0 oy
387 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
  • :)Kizlar İstanbul da 9 bin lira maaş ile geçim sıkıntısı yaşanır mı ? Anne Baba çocuk. 3 kişilik aile

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kira  varsa cokkkk zorlanirsıniz canim o parayla
-Reklam-
+1 oy
(3,083 puan) tarafından
Borc yoksa ucu ucuna yitirirsiniz gezme tozma birikim olmaz ama
+1 oy
(24 puan) tarafından
Yasayamazsin diyenler kaç para ile geciniyo onu merak ettim ben. 
0 oy
(765 puan) tarafından
Yaşanır .....
0 oy
tarafından
Aşırı lüks hayat beklemezsen sıkıntı yaşamazsın
0 oy
(2,606 puan) tarafından
Kira yüksek olmazsa özel okul vesayire olmazsa bi sıkıntı çıkmaz
0 oy
(1,315 puan) tarafından
Ayağını yorganına göre uzatırsan neden yasayasın ki ?
0 oy
(1,748 puan) tarafından
Hiç öyle yaşamadığım için bilmiyorum valla
0 oy
(3,626 puan) tarafından
Ev kira mı o önemli borç var mı yoksa ev kendininse yaşanmaz 
0 oy
(815 puan) tarafından
Borcunuz yoksa kiranızda maks 1500 seviyelerindeyse geçinirsin ama lüks yaşayamazsın
0 oy
(198 puan) tarafından
Borç harç yoksa geçinirsin varsa geçinemezisn zor ya 
0 oy
(5,138 puan) tarafından
Ayagını yorganına göre uzatırsan çok güzel geçinirsin
0 oy
(134,164 puan) tarafından
kiralar 3.500 4 bin civariymis fatura mutfak derken ucu ucuna yeter
0 oy
(275 puan) tarafından
İstanbul'u niye bu kadar abartiyosunuz kizlar ya.bizim ev kira küçük cocugum var.8/9 binle gayet güzel geçiniyoruz hatta kenara bile ayırıyoruz.size göre lux nedir bilmem ama yeriz içeriz gezeriz.en az haftada 2 gün dışarıda yeriz.kizim mama içer bazen haftada 2 mama bile bitirdiği oluyor ama çok şükür gayet iyi geciniyoruz
(17,355 puan) tarafından
Aynen yorumlara şaşırdım gerçekten.  9 bine gayet güzel gecinilir bence. Hatta artar bile.
(275 puan) tarafından
Yani tabi borç fazla ise belki zor olabilir ona sözüm yok ama gecinilmez vs nedir.millet asgari ücretle geçiniyor İstanbul'da herkes 7/8 bin almiyorki
tarafından
Evet bende ona şaşırıyorum insanlar demek ya lukse kaçıyor yada harcadıkları onlara az geliyor fazlasını harcıyorlar yani ben bütün hesaplarimizi en yüksekten yapıyorum dediğiniz gibi köşeye para bile kalıyor şaşırdım hakkimizda hayırlısı olsun
0 oy
(713 puan) tarafından
Valla öyle bir devire geldikki 15 binde gelse herlqde yetmez hersey ates pahası durumumuz hiç iyiye gtmiyor
0 oy
(667 puan) tarafından
Çoook zorlanırsın hemde 2 binden kira başlıyo en az 400 lira doğalgaz 300 lira elektrik 150de su desek bunun bakliyatı eti meyvesi sebzesi temizlik malzemesi kişisel ihtiyaçlar aklı olan istanbylda yaşamaz hee evin olursa bi nebze daha rahat olursun
0 oy
tarafından
Ben kiraciyim 3 aylık bebeğim var 6 bin lira ile geçiniyorum fazlasında gözüm olsa 9 binde yetmez 20 binde. Geçinmek zorundayız başka çare var mı 
tarafından
Öyle tabi haklısınız herkes ayagini yorganına göre uzatmalı
(3,598 puan) tarafından
Gerçekten katılıyorum size 9 bin az bı para değil bence insanlar asgari ücretle geçinmeye çalışıyor
tarafından
Kesinlikle öyle durumuna göre hareket edersen geçinemiyorum diye üzülmezsin yapacak başka bişey yok kiracı çocukları olan asgari ücretle çalışan çok kişi var şu zamanda hatta asgari ücret alamayanlar bile var. 9 bin lira kötü bir para değil herşeyi dozunda yaptığın sürece
(3,598 puan) tarafından
Kesinlikle öyle çok şükür ben kiracı değilim ama yeni evliyim birsuru borcumuz var her ay ödüyoruz hamileyim hastane masrafları var bebek için alınması gerekenler var mesela ama gidip en pahalısini almaktansa bütçeme göre alıyorum çok şükür çok ta güzel geçiniyoruz
tarafından
Rabbim yardımcimiz olsun hiç bir zaman sıkıntıya sokmasin inşallah
tarafından
Dediğim gibi benimde 3 aylık bebeğim var üstelik kiraciyim faturalar vs tabiki çok gider var ama 6-7 binden fazla girmez evimize. Allah'a şükür yine de

Gerçekten çok zam geldi herşeye eğer böyle olmasaydı çok daha iyi olurdu ama siz söyleyin yapacak bişey var mı.
(24 puan) tarafından
Ben anlamıyorum gecinemezsin diyenlerin aylık geliri ne kadar. Memleketin durumu o kadar iyi de bı benim çevrem mi fakir arkadaş :) asgari ücretle geçinen bir sürü tanıdığım var üstelik kira oduyolar. Dokuz bin lira az mı iki tane asgari ucret demek
tarafından
Tabiki de yok gelirimize göre harcayacagiz her zaman bir olmaz ki yeri gelir para olur dışarda yersin gezersin yeri gelir o ay meyvenden başka seyinden kesersin rabbim yardım etsin daha kötü eylemesin
tarafından
Bence cogu kişi yorum yapmak için yapmış zaten ben baktım İstanbul da bile yasamiyor yorum yapanlardan bazıları
(24 puan) tarafından
Ya fiyatlar uçtu. Herşey ateş pahası ama yine de yasaniyo yani. Dokuz bin az bir para değil. Bir ay öncesine kadar üç asgari ucretti. Neye göre yasayamazsin diyolar onu anlamıyorum. Rabbim herkesin evine bereket versin. Bereketi olan huzuru olan evde asgari ücretle geciniyo insan.
tarafından
Annem duysa 9 bine 2 ev gecindiririm der :) ben İstanbul da yaşıyorum evet herşeyin fiyatı uçtu ama geçinmek zorundayız 9 bine geçinemeyen hesabını bilmiyordur
(24 puan) tarafından
Vallahi annem de aynısını der :))
(3,598 puan) tarafından
Amin inşallah
tarafından
Allah hepimizin yardımcısı olsun 9 bin lirayla gećinemeyenlerinde
tarafından
Hahahaha amin tövbe tövbe

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 81 göst.
0 oy