
tarafından
Evet bunları da düşündüm. Cinli olmadığım halde belki öyle dedirttiriyor da olabilir aklıma gelmedi desem yalan olur . Tanıdığım bir hocada yok maleseff :(
0 oy
tarafından
Canım sana bişey söyleyim mi sen aynı bensin senide eşinle kaynanan tüketmiş. Aklını başına decşir hacı hoca işine hiç bulaşma hele kaynanayla eşinle hiçbulaşma onlar senin başını dahada yakar. Şu cümle aynı benim eşimin cümlesi annem iyi niyetli sen kötüsün . Annesi ne derse desin bişey olmaz ama sen bişey de hemen saygısız kötü olursun. Bende soğudum eşimden
tarafından
Evet aynı bunlar annesi hep iyi niyetli bildiğin melek ve maalesef eşimde aynı annesi gibi huyları. Kendime o kdar kızıyorum ki nasıl sevdim nasıl körmüşüm
tarafından
Biliyormusun kaynanamın bana söylediği lafların aynısını eşim bana diyor annenin lafını kafanda tasiyon dedigimdede kavga büyüyor bazen düşünuyom bizim gibilere böyleleri bilerekmi denk geliyor
tarafından
Bu kdar tesadüf olamaz benim eşimde uydum akıllı annesi ne derse onu tasdikliyor. Mesela kızımla annemde kaldık bi hafta hemen kaynanam diyor ki çovuk zayıflamış. Başka zaman tekrar gittiğimde bu seferde eşim diyor çocuğum zayıflamış diye sonra gtti çocuğun kilosuna baktı aynı buna bi çemkirdim oruc mu tutturdum ben bu çocuğa zayıflamış deyip ezbere konuşuyorsun dedim. Halbuki ******** anlamıyor kaynanam annemde kalmama daralıyorda o yuzden gıcık gıcık konuşuyor yoksaçocuğumun kilosu onun umrunda değil zaten doğdu doğalı hep olumsuz konuştu. Bu daha basit bi örnek
tarafından
Bende aynı durumdayım canlarım. Bende örnek vereyim teyzem kızım doğduğunda zeytinyaglayalim iyi gelir nemlendirir cildini dedi. Eşime söyledim bir şey demedi ertesi gün oldu vayy efendim ben babasiyim bizim ailede böyle birşey duymadım benim rizaligim yok yaglamayin dedi. Yaa sabır çektim. Sonra kaynanami aradım teyzem gelecek bugun kızı yağlayıp yikayacaz sende gelmek istiyorsan gel dedim. Aynısını söyledi bizde böyle birşey yok bi sizde goruyorum yağlanır mı bilmem ne diye bir sürü konuştu. Bende oglunda aynı şeyleri söyledi utanmiyormusun oglunu doldurmaya üstüme salmaya dedim . Yemin ediyor ki ben oğluma birşey demedim diye . Yalan yere yemin ederler hem eşim hem kaynanam. Sonrada biz Allah'tan korkarız derler. Korkmuş halleri buysa korkmamis halleei nasıl olurdu kim bilir... Reziller...
tarafından
Anneleriyle ağız birliği yaparlar ogularini doldurup sonra üstünümuze salarlar sonra ben bişi yapmadım diyip kenara çekilirler
0 oy
tarafından
Eşin ve kaynanan herşeyi bı güzel yapip yapıp seni delirtip bide senin üstüne atmışlar oh ne ala eşin ve kaynanada baksın hoca onlarda kaç tane var acep sende olandannn
tarafından
Eşime aynısını söyledim hoca mevzusu açıldığı gün. Kendine de baktır çünkü bu evliliği bi tek ben kötüye çekmiyorum dedim. Gözlerinde ben kötüyüm ya kadınlık yapmıyorum esimi adam yerine koymuyorum. Sende çok uyi değilsin okadar ağladım bir kez olsun gözlerinde vicdan görmedim kalkipta gözyaşımi hiç silmedin. Sende normal sevgi dolu değilsin dedim. Bana diyor ki hocanın bana bakmasına gerek yok bana basmiyorlar sana rüyada basıyorlar bende yok birşey dedi. . Daha ne denir ki böylesine.
0 oy
tarafından
Sabırlı ol bir bebeğin var evinde hep kuran sesi aç sesli dinle ayetul Kürsi hep oku ne kadar içinden gelmiyorsa bile abdest al dua et herşey düzelir korkma her erkek annecidir heleki evin ilk ve son ogluysa ben cinlerin musalatina fln fazla inanmadigim için hocalarada pek guvenmiyom yapman gereken tek şey Allah a dua etmen nas Felak suresini oku evinde sesli dinle
tarafından
Tavsiyeni uygulamaya calisacagim canm çok sağol ❤️❤️
0 oy
tarafından
Evinde bakara suresini suya oku onu çoğaltarak için , eve damlat, evi o suyla sirke katıp sil. Okumayı bilmiyorsan da YouTube dan aç dinle hergun. Allah'ın izniyle çok faydasını görürsün. Bı hocanin öyle bişey söyleyeceğini de düşünmüyorum açıkçası. Çakma değilse 
tarafından
Şeymam nasılsın birtanem
tarafından
Koşturmaca bebeliko sen nasılsın bakem
tarafından
Valla suyumuz 1 haftadır yok kuyudan çekiyoruz:D rezil olduk iki cocukla
tarafından
Aaaaa çok geçmiş olsun rabişim kötü olmus. Susuzluk çok zor ya taşıma suyuyla değirmen döner mi .Kardan dolayı mı ?
tarafından
Evet kız arıza cıktı yollar kapali bugün geldiler diski yapamadan gitdiler yol yok diye
Ip atiyiruz kovayla:D
Santafis bozuk diye
tarafından
Oyyyy kuzum çok kötü olmuş ya. Allah yardımcıniz olsun. Israrla arayın belediyeyi boyle nereye kadar gidecek.
tarafından
Işte bahane arıyorlar valla yarın ben arıyacam bu sefer
tarafından
Kız napin biliyon mu ? Belediye başkanı ya da diskinin başkan vs sosyal medyadan mesaj atın. Onların sosyal medya ekibi oluyor. Geri dönüş büyük ihtimal yaparlar.  Sosyal medya telle iletisimden daha etkili oluyor.
tarafından
Gerçek bak iyi fikir dm olrak mi yoksa yorum atayım herkes gorsun
tarafından
Dm kız. Kötü yazma. İyi bı dille şikayetini dile getir. Başkanım ile basla oturduğun yerdeki sorunu dile getir. Bikac defa arayıp bı sonuç alamadığını belirtip en son çare buradan sizden yardım istediğini vs yazabilirsin. Ben kaç tane sorunu o şekilde hallettim. Başka türlü belediyeleri ariyosun o ona bagliyo o şuna bagliyo vs derken gumburtuye gidiyo.
tarafından
Aaaa bak iyiymiş çok teşekkür ederim
Yok yok üsluplu bir şekilde yazacam

