Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_c0e69a3a56e29f9e7cede08791788382, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Olumlu dusun demek demek saygısızlıktan yorumlaniyor-Aile & Aşk
0 oy
150 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
*Acı çeken birine “olumlu düşün” demek saygısızlıktır.*

❗Haz temelli yaşamımızı sürdürürken;

➡️ Acıdan korkuyoruz, 

➡️ Acı çekmekten korkuyoruz, 

➡️ Acı çekenden de korkuyoruz, 

➡️ Korkudan ne diyeceğimizi, nasıl davranacağımızı bilemiyoruz.

Hemen bu duygu geçip gitsin istiyoruz.

❗Çok yoğun acı içindeki birine “olumlu düşün polyanacılığı kendini yetersiz ve beceriksiz hissettirir. Nasıl yapacağını bilmediği bir konuda ahkam kesmeniz küfür gibi gelir.

️ Bunun yerine aşağıdaki cümleleri deneyebilirsiniz.

1️⃣ Her ne hissediyorsan,  bunu hissetmek için kendine izin ver.

2️⃣ Acı/hayal kırıklığı/üzüntü/korku /öfke hissedebilirsin. Bunlar olabilir.

3️⃣ Duygularını önemsiyorum. 

4️⃣ Böyle hissetmen mantıklı/ doğal/ normal.

5️⃣ Ne kadar acı çektiğini anlamam mümkün değil, ama bu acıları yaşarken yanında sana eşlik etmek istiyorum. 

⚠️ Yakınlarınızın acılarını görmezden gelmeyin, küçümsemeyin. Dinleyin ve ne söyleyeceğinize odaklanmak yerine yanında olduğunuzu hissettirin!

Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Öylede tatlım acı çeken birine ne yapalım moral vermye çalışıyor insanlar olumlu düşün derken yoksa yıllarca çıkamaz depresyondan bu onemsemediginden değil sadece karşıdakine biraz moral olsun diye ben de kendim kötü iken moral verici konuşmaları seviyorum dipten beni çıkaracak olumlu düşün şöyle böyle tarzı herkesin ruh hali tabi farklı ama bende işe yarıyor 
-Reklam-
0 oy
(17,547 puan) tarafından
Ama acının çeşitleri de var. Kimi sevdiği biri ölünce acı çeker. Kimi sevdigi birinden ayrılınca bu eş sevgili arkadas olabilir. Dediklerine bakacak olursan yakını ölen birine tabi ki olumlu düşün diyemeyiz. Bizde acısına ortak oluruz. Ama simdi birinden ayrıldıktan sonra çekilen acı da ayni seyi düşünmüyorum. Olumlu düşün derim ilerde daha cok uzulecegine şimdiden kurtuldun vs vs benzeri seyler söylerim yani. 
0 oy
(1,700 puan) tarafından
Tamam da acı çeken birine moral vermek daha iyi bence ,şimdi kendimi hasta birinin yerine koydum ben o haldeyken iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ..kötü yorum yapacaklar mümkünse uzak dursun.Benim düşüncem bu yönde, herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 663 göst.
19 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yeni evli1 (1,629 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 106 göst.
0 oy
8 cevap 228 göst.
0 oy
3 cevap 140 göst.
25 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde nilanka (170 puan) tarafından soruldu

413,962 soru

12,459,713 cevap

46,661 kullanıcı

Kategoriler

...