Kızlar ya çok üzücü değil mi kadın memur bakarsan okumuş memur olmuş ama bir adamın zulmünden kacamamis ... Hani bazen diyoruz ya kızlarımız okusun hayatı erkeklerin vicdanına kalmasın diye . Öyle de değil işte . Kızlarımız okusun okumasın her ne olursa olsun hiç bir şey canından kıymetli değil bunu öğrenmek çok mu zor :( Burda da bazen canıma kiycam diyenler oluyor lütfen aklınızı başınıza alın hiç bir şey ama hiç bir şey sizin canınızdan değerli değil ...
Kadının mektubuna da ayrı üzüldüm ah analık sen ne değişik bir şeysin .
Meryem Akbaş (38) Ankara’da, kızı Elif Deniz Aktaş ile birlikte 14.kattan atlayarak intihar etti. Olay, 31. ocak tarihinde Ankara’da meydana geldi.
Meryem Aktaş, 14 kattaki evlerinin penceresinden 7 yaşındaki kızını kucağına alarak birlikte atlayarak intihar etti.
Eskişehir’den gittikten sonra Ankara’ya yerleşen ve bir kamu kurumunda görevli olan 38 yaşındaki Meryem Akbaş’ın geride acı dolu bir mektup bıraktığı ortaya çıktı.
Eşine yazdığı mektubunda artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten talihsiz kadın, mektubunda şu satırlara yer verdi ” İyi insan, doğru insandan artık kurtuluyorsun benden ve kızından. Psikolojisi bozuk insana yazmak istemiyorum. Artık bütün dünya senin olsun. Canım kızım senide götürmek zorundayım. 11 yıldır sabrımın artık sonuna geldim. Sabrım tükendi. Seni bıraksam ömrünün sonuna kadar mutlu olamayacaksın. Canım annem ne olur üzülme, bana kızma, üzülme başka çarem kalmadı. Bittim artık. Sarı kuzum artık sana emanet, ne olur üzülmeyin. En doğrusu buydu, başka çarem kalmadı. Sizleri çok ama çok seviyorum. Türkiye’nin dört bir yanından beni tanıyan insanlar kızım ve benim için dua edin”
İntihar olayının ardından Eskişehir eski Mamuca Mahalle Muhtarının kızı olduğu öğrenilen Meryem Akbaş Eskişehir’deki yakınları da, Meryem’in eşinin psikolojik sorunlarının olduğunu ve bu nedenle eşine sürekli baskı uyguladığını iddia etti. İntihar olduğu ileri sürülen olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.