0 oy
1,199 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kizlar ben babamin evine geldim ve 2 3 gun oldu hala mahkeme icin basvuru felan hic bir sey yapmadim eve geldim daha evden cikmadim bebegin 4 aylik emziriyorum esim diyor 3 4 gun de bende kalacak vermek istemiyorum ne yapmam gerek su an evli gorunuyoruz herhangi bi basvuru da yok polise felan mi gitmem gerek vermek istemiyorum die emziriyorm ya 4 5 gun nasil dursun onda 

15 Cevaplar

+4 oy
(45 puan) tarafından
Ben avukatım, öncelikle çocukla ilgili halihazırda bir geçici velayet kararı olmadığı için babanın da çocuğu yanında götürme veya çocukla dilediği kadar görüşme hakkı var. Bu nedenle babanızın evinde dava açmadan ya da yasal bir merciye başvurmadan oturamazsiniz. Ayrıca dava açmadığınız hergun karşı tarafın size evi terk sebebiyle kusur isnadı ihtimali artıyor. Bu süreçte ivedi şekilde karakola gidin "DAHA BOŞANMA DAVASI AÇMADIM, KOCAM EMZİKLİ BEBEĞİMİ BENDEN ALMAKLA TEHDİT EDİYOR, ANNE SÜTÜ EMİYOR, ESKİ EŞİMDEN KORKUYORUM HER ŞEYİ YAPABİLİR" diyerek 6284 sayılı yasa gereği koruma kararı isteyin. Birkaç gün içinde koruma kararı çıkacak. Eşiniz baba evinize yaklaşamaz. Doğal olarak bebeği de alamaz. Bebeği alabilmesi için mahkemenin karar vermesi lazım. Böyle bir karar da asla çıkmaz merak etmeyin. Velayet babaya verilmez. O esnada da boşanmak için dava açmanız lazım ivedi şekilde. 
(45 puan) tarafından
Bu halde keyfi sebepleriniz var demektir. Zaten terk etmekte haksizsiniz bu halde zaten koruma kararı almanız da kötü niyet göstergesi olur.  Canım sıkıldı diye evi terk etmeniz hukuken haksız fiil niteliğinde. Karşı taraf bunu ispat ederse ciddi tazminat yükümlülüğü altına girersiniz. Nitekim burda yazdığım cevaplar genel bir değerlendirme. Her özel olay nezdinde farklı hukuki yorumlar yapılabilir.
(6,909 puan) tarafından
Doktor raporu kendi yaş imzası doktorun özelden daha detaylı anlatsam bana bilgi verir misiniz
(45 puan) tarafından
Maalesef. Avukatınız varsa ona danışın yoksa yüzyüze danışmanlık alın. Bu şekilde uzaktan davanın seyriyle ilgili yorum yapmak sağlıklı olmayacaktır.
tarafından
Bence fazla bile yardımcı oldu avukatlar ücretsiz bilgi vermiyor çünkü :))
(6,909 puan) tarafından
Saolun teşekkür ederim Allah razı olsun yine de
-Reklam-
0 oy
(919 puan) tarafından
Kız mesajları sakla mahkemede delil olarak kullanırsın 
0 oy
tarafından
yorumumu diger postuna yazdim. cocugu arada harcatmayin.
tarafından
Ne yapayim almaya geldiginde polis felan mi arayim illa gotureyim derse gerci polis ne yapar bilmiyorum
tarafından
oda mi seni istemio. cocugun sutten kesilene kadarda mi duramazsin evinde o derece kotu mu hersey. sebep kiskanclik demissin.
tarafından
Ya bizim ev ankarada ben maraşa geldim şu an
tarafından
gelsin konusun buyukleri araya koyun. cocuk sende kalda onada hakszlik sonucta oda babasi bak sevio ayrilmam dio. daha 4 aylik o da doymamis. oda ayri duramaz. sende duramazsin..ki cocuk annesiz hic olmaz. suan  ayrilik cok yanlis bir zmn.  zaten davada acmamissin 10 gun sonra gelickms o zmna kadar biraz toparlayinn kafanizi bak bu adamda cocugunu birakicak yoluna bak diyecek goz yok. senden alirsada cocuga yazik.
0 oy
(1,297 puan) tarafından
Sallamasyon cnm. Yapamaz..emzikli bakıcı diye bişey yok. Normal bakicilar ne bı maaş alıyorlar. Mama parası o bu su. İki güne geri getirir. Seni kızdırmak korkutup sindirmek için yapıyor
tarafından
Ya getirmesse emen cocugum 2 gun ne hale gelir
(1,297 puan) tarafından
Yemez cnm yaoacak olan çıkar gelir. En geç 10 güne ordayım filan demez. Sen ona mesaj at gel adam gibi konuşup ne yapacağımıza nasıl bı yol izleyecegimize ortak karar verelim. Onun için en iyisi ne olursa onu yapalım de. Barışmak için herşeyi yapar.
tarafından
getrmez. goturen sirf burnun surtsun diye getrmez. bunun denemesini yapma.
0 oy
tarafından
Canim bebekten ayrilamayacagini biliyor ya o yuzden yapyor olabilir barışmak için kullanacaktır bebegi tamam gel al de  senin kararlı olduğunu görünce ya gelmez yada nasil olsa bebegi sen olmayınca doyuramayacak susturamayinca mecbur getirecek bu benim fikrim eşini en iyi sen tanirsin
