0 oy
368 göst.
Diğer kategorisinde (2,467 puan) tarafından
Hayirli aksamlar 1 aylık bebeğim var gazını çıkartırken cok ikiniyo dr gazlı bir bebek dedi gaz damlaları kullanıyoruz ama rahatlamiyo bir çay kaşığı kimyon suyu veriliyormuş verenler iyi geliyo diyo denesem diyorum ama nasil olacak bebeklere özel bir karışım mi var yoksa direk evde kullandığımız kimyonumu  kaynaticaz kızlar baharat sonuçta zarar vermez mi bebege bilenler varsa yardımcı olurmusunuz

21 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bilmiyorum şimdi linç ekibi gelir ama beni benim çocuğum ilgilendirir kimse dediğime yorum yapmasın, cerciden tane çekilmemiş kimyon alıp kaynattim içirdim ben rahatlatıyor gerçekten
(2,467 puan) tarafından
Sagol canim bende bir zarar veriyosa denemek istedim yemeklerine kimyon kullaniyorum ama o kadarda bir fayda si yok
tarafından
+++++++++ yürü be asko
(161 puan) tarafından
Ahh bu linçli ekip:)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kızlar kusura bakmayin bende birşey sorayim ya bende gazlı gaz yapacak birşey yenememe rağmen gaz yapıyor bebeğim 20 günlük ondada oluyor neden  ya gaz yapacak birseyde yapmıyorum 
(204 puan) tarafından
Insanin dogasinda var canim ne yersen ye illaki gaz olur kendini uzme
(762 puan) tarafından
Ben herseyı yerım hıc bakmam bu gaz yapuyormu yapmıyor mu diye ama doktorum demıstı mutlsks her yemekden sonra bol su iç diye bende oyle yapuyordum
tarafından
Ya yemin ederim süt olsun diye   gunde3 litre ılık süt içiyorum
(762 puan) tarafından
Su bol bol için rezene yeşil yapraklı yıyecekler tahin helva süt yapar maydanoz nane adacayı sütü keser.  Kuru yemiş hem kalıtelı hemde artırıcı
0 oy
(4,854 puan) tarafından
Sen yemeklerine katacaksın canm o şekilde süte geçecek 
(2,467 puan) tarafından
Onu yapıyorum canim zaten de bebege de veriliyormuş ben onu soruyorum  nasil olduğunu bilmiyorum
0 oy
tarafından
Sen ye sütten bebeğe geçsin yemeklerine koy ye 
(2,467 puan) tarafından
Yapıyorum canim ama cocuk hala zorlaniyo bir rahatlama olmadi
0 oy
tarafından
Ben veriyordum kızım kolikti o kadar iyi gelirdi ki bana da doktor şöylemisti damlalar içinde de aynı baharat özleri var demişti 

Kendim de yediğim.yemeklerde kendi tabağıma dökerdim 
tarafından
Bide günlük mü vericez ya
tarafından
Damla veriyorsan Eğer canım o kadar çok onu günlük vermene gerek yok baktın ki damla kar etmedi hala gaz sancısı var çok sancılanıyor o zaman verebilirsin
tarafından
Damlayı gece verdim canım Metsil, ama bi işe yarıyor mu yaramıyor mu anlamadim çünkü yine ağlaması var, sadece önceki kadar uzun sürmüyor hepsi bu. Ama kimyon iyi geldi çok şükür ya,verir vermez sustu kurban olduğum ☺️ hicbisey kullanmadan o zaman günlük verebilirim demi canım sen nasıl yapmistin
tarafından
Canım benim bebeğim kolimti Küçük kızım böyle artık deli oluyorduk Yani neyi var bu kızın diye Damlalar hiç fayda etmiyordu en son işte kimyonu duymuştum kaynattım içirdim ve çay kaşığıyla yarım saat geçmeden çocuk bir altını doldurdu bir gazının çıkardı öyle de rahat uyumuştu ki o zaman böyle var ya aşırı mutlu olmuştum Yani çok iyi geliyor kimyon Sen de ona günlük bir çay kaşığı ver kendinle yemeklerin üzerine dök ama ben mesela kendi yediğim yemekten Üzerine kendi tabağı ama üzerine kimyon Serper öyle yerdim Hani Yediğim içtiğim de bebeğe gaz yapmasın diye
tarafından
Evet ben de öyle yapıyorum canım, pirinç pilavına bile atıyorum düşün
0 oy
tarafından
Her gece 1 su bardağına bi çay kaşiği demliyordum rezene ile birlikte gaza iyi geliyor du bebeğe verme kendin iç süte geçer 
(2,467 puan) tarafından
Tamam canim rezene denemedim onuda deniyeyim ins rahatlatır kuzumu
0 oy
tarafından
Hic gaz skntmz olmadi kuzu ❤️ bilmiyorum 
(2,467 puan) tarafından
Anladım canim sağol
(161 puan) tarafından
Vay be gaz sorunu olmayan annedr varmiş:) maşallah bin kere
0 oy
tarafından
Anason verdim 

Rezene verdim 

Kimyon verdim 

Muskat alfim verdim 

Şerbet verdim 

Hepside çok rahatlatıyor
tarafından
40 çıkana kadar verdim snrasindadda 1 kaç hafta verdm
tarafından
Şerbet niye yaav
tarafından
Şerbet derken şekerli su
Sancısını kesiyordu ve sarılık olmasını engelliyor
tarafından
Şekeri bebeğe aliştirmamak lazim dişleri için hiç iyi değil
tarafından
Sürekli vermiyordum başlarda 2-3 çay kaşığı verdim
0 oy
(919 puan) tarafından
Kuzum sen kimyon çayı iç bebeğe verilmez 
0 oy
(765 puan) tarafından
Benim bi anne çayım vardı ezzaneden alınmış içinde rezene kimyon papatya anason ıhlamur vardı karışım kendim ictikce 1cay kaşığı verirdim . Ihlamur zaten veriliyor bebeklere ama diğerlerini bilmiyorum yanlıs bilgi vermek istemem ama kullandım 
(2,467 puan) tarafından
Anladım canim cok sağol
0 oy
(204 puan) tarafından
Bi su bardagi suya 1 cay kasigi kimyon at karistir kaynat sonra süz 2 cay kasigi bebegine ver gerisini sen ic canim gecmis olsun ben bebegime verdim 1 aylikken simdi 4bucuk aylik biberonla 30 ml yapar veririm gaz skntisi oldugunda cok iyi geliyor
(2,467 puan) tarafından
Sagol canim biraz kendim içeyim hala rahatlamazsa o zaman denicem
0 oy
(621 puan) tarafından
Önce kendin dene canım benim ben 2 çay kaşığı kimyonu bı bardak su ile kaynatip suzmeden içiyordum  kızıma iyi geliyodu bı kaç gün dene olmadı bı çay kaşığı kadar ver tâbi doktora danışın öyle ver 
(2,467 puan) tarafından
Sağol kuzum oyle yapayım bir kac gun kendim deneyeyim ins rahatlatirda bebege vermeye gerek kalmaz içime sinmiyo zaten zararı olur diye anne yüreği  iste çare ariyo
0 oy
tarafından
Canım küçücük bebeğe kimyon verirsen midesi mahvolur sen içeceksin kimyon çayını sütten bebeğe geçecek bazılari vermiş ama nasıl cesaret bilemedi m
0 oy
tarafından
Canim bir bardak su kaynat 1 tatlı kaşığı kimyon at demle onu sen sıcak ic bebise de sabah akşam iki çay kaşığı verebilirsin doktorumuz soylemisti
0 oy
(322 puan) tarafından
Canım öncelikle umarım bebeğinin gazı bir an önce biter. Bebeklerin bağırsakları tam gelişmediği için ne yazık ki ilk aylarda gaz sıkıntısı oluyor. İlk bebeğim kolikti ikinci bebegimde ondan hallice bir tık daha iyi. 6 ay ne çektiğimizi Allah bilir. Kimyon verdim bebeğime hiç fayda etmedi diyemem rahatlattı ama gaza kesin çözüm bebeğin büyümesi. Saraçoğlunun kimyon kürü var bebek için onu ben kendim de içtim bebeğime de tarif ettiği gibi verdim. Anason verdim rezene verdim papatya icirdim. Neler neler denemedim ki. Çocuğun günde 3 saat uyusun 10 saat hiç susmadan ağlasın bakalım mecbur veriyorsun belki bir umut diye. Zaman herseyin ilacı 
tarafından
Aynısını yaşamışız bende yazıcaktım 6 ay ne cektıgımı bır ben bır Allah bılır hele geceleri o sancılanması reflusu vardı kusardı sureklı tek çare zaman gerçekten hareketlendıkce atıcak gazını
(322 puan) tarafından
Gerçekten çok sancılı bir dönem. Rabbim evlatlarımıza hayırlı ömürler nasip etsin.
0 oy
(619 puan) tarafından
Anason kimyon ve rezene akrardan tohum seklinde aldik. Cay demler gibi hepsinden 1 cay kaşigina 1 cay bardagi sicak su ekledim. Bu caydan 3 cay kasigi bebegime verdim kalanini da ben ictim. Gercekten hareketlenmeye başlayana kadar cok işe yaradi. Simdi ek gidadan dolayi sancaninca da yapiyorum
0 oy
tarafından
Valla ben iki üç kaşık anason 1 kaşık da kimyon suyu veriyordum hiç sorun çekmedim o yüzden . Kendim de sabah akşam bı bardak kimyon suyu içerdim.  
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Ben verdim ama benimkinde nasıl bi gaz varsa fayda etmiyor 
0 oy
(762 puan) tarafından
1 bardak su kaynat bır cay kasıgı kimyon ve az biraz şeker ekle istersen ben eklmıyordum.  Sonra onu iyice karıştır bır tulbent yardımı ile süz ki tortuları kalmasın bir çay kaşığı ver ben yapıyordum bende içiyordum bayagı rahaylı bebeişim ve cok su ıcın gaz ıcın
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Canm sen kimyonlu su iceceksn senden bebeğe geçecek 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 487 göst.
29 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gamii (534 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 173 göst.
21 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Seyhan (2,768 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 313 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde sevgi.tasan (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 485 göst.
25 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yeni (27 puan) tarafından soruldu

410,445 soru

12,345,563 cevap

40,064 kullanıcı