0 oy
246 göst.
Diğer kategorisinde (297 puan) tarafından
O kadar sinirlerim bozuk ki hicbisey dayanmiyor evde yumurta olmuş 45 lira peynir 50 lira hersey en fazla bir hafta dayanıyor çocuklara ne yedirecegimi şaştım bide memur kocam yaa nasıl yetmez aklim almıyor bu aldığı parayı 2 yil önce alsak keyif icinde yaşardık simdi ayın 14unu getiremiyoruz tost yapacak kasar olmuş 60 lira yaa sebzeye girmiyorum bile pazara gittim 200 lira harcadim gönlümce meyve bile alamadim çocuklarıma portakal elma sadece ne olacak bu halimiz hala bide yeter ne var millet lüks içinde yaşıyor diyenler yok mu boğmak istiyorum

13 Cevaplar

+1 oy
(2,668 puan) tarafından

Ben sabah olala kek varya küçük ondan canım istedi aldım 8 tl miş küçüçük kek geri bırakmaya utandım aldım cıktım :)

(297 puan) tarafından
Onlara bakmiyoruz bile biz valla ben sırf bu sıkıntıdan erken döneceğim ise biliyor musun yetmiyor yani
-Reklam-
0 oy
tarafından

Burdan kimse bisey yapamaz ne yazikki 

Bizlere zam geldi aldığımız herseye fakat unutmayın ki Türkiye aldığı silaha mermiye ithal ettiği daha bir çok şeye de geldi yani sadece bizlere değil devletin aldığı şeylere de yansıdı o zam
0 oy
tarafından
Borcunuz mu çok ? Borç varsa memur zor geçiniyor maalesef
(297 puan) tarafından
Ev borcu ödüyoruz evet ama ev aldığımızda bundan az para kazanıyorduk ama daha çok sey alıyorduk evimize esimin simdi aldığını ikimiz kazanmıyorduk öyle düşün
tarafından
Maalesef odedigin kredi az olsa bile hayat pahalı artık.
0 oy
tarafından
10gunde 6500 harcadık desem gerisini sen anla öyle çok fazla biseyde almadık evin eksikleri 
(297 puan) tarafından
Valla o kadar haklısın ki bezler mamalar uçmuş bi mama aldik alistirma icin 120 lira küçücük kutu Allah hep mamayla beslemek zorunda olanlara yardim etsin
0 oy
(13,597 puan) tarafından
Sen yazınca aklıma bu geldi 

