0 oy
237 göst.
Aile kategorisinde (337 puan) tarafından
Kızlar oğlum üç yaşında tuvalet eğitimi yok daha önce öğretmek istedim benle iletişim kurmuyordu uyaran eksikliği denildi neyse çok şükür toparlandı 

Kakasını yapınca kaka yaptım diyor  

Tuvaleti geldiğinde odasına geçip yapıyor 

Bazen tuvalete girip çiş yapicam diyo öyle diyince klozete oturtuyorum tabi yapmıyor 

Ben yada babası lavobodan çıktığımızda çiş mi yaptiniz diyo  bezinde rahatsız oluyor ama gece sabaha kadar altı kuru kalmiyor  sizce başlamalı mıyım  

Erkek çocukları geç öğrenir diyolar korkuyorum açmaya 

Bide gorumcemin kızı bes yaşından gün alıyor hala yapıyor üstüne ona bakınca hiç öğrenmez diyorum sizce öğrenir mi ya 

10 Cevaplar

0 oy
(22,072 puan) tarafından
Başla canim  ya geç bile kalmissin
(337 puan) tarafından
Uyaran eksikliği var o yüzden başlamadım
(3,600 puan) tarafından
Yavaş yavaş alıştır gunduzleri açık bırak altını geceleri bağla klozette yapmiyosa bı tane lazimlik siz lavoboya gidince onuda  götürün oda lazimlikta yapsın
-Reklam-
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Öğrenir canım başla ama evin sıcaksa çünkü ilk günler hep altına kaçıracak
(337 puan) tarafından
Evim sıcak ama ya ögrenemezse
(1,794 puan) tarafından
Öğrenir canım otizmli öğrencim bile 3 yaşında ogrenmisti. İki ay olur 5 ay olur illaki öğrenir merak etme
0 oy
(16,990 puan) tarafından
Gec bile kaldın canım. Benim oglan 10 gun sonra 2 yaşına girecek ben de ramazan bittikten sonra öğretecem inseAllah
(2,139 puan) tarafından
Uyaran eksikliği varmış canım çocuğunda. Öyle hemen öğret demekle olmuyor maalesef yaşayan bilir.
(337 puan) tarafından
Uyaran eksikliği var o yüzden açmadım altini
0 oy
(2,139 puan) tarafından
Canım sabır gerekiyor. Bak benim kızımda da uyaran eksikliği vardı o yüzden öğrenmesi biraz zaman aldı 4 yaşında öğrendi. Tuvalete oturttukca hırçınlaşıyordu doktor bile zorlama demişti. Etrafımda hâlâ bezleniyor mu diyenlere hiçte aldırış etmedim. Evet bezleniyor dedim geçtim. Öğretmeye çalıştığımda halıları kaldırdım koltuklara örtü serdim çünkü altına yapıyordu. Zamanı gelince öğrendi şimdi temizliğini bile kendisi yapıyor. Hiç üzülme öğrenir dediğim gibi sabır gerektiriyor.
(337 puan) tarafından
Oğlum oturuyor tuvalete ama ya ögrenemezse diye korkuyorum
(2,139 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyordum hatta nasıl anaokuluna gidecek diye uykularım kaçıyordu. Bak öğrendi çok şükür okulda da kendisi yapıyormuş öğretmeniyle konuştum. Senin oğlunda öğrenecek emin ol canım.
(337 puan) tarafından
Başlayayım yani
(2,139 puan) tarafından
Başla canım bak tuvaleti gelince odasına gidiyormuş yani sana sinyal veriyor. Odasına gittiği zaman hadi gel tuvalete gidelim de oturt canım. Sürekli bu şekilde oturtursan öğrenir.
0 oy
(909 puan) tarafından
Canım uyumadan 1 saat önce sıvı alımını kes. 3 yaşında olduğu için hemen öğrenir. Zaten uyaran eksikliği kalmadı düzeldi diyorsun. Bismillah de başla canım. Yarım saatte bir çiş götür. Kukuli tuvalet şarkısı dinlet görsel olarak.
(337 puan) tarafından
İnşallah öğrenir ya
0 oy
(6,753 puan) tarafından
Oglum 2 yasinda tamamen ogrendi ama surekli gosterdik. Dilimde tüy bitti en sonunda ogrendi bende korkuyordum ogrenemez diye ama ogrendi çok şükür. Tabiki batirmadigi yer kalmadi☺️insallah sizinkide cabucak ogrenir. Sabredin biraz disinizi sıkın mutlaka öğrenir.
0 oy
tarafından
Başlayın bence elbet öğrenir bez takmayın ama yikanabilir bezler var onları kullanın gece yatarken bezdende ayrıldığını anlatın bu durumda artık senin beze ihtiyacın yok annecim bezleri ihtiyacı olanlara verelim mi ne dersin bu gibi örneklerle  başlayın
0 oy
tarafından
Canım sabırlı ve kararlı ol onu korkutmadan kızmadan başla çünkü çok zor bir süreç anne jcin
0 oy
(489 puan) tarafından
Ona oyuncaklarla öğret oyunla sonra ona sor ha bire öğrenir öyle
0 oy
(2,267 puan) tarafından
Başla canım altını aç yapsa bile ıslanınca huylanacak ay pis olmuşsun felan de anlayacak yaşta hadi gidelm de böyle böyle alışır inatlaşır yapmaz ama sabırlı ol 1 günde 5 6 kere altına yaptığını bilirim ben 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 229 göst.
15 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mevlanaa (4,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 248 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hulya27 (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Maianiz (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 176 göst.
28 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Demetgnl (12 puan) tarafından soruldu

406,259 soru

12,180,424 cevap

36,676 kullanıcı