Kiz Allah razı olsun bak cevrede diyecem onlarda yazsın
Çok teşekkür ederim canım içi
tarafından
Ne demek canisi. Şimdi herşey sosyal medya olmuş. Oradan ses duyuluyo. En iyi yöntem. Kibarca ifade edersiniz inşallah yardımcı olurlar. Bebelerle susuz çok zor olur ya öyle olur mu Allah yardımcıniz olsun bebeki zor valla.
tarafından
Kız Allahtan bütün kıyafetleri yıkamıştım da rezil olmadim ama bak bir sürü yine birikti bulaşık makinesi su almıyor dezgah doluyor 2 bebekle zor oluyor balkon pencereler tuvalet banyo kir içinde valla
tarafından
Dediklerini uygulamaya çalışacağım canım çok sağol ❤️❤️❤️
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Kiz bu ne uzun masallah korkuyom ama okicam :D
(7,785 puan) tarafından
Okudum yorumumu da yazfim alta canim
tarafından
❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Okumaya üşendim cnm
tarafından
Canım sağolsun canım ❤️
0 oy
(51,828 puan) tarafından
İllq hocalik bir isin varsa baska hoca bul kaynanain bulduğu hocayada pek guvenemem açıkçası. 
tarafından
Haklısın bende aynı fikirdeyim ama tanıdığım başka hoca yok maleseff :((
0 oy
tarafından
Kayinvaldeniz bu kadar kotuyken onun bulduğu hocaya neden inanaiyosunuz kendiniz bulun bence
tarafından
Güvenilir bir hoca yok canım tanımıyoruz hiç :(
tarafından
Cami hocaları var
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Kuzu sorunu kendinde arama kaynanan fena ve kocanı aşırı etkiliyor 
tarafından
Kocamda mal ki buna fırsat veriyor. Anne bizi kendi halimize bırak diyemiyor. O yüzden nefretim 2ye katlanıyor
(13,304 puan) tarafından
Öyle kuzu geçen yıl ben de yaşadım benzerini ana oğul düşkünlüğünü sonunda resti çektim öyle anladı seninki ondan da anlamıyor
tarafından
Yok canım kaç kere rest çektim evi terk ettim boşanmak istediğimi söyledim. Kuldan utanmiyorsan Allah'tan kork utan dedim. Ağladım, yalvardım, yeri geldi bağırdım çağırdım insan gibide konuştum ama yok anlamıyorlar
0 oy
(2,591 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Sana onların musallat olduğunu seni görmeden aşını yaşını öğrenerek mi anlamış hoca...Bana inandırıcı gelmedi canım...