(13,597 puan) tarafından
Allah herkesin yardımcısı olsun gercekten çok zor biz küçük yerdeyiz hem eşimin hem benim ailem hep bi destek halindeler henüz çocuğum yok o halde ucu ucuna yetiyoruz bakalım yazın napariz
(297 puan) tarafından
Yazlar daha kolay geçiyor simdi doğal gaz marketler uçuk hersey daha pahalı bizimde yazn köyden gelir herşeyimiz bu sene buzluga doldurmayi düşünüyorum hic sevmem oysa buzluk isini ama artık şart bir haftann icinde hem nohut hem kuru fasulye pişirdim sen.dusun
(13,597 puan) tarafından
Doldur canım doldur ben dolmalık yemeklik kizartmalik biber doldurdum hep yazın tasincaz ev tadilatı olacak Allah nasip ederse bebeğimiz olacak o yüzden biraz zorlanacaz hepsi üst uste
(297 puan) tarafından
Allah sağlıkla kucağına aldırsın inşallah canm baska çare yok zaten artık heryerden kısıyoruz bakalim
(13,597 puan) tarafından
Oyle canım rabbim herkesin yardımcısı olsun
0 oy
(849 puan) tarafından
Aynen öyle herşey ateş pahası. Hele çocuklu ailelere Allah yardım etsin. Bende şu an çalışmıyorum eşim calisiyor tek maaş bir aya dogurcam. İki kisiyken yumurta dayanmıyor eve. Pazara çıktık 150 TL'ye azar azar domates patates soğan ve muz alabildik yemeklik bişey almadık. Ne olacak sonumuz bilmiyorum. 
(297 puan) tarafından
Valla düşünmekten kafayı yiyecem  artık bende
0 oy
tarafından
Bende bugün yumurtaya gelen zammı öğrendim kolisi 43 TL olmuş :(
(297 puan) tarafından
Düşün iki çocuk var bide günlük birer tane bile yesen 10 gün gitmiyor kek poğaça falan yapmaya kalksan oooo 1 hafta cocuk olunca yapmak zorundasn valla isin icinden çıkılmıyor
tarafından
Bizdede yumurta çok tüketiliyor 11 yaşında oğlum yumurtayi çok seviyor dediğin gibi hamur işi de onsuz olmuyor rabbim sonumuzu hayretsin durumlar vahim
(297 puan) tarafından
Amin aynen öyle
0 oy
(9,108 puan) tarafından
Valla biz de çift memur maaşına güvenerek borc altına girdik. E bebek oldu. Ücretsiz izin aldm. Bakıcıya versem onun fiyatları da uçmuş. Sıkıyoruz sıkıyoruz yetmiyor. Elma portakal fakir meyvesi derlerdi eskiden. O da lüks oldu artk. 
(297 puan) tarafından
Bizde aynı canm şu an bende ücretsizdeyim ama bitirmeden dönmek zorundayım olmuyor artık
(9,108 puan) tarafından
Valla ben de 2 sene gitmeyecektm sözde ama bu ay o kadar sıkıştık ki. Cocuk kendini toplasın ben de geri döncem :/
(297 puan) tarafından
Çok zor ya bi anne için ama ne yapalım şartlar böyle diyoruz yeni yapılan zamları biliyorsun yani eski halimize göre bu rakamla hic kaygı cekmememiz gerekir ama biz vaktinden önce dönüyoruz
(9,108 puan) tarafından
Aynen. Eskiden evde çalısan bir memur varsa ona zengin gözüyle bakılırdı ama şimdi bişeyi alırken bile yüz kere düşünüyoruz. Yine cocuklarımız için çalısacağız ne yapalım.
(297 puan) tarafından
Öyle Allah heppimizin yardimcisi olsun
(9,108 puan) tarafından
Amin canım amin. Zamlar böyle giderse artk ne yaparız bilmiyorm
(297 puan) tarafından
Hic umudum kalmadı artık benim esimde cocuklar icin çalışıyoruz diyor da artik o bile teselli etmiyor çünkü karnımızı doyurmak icin çalışıyoruz cocuguma istedği biseyi alamayacaksam iyi bir egitim aldiramayacaksam bosa çalışıyorum diyorum
(9,108 puan) tarafından
Aynen öyle valla. Aldığımız para temel ihtiyaçlara ancak yetiyor. Bizim bir cocuk var daha zaten. İkinci de olunca ne yer ne içeriz artk bilmiyorum
(297 puan) tarafından
Benim ikinci sürpriz oldu normalde bu yıl eylülde falan yaparim diyordum ama olmasaydı ikinci çocuk düşünür müydüm bu sartlarda ASLA
(9,108 puan) tarafından
Bize de sürpriz olmaz inşallah :) bebeğim daha 7 aylık gerçi. Allah yardımcımız olsun
0 oy
tarafından
Valla öyle eşimde memur bide ek işe gidiyo gene kartı kapatamiyoruz. Faturalar az gelsin diye 40 takla atiyom. Doğalgaz az gelsin diye 3 petek yakıp sobalı gibi kapılar kapalı oturuyom. Akşama kadar televizyon acmiyom. Eskiden çerez,tatlı alırdık ayda bikac kere şimdi almıyoz. Evde kabak tatlısı falan en ucuzundan yapıyoz. Bebeğimin doğum günü yaklaşıyor kutlamak istiyorum bakalım nasıl olacak
(297 puan) tarafından
Söylemesi ayıp misafir almaya bile korkuyorum ben kimselere gitmemeye çalışıyorum karşılığında mecbur alacağım diye valla bir misafir kuru yemisi yemeğiyle 300 400e patlıyor en az oysa ne kadar severim misafiri
0 oy
(7,751 puan) tarafından
O kadar haklısınız ki bizdede durum aynı marketlere korka korka girer olduk:(
(297 puan) tarafından
Valla öyle Allah sonumuzu hayır etsin
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Bizde memuruz borc cok bebek var zorşanıyoruz. Borc bitse duze cıksak derken zam zam zam 
(297 puan) tarafından
Aynı ya 7 yıldır duraksiz ödüyoruz bu sene bitecekti rahatlayacağız dedik plansiz bebek oldu hadi Allah verdi nasibi ile geldi dedik.bu zamlar büktü belimizi
(9,238 puan) tarafından
Bakalım ne olcak hazıranda bitiyor ama kesin ozamana da bişey cikar
0 oy
tarafından

Kalkın hepimiz ayaklanalım eylem yapalım

(297 puan) tarafından
Aman oda sıkıntı bizi kim duyacak hem
0 oy
tarafından
Bim markası kaşar normal peynir yumurta aldım süt bi kac tane ve abur cubur tarzi bi kac sey aldim oda azcik 200 tl tuttu acinacak haldeyiz.2 hafta önce 600 tllik alisveris yapmıştım daha ve pek bir sey kalmadi evde
(297 puan) tarafından
Daha 10 gün önce toplu alışveriş yaptım 1000 lira tuttu temel gıda deterjan falan lüks sayilir mı bilmem ogluma köfte yapayım diye 1kg kiyma aldim iki de tüm tavuk simdi dolaba bakıyorum 5 gün daha gitmez yani içindekiler

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 487 göst.
18 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 221 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Ftmh (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 408 göst.
10 Ekim 2022 Diğer kategorisinde bbsradrkk (1,639 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 401 göst.