0 oy
687 göst.
Diğer kategorisinde (89 puan) tarafından
Kizlar merhaba. 19 nisanda dogdu bebegim yan suan 5 aylik. 6 aylik olmasina 24 gun war. Ama ben daha onceden ek gida tattrdim cnku kizimda 6 ayi beklemstm kizim suan bile hic bsey yemiyor peynir recel zeytin tadi hala asla tatmamistr. O yuzden oglumda ayni seyi yasamamak icin tattıriyim dedim. Kac gundr seftali püresi, armut elma werdim bunlari hatta sabahta ekmegi cayla ıslayip azda peynir ekledm verdim. Pilavda veriyorum boyle az az. Yogurt tattrdim yemek tadi falan tattırıyodum sizce acele mi etmisim yedirmeye basliyaym mi yoksa biraz daha mi bekliym. Zaten suan ayini hesapladm da vermisim de napiym alissin diye. Smdiden tesekkur ederim tecrubeli anneler 

10 Cevaplar

+1 oy
(351 puan) tarafından

Yükledim canım 

image

image

image

image

image

-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim kızımda 5 aylık  bazı meyveleri ve sebzeleri tatırdım yoğurt da verdim yani erken başlamak dah iyi bence alışmalarınaçısından 
tarafından
İlk yoğurtla başladım sonra patates havuç kabak tek tek denetim haşlayıp cam rende de rendeleyin öyle veriyorum elma verdim öyle devam edic2z tabi bunlar sadece tadımlık doyumluk değil
(89 puan) tarafından
Kac aylikken basladin canm
tarafından
4 buçuk kwn başladım canım şimdi 5 aylığız
(89 puan) tarafından
Bende oyle icim rahatladi :) peki seviyor mu ek gida
tarafından
Yani değişik geldiği için ilk başlarda ekşi surat oluyordu ama alıştı artık sonra :)
0 oy
tarafından
Biz mamayla besleniyoruz 5 aulik baslayacagiz ek gidaya dedi doktorumuz.
(89 puan) tarafından
Ben hem anne sutu hemde mama weriyorum
tarafından
Yavas yavas ver canim bisey olmaz insallah. Bizim de 1 ayimiz var baslayacagiz
(89 puan) tarafından
Tesekkur ederim :)
0 oy
(10,860 puan) tarafından
Kız bende 25 nisanda doğurdum 1 buçuk aydır veriyorum patates haşlıyorum yoğurt  meyveli yoğurt pilav  veriyorum sen bildiğin gibi devam et hiçte erken değil
(351 puan) tarafından
Kaç kilo bebeğin canim
(89 puan) tarafından
Cok sevinirim canm :)
(89 puan) tarafından
Bende bugn yogurt yaptm yarin verecm insallah allah nasip ederse
(10,860 puan) tarafından
Hiç bilmiyorum Ekimin 27sinde aşısı var ama en son gittiğimdd 7 buçuk kiloydu MAŞAALLAH  seninki kaç kilo canım
(351 puan) tarafından
Maşallah canım benimki 6.600 :) resim ekliyorum aşağıya tarifler için canim
0 oy
(12,768 puan) tarafından
Ver ver de çay ekmek vs nedir cnm verme çay plav daha çok küçük patates havuç kabak yoğurt ver muhallebi vs ver 
(89 puan) tarafından
Havucda verdim ama kabak vermedim hic. Muhallebi tarifin var mi canm
(12,768 puan) tarafından
Pirinç unu 1 yemek kaşığı 1 çay bardağı vs suda pişir içine mevsim meyveleri cam rende de geçir ver pirinç unu arkasında da oluyo tarif
Yulaf al robottan incelt pişir ver
(89 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim canm :)
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Pilâv ekmek canım bunlar yetişkinlere dahi zararlı lütfen baslayacaksan 3 gün kuralı ile başla bizim yemekleri verme salça tuz yağ henüz çok küçük vücudu tolere edemeyebilir 
(89 puan) tarafından
Sütüm ytmiyor o yuzden mamada weriyorum sonra mamadansa yemek daha iyidr dedm o yuzden basladm
(3,141 puan) tarafından
Bi damla dahi olsa önce sütünü ver sonra ek gida ver meselâ sabah yumurta sarısı lor yâda tuzu alınmış peynir yanına bi meyve ekleyerek yedir
Arada anne sütü ver
Öğlen çorba yap sebze yoğurt
Akşam yâda yatmaya yakın muhallebi yap ama ben genelde meyveli yoğurt yapıyorum
(89 puan) tarafından
Ya tabiki onceligim anne sutu onu aksatmiyorum ama arada ek gidada tatsin istedm. Bugun ona lor yaptm yarin allah nasip ederse yedircm insallah :) cok tesekkur ederim
(3,141 puan) tarafından
Lor peynirinin alt suyunu atmamışsındır insallah
(89 puan) tarafından
Attim walla olmaz mi yani :(
0 oy
(385 puan) tarafından
Meyveyi yoğurt ile karıştırıp verebilirsin canım. Ama bence önce sebze yedir meyveye alışırsa sebzenin tadını sevmez yemez 
(89 puan) tarafından
Sebze olarak sadece havuc verdim bi defa yarin kabak vercm insallah :) tesekkurler cnm
(385 puan) tarafından
Rica ederim canım aynen kabak ve patateste ver sütün ile kıvamını ayarla :)
0 oy
(878 puan) tarafından
Benim oğlumda Allah izin verirse ayın 10 da tam 5lik olacak ben yoğurt vermeye başladım meyvelerden tattiriyorum doktora sordum ek olarak mamada veriyorsan basyabilirsin yoğurt meyve püresi çorbalarla dedi daha çorba vermedim ama 5. Ayda başlıcam ona da 6 ay kuralı sadece anne sutu alan bebekler için dedi doktor hem anne sütü hem mamaysa başla dedi ama gene de tedirginim yeğenime  6.ayda başladı annesi oda şuan hiç birşey yemiyor 
(89 puan) tarafından
Bende kizimda 6.ci ayi beklemstm bugn kahwaltida bile kawga ettik hic bsey yemiyor :( o yuzden bunda erken tattiriym alisr dedm insallahta oyle olur
0 oy
tarafından
Bnde 4 aylık başladım canım iyi yapmışsın
(89 puan) tarafından
Tesekkur ederim canm :)
0 oy
(658 puan) tarafından
Benimde olum 23 nisanda doģdu simdi az az herseyden taddiriyorum bende ondan korkuyorumki hic biseu yemicek 
(89 puan) tarafından
Insallah yerler asıl smdi zorluk basliyor walla :)

İlgili bir soru bulunamadı

412,916 soru

12,431,836 cevap

45,694 kullanıcı

Kategoriler

...