benim saçım da böyle. kıvırcığa yatkın olduğumuz için böyle oluyor. curly girl methods deneyebilirsin. 1 kere katlı kestirdim ve kabarmasını engellemiyor. dalgalarının yönünü ters kestikleri için daha da kabarıyor. zaten katlı kesim saça volüm verilsin diye yapılır ki senin buna ihtiyacın yok. ılkbir de onu toplarken pıt pıt tokadan çıkıyor falan uzayana kadar çıldırmıştım. senin sık ve sert tarak kullanmaman lazım. geniş dişli tarak al. saçlarını kuruyken tarama. senin saçın için sülfatsız parabensiz silionsuz tutsuz bi şampuan kullanman lazım. saçların eğer 3 günde yağlanıyosa DP nin gri şampuanını al, saçın kuruysa alma! nemliyken uçlarına yves rocher un kahverengi kremini sür (light yazmayanı) hem çok güzel kokuyor hem de nemlendiriyor, kabartmıyor. yves rocher almazsan durulanmayan krem olarak arat onlardan al. örn urban. jel ve köpükler de var ama benim saç tipimdeysen gereksiz ağırlaştırıyor saçı onlar önermem anca kısa saça gider onlar. ayrıca saçını kuruturken saçlarını çalkalamaman lazım. bi tutamını eline sapla, saçların parmakların arasında kalıcak şekilde elini aşağı götürerek kurutma makinesiyle kurut.