Ayağını yere abdestsiz basma 

Kendin okuyamıyorsan da telefondan aç çalsın belliki evinde bisey var

Bide canım Upload failed: [object Object]
tarafından
Bı arkadaşıma sordum evet hocalar doğum tarihi yılına göre bakabiliyormus. Bende ilk duyunca inanmadım. Ama dogrulayan arkadaşlarım oldu .
(13,304 puan) tarafından
Yıldızname var isim ve doğum tarihine göre bakılıyor  kuranı kerim açılarak bakılıyor çok işin uzmanı açıp bakmadı lazım onu da.
tarafından
Evet doğru canım. Valla söylediklerine göre ünlüler zenginler herkes bu hocaya gidiyormuş. Adam işinde iyiymiş
0 oy
tarafından
Ben sana bunların niyetini söyleyim mi sana deli muamelesi yapıp çocuğunu elinden almaya kalkisacaklar çünkü bu yazdıklarına göre kaynanan olacak şeytan yuvani yıkacak ve çocuğunu elinden alacak dikkat et 
tarafından
Bende cinliyim zaten madem deliyim diyip tek tek öldürcem bu gidişle :D yani o moda sokacaklar beni
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Canim içinden namaz kilmak gelmez seytan durtukler o hepsimizde var yilkardir namaz kilani dahi durter bu vakti kilma yorgunsun diye. Yani ya Allah bismillah diyip kalkcan abdest almaya. 

Diger konuda ben inanmıyorum beni de fok korkuturlar da duami eder uyurum herseyden büyük Allah var.  Bunu hic unutma ayetel kursi okuyarak uyandım defalarca kabuslardan. Hivaya falan gitme o kocaya da tekmeyi bas bence artik.
tarafından
3 kere bosanmadan döndük bir daha olursa artık sabrım , sevgim ,guvenim inancim kalmadı basicam en sonunda tekmeyi sonra rahatlayacam
0 oy
tarafından
Yani senin yerinde kim olsa esine güvenmez bunun 3 harflilerle alakasi oldugunu dusunmuyorum . Kendisi bu hale getirmis evliliginizi.  Bosanipta kaynanani sevindirme  , iyi olursunuz insallah . Bakara suresi ac surekli evde dua oku . 
tarafından
Boşanıp kaynanami sevindirmeyim derken benim pskolojimi bozuyorlar canım. Mutsuz bir evliligi sürdürmek çok zor oluyor :/
tarafından
Bende sikinti yasiyorum ara ara ama ne yapayim . Cocuk icin bazi seyler icin sabrediyorum hele kaynana ve bazi dusmanlarimi hic sevindiremem . Seni cok iyi anliyorum
tarafından
Bosanipta ben mutlu olacaksam onlarda sevinecekse sevinsin valla iyice delirdim. İyi birşey yapsalarda altından kesin kötü birşey çıkacak diye düşünüyorum. Onlara karşı iyi niyetim bitti . İnsanlığımı kaybettim. Halende utanmiyorlar beni bu hale getirmekten.
tarafından
Yani haklisin canim esinle ne kadar iyi olsan da binsüre sonra arkandan dedikleri ve yaptiklari gelir aklina en mutlu oldugun anda bile . Ben  kendi yasadigimdan diyorum
tarafından
Yoklarmiş gibi davran

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 318 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 552 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 261 göst.
19 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde 3prensannesi (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 605 göst.
7 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,072 soru

12,373,521 cevap

42,627 kullanıcı

Kategoriler

...