Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_c40258b80661f41f0a3196d1d77520ec, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Kizlar bilmenizi istedim-Aile & Aşk
+5 oy
436 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,014 puan) tarafından
Martin 1.Kizlar recep ayinin 26 gunun gecesi yani 27ci gun tululan oruc 70 yilin orucuna beraberdir.Rabbim buyurmus ki kim bu gun oruc tutsa bir bebek gibi gunahsiz olur.hamileler vardir aramizda tum gunleri tutamayanlar bir gunden bir sey olmaz insallah 27ci gunun orucunu tutmaya calisalim ve paylasalim

12 Cevaplar

0 oy
(14,926 puan) tarafından

En İyi Cevap
Allah razı olsun canım 
-Reklam-
0 oy
(2,676 puan) tarafından
Ne zamana denk geliyor cnm tutarim hastalik olmazsa o zmana ins 
0 oy
(450 puan) tarafından
Çok güzel düşünmüşsünüz de hamile olarak 1 gün oruç tutmak bile ciddi etkileyebilir bebeği. 
(1,014 puan) tarafından
Tabi tehlikeli hamilelikde olmaz ama normalse her sey olur bence benim kardesim 8 aylik hamile ve 1 gun tutdu
(450 puan) tarafından
Ben çok tutmak istiyorum ama 9 aylığım bebeğimin suyu çok az doktorlar susuz kalmaman lazım dedi :(
0 oy
(137,492 puan) tarafından
ne zaman tarih versene
0 oy
tarafından
Ne zaman canım 
0 oy
tarafından

image

Evet bende biliyorm inşallah  hasta olmam nasip olur tutarım 
Bilmeyenler icin diyim bari MIRAC KANDILINDE   tutacaz pazar günü 
(28 puan) tarafından
Mirac kandili pazartesi günü ayın 28 'inde yani recep ayının 27 'sinde
tarafından
Bak yukarı foto attım cnm
(28 puan) tarafından
Teşekkür ederim googleden baktım da bende 28 şubat pazartesi gösteriyor
tarafından
Rica ederim canım . Ezan vakti var bende öyle yazıyor
0 oy
(4,896 puan) tarafından
Miraç kandilinden siz ediyorsun. Kandilin sabahına tutulmalı evet inşaallah nasip olur.
0 oy
tarafından
Paylaşım için teşekkür ederim kendi adıma ancak hamilelere tutun 1 günden bir şey olmaz demek doğru bir söylem değil canım. 1 öğün bile yenmediğinde bebeğin kan şekeri düşüyor. Bunu düzeltebilirsin.
(1,014 puan) tarafından
Ama sahurda yemek yiyip vitaminleri aldiktan sonra bir sey olmaz. 8 aylik hamile kardesim oruc tutdu 1 gun ve tam saglikli sukur.ben saglikli hamilelerden bahs ediyorum ilac kullansn ve dusuk tehlikesi olanlar tutmasin zaten
tarafından
Ben sabah kahvaltı yapmadığım için nts de bebeğim hareket etmemişti canım benim aklıma o geldi korktuğum bir konu
0 oy
(2,386 puan) tarafından
Hangi güne geliyor bacım 
(1,014 puan) tarafından
13 14 15ci gunler de faziletli. Mart 1 ne denk geliyo.canim
0 oy
(1,510 puan) tarafından
Hangi gün acaba tam olarak
0 oy
(436 puan) tarafından
O zaman ben sadece o gün tutayım bir daha tutmayayim 70 yıl tutmuş gibi oluyorsam bir daha tutmama gerek yok. 

Ha bir de şu günah silme mevzusu bu kadar kolay olmasın ya. Bir insan düşünün mesela. Hayatında hatalar yapmış belki bir köpeğe tekme atmış belki bir kediyi öldürmüş. Belki bir insana kötü davranmış birilerinin canını yakmış. E sonra bir gün oruç tutsun bebek gibi günahsız olsun. Yok artık daha neler. O zaman günaha sevaba helale harama dikkat eden insanların ne anlamı kaldı ki? Ben gideyim her türlü harama bulaşayim içki içeyim zina yapayım sonra bir oruçla günahsız olayım. Saçmalamayın. 
(436 puan) tarafından
Tutmayın öyleyse
(1,929 puan) tarafından
Bacim sen tutma istiyorsan tutana da engel olma kafalarini bulandir ma mirac kandiline denk gekiyor zaten insanlar kandillerde oruc tutar genelde degilmi tutsunlar seni ne ilgilendirir
(436 puan) tarafından
Ah bir de doğru anlasaniz çarpıtmasanız ne güzel olur.
İslam dininde bazı özel günler vardır. Bu günlerde ibadet etmek, oruç tutmak, kuran okumak çok sevaptır. Ben bunu inkar etmiyorum. Kimseye oruç tutmayın da demiyorum. Hatta keşke peygamber efendimizin yaptığı gibi haftanın en az iki üç gününü oruç tutarak geçirsek çok iyi olur.

Benim demek istediğim şu, bir gün oruç tut 70 yıl oruç sevabı kazan... Ya da bir gün ibadet et bebek gibi günahsız ol... Bunların hiç bir dayanağı yok. Doğru değil. Sevap için ve Allah rızası için oruç tutalim, ibadet edelim ama bu kadar basitleştirmeyelim. Hiç kimse bir gün oruç tuttu diye günahsız olmayacak. Dinde böyle birşeyin yeri yok.
(1,014 puan) tarafından
Rabbim bizleri heveslendirmek icin boyle vahyler gondermistir. Youtube den baka bilirsin canim.sen bunlara inanmiyorsan peyqamberimizin hadislerine de guvenmiyosun herhalde cunki bu bir hadisden okunmus
(1,929 puan) tarafından
Nerden biliyorsunki belkide gercekten oyle sevabi var bilemeyiz yaptigimiz en ufak bi ibadetin bile yaptigin ibadetin savabi ne isledigin gunahin karsiligi ne belki o tuttugun oruc icin rabbim bi gunahini silecek affedecek  bilemeyiz biz ibadetimizi Allah icin yapalim ne gizel insanlar heveslenio daha cok ibadet eder
0 oy
tarafından
Benim ramazanda kırkım bile çıkmıyor kız,hadi onu geçtim inşallah emzirme olacağı için tutmuycam zaten

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 476 göst.
30 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,925 soru

12,458,935 cevap

46,603 kullanıcı

Kategoriler

...