0 oy
193 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,429 puan) tarafından
Eşimin bilek krığı (SKAFOİD kırığı) ndan ötürü kelle paçanın bu tarz hastalıklara iyi geldiğini duydum sık sık dışarıya gitmektense evde yapmayı düşünüyorum çok iyi temizlenmiş şekilde malzemeleri alsak evde yapımı zor olur mu . 

4 Cevaplar

0 oy
(935 puan) tarafından

Çok basit canm bir k.maraşlı olarak vereyim tarifimi


Kelleyi düdüklüye koy kaynanadan ısınan ilk suyunu dök sonra tekrar köy kaynasın kelleyi al içinden suyunu süzgeçten geçirip içine etleri koy

Başka tavada 4 5 dış sarmsak kıy onu hafif kavur tatlı kaşığı salça koy yarım tatlı kaşığı pul biber bunları hafif kavur hemen kelle paça suyunun içine dök varsa somak ekşisi yoksa limon suyu koy 

Baharatları ve eksiği kendi damak zevkinize göre ayarla 

Afiyet olsun
(1,429 puan) tarafından
Ver canım ver
(935 puan) tarafından
Yazdım canm oku
(1,429 puan) tarafından
Tamam sağ ol canım
(407 puan) tarafından
Tam yazacaktım baktım senin yorumu gördüm bende aynı tarifi verecektim bir Maraşlı olarak ama sein tarifin üzerine gerek duymadım:-)
(935 puan) tarafından
#Mucizem Saol canım benim ♥️

#Clk38 rica ederim canım ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben yaptım çokta güzel oldu
(1,429 puan) tarafından
Sen nasıl yaptın canım
tarafından
Önce temiz kelleyi düdüklü tencere de pişiriyorsun.sonra pişen kellenin etini küçük küçük dogra çorba için suyundan ayır .yoğurt yumurta sarısı bir yemek kaşığı un limon suyu cirp kellenin suyuna yavaş karistir kesilmesin diye iliklastirip katiyorsun bir taşım kaynayınca kelle etlerini koy bir iki fikirdasin tamam .yerkende sarımsak sirke pul biber koyuyor sun isteğe göre
(1,429 puan) tarafından
Anladım canım terbiyesi bildiğimiz gibiymiş yani peki sade kellemi oluyor paça da katılıyor mu
tarafından
Bilmiyorum orasını ayitlanmis aldım ben
0 oy
(374 puan) tarafından
Benn temizlenmisse çok iyi oluyo düdüklüde kaynatıp sonra sosunu yapabilirsin daha geçen yaptim
(1,429 puan) tarafından
Sen de tam tarifini versene bir canım ya
0 oy
(87 puan) tarafından
Ben kellem varsa onla yoksa kemikli etlerimi degerlendiriyorum . Bayramda kemikleri tam sıyırmam poşetleyip kaldırırım bu yüzden.  

Güzelce yıkarım etlerimi geçirecek şekilde su koyar tencereye ocağa koyarım 

Zaten pişince kontrol edersin

Ondan sonra etlerimi bir tepsiye alip güzelce didiyorum

Sonra başka bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritip bir yemek kaşığı unu güzelce kavuruyorum kokