Seboreik Dermatit, Saç Egzaması'ndan nasıl kurtuldum...?
Yaklaşık 16 senedir Saç Egzaması, Seboreik Dermatit ile mücadele ediyorum.
ilk başlarda şampuan, sabun vs şeyler kullanarak hastalıktan kurtulmaya çalıştım, fakat olmadı.
daha sonra bir arkdaşımın tavsiyesi ile acıbadem maslakta dermotoloji bölümüne başvurdum, dermatolog kontrolünde
bir sürü ilaç, krem ve şampuan kullandım, belli bir süre rahatladım yaklaşık 3-4 ay sonra saç diplerim de kaşıntı, kabuk atma ve sivilceler başladı, doktorumla görüştüğümde kısa bir süre sabretmem gerektiğini söyledi, ancak her geçen gün saç derim daha kötü oldu, üstelik saçımdaki yağlanma arttı, kopan saçlarımın da artması da iyice moralimi alt üst etti. doktorun veriği kremlere ve ilaçlara baktığımda kortizon, kanazol içerikli ve aslında Egzamayı (seboreik dermatiti) iyice arttıran ilaçlar olduğunu gördüm. verdikleri vichy -bioxin marka şampuan da saçlarımı mahvetti, daha sonra bu benim kaderimmiş diyerek verilen ilaçlar ve vichy markaları şampuanı kullanmayı kestim, geçen zaman içerisinde tv'den internet'ten gördüğüm hemen hemen her şeyi aldım ve kullandım, çörek ötu yağı, mavi su, minoksidil, yeşil çay yağı, susam yağı, buhtum sabunu, zeytin yağlı sabun, yani aklınıza gelebilecek her şeyi kullandım, sonuç daha kötü oldu. Hem beden sağlığım hemde ruh sağlığımı kaybettim. Yine çözümler ararken youtube da "ilter üsttaş" a rastladım. saç egzaması, seborik dermatit ve saç dökülmesi hakkında çıktığı tv programlarını izlemiştim (sizlerde mutlaka izleyin) , bana tavsiye ettiği herşeyi disiplin li uygulamam sonucunda yaklaşık 1.5 ay gibi sürede saç egzamasından kurtuldum, saç diplerimdeki kabuklanmalar tamamen bitti, yağlanma ve saç dökülmem durdu, özgüvenim tekrar geri geldi. imkanı olan ve ihtiyacı olan arkadaşlar mutlaka kendisine ulaşsın. kendisine gideli yaklaşık 2,5 yıl oldu, en güzel tarafı sadece saf vitaminler ile problemimi çözdü,egzamadan kurtulduktan sonra da bir şey kullanmama gerek kalmadı. #saçegzaması #saçegzamasındannasılkurtuldum
video linki;
https://youtu.be/L9J1PO0-9rU