tarafından
Ya cocugu perisan edecek ya goturdugunde getirmesse ne yaparim
tarafından
Eger kararlıysan polise başvur canim bu mesajlarla beraber poliste bi dilekcen olsun her ihtimale karşı emen 4 aylik bebegi kimse babasına vermez m.etme korkma sen ona deki benim niyetim bebegi senden ayırmak değil sen onun babasısin tabiki göreceksin ama emdiği süre zarfında sende kalamaz diye güzelce acikla
0 oy
(2,948 puan) tarafından
Aranizda ne yaşamış olursanız olun kızını seviyorsa ilgilenmek istiyorsa bu hakkı elinden almayın zaten sürekli bakamaz 
(2,265 puan) tarafından
4 aylik bebegi annesinden ayirmak babasinin bile hakki degildir. 2 saat sevsin geri getirsin ne demek 3 4 gun onda kalacak
(2,948 puan) tarafından
Tabiki küçük çocuk ben zaten bakmaz uzun dedim çalışıp etmiyormu sürekli nasıl bakicak anlaşıp edip öyle halletsinler. Çocuk küçük çok kalmasın zaten gereği yok
tarafından
Çalisiyor sior ki ben sütlü bi bakici bulacam o bakacak o emzirecek
(2,948 puan) tarafından
He heeee çok sallamasin anası varken ne sütlu bakiciymis böyle şeyleri yapicaksan çocuğumu gostermem de
(2,265 puan) tarafından
Avucunu yalasin. Ac davayi gorsun bakalim birkac saatten fazla gorebiliyor mu. Erkekler boyle havlamayi sever korkma hicbir halt edemez
0 oy
tarafından
Kayinvaliden falan yok mu hal anlatsın emziren bebek gider mi başkasına öyle şey mi.olur eğer dediğini de yaparsa polisi aricam  de ve gerçekten ara 
0 oy
tarafından
Öncelikle mesajları sakla ve savcıyla gelse alamaz o çocuğu benim kızımda emiyor ve mahkemem var ancak mahkemenin verdiği saatlerde senin yanında görebilir polisi arayıp yada emniyete gittiğin an uzaklaştırma verirler o 1 2 saatte göremez artık :) 
tarafından
Ya mahkeme felan yok ben babamin evine geldim ama daha bir yere gidemedim basvuramadim
Gelip alacam dio ne yapacagim bilmiyorum
tarafından
Tamm polisi ara deki emen çocuğu almak istiyor beni tehtit ediyor korkuyorum de hemen karar çıkar yasal değil yaptigi
0 oy
(419 puan) tarafından
Aranızda nasıl bir problem var bilmem ama boşanma kararınızı bı daha gözden geçirin anlaşma yoluna gidin derim.  
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Öncelikle basit bi sebepse geri barışın neden ayrılıyorsunuz yazık çocuğa sizede zor.illa ayrılıcaksan Bu mesajları bir avukata göster fikir al.Bence boşanınca bile annesinden alamıyolar emen çocuğu ki, evliyken senden alıp başkasına emzirtmek çok saçma olamaz hiçbi kanunda.Gelsin görsün çocuğunu gitsin.Boşanınca devlet sana verecek o zaman napacak? 
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Eşin cocugu almaya gelince polisi ara. Anneye bağlı olan bir bebeği kimse alamaz. Polisler eşini evden uzaklaştırır ortamın gerginliğine göre de koruma verirler sana. Ama çok beklemeden boşanma davasını açman gerek. Yoksa o adam başını çok agritir 
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Özel değilse boşanmak istemenizdeki sebep nedir acaba? Aşılamayacak bir konu mu? 
tarafından
Eski postuma bakabilirsiniz aşırı derecede kıskançti eşim eve hapistim
0 oy
(489 puan) tarafından
Kendisi emzirebiliyirsa onda kalabilir aksi halde asla böyle bir şey. Olamaz
tarafından
Olamaz biliyorum ama goture derse ne yapmam gerek
(489 puan) tarafından
Mama vereçek mecbur
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Çocuğu senden alamaz  2 gunde olsa 1 gunde olsa emen bebek suan anneye muhtaç bebek gelip senin yanında göre bilir korkma gir polise sor alamaz der canım
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Yok canim ya polisler dahi vermez babaya gelsin görsün  derler ama gun olarak vermezler

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 64 göst.
3 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Btl44_02 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 922 göst.
0 oy
8 cevap 224 göst.
7 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde FilizEymen (8,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 60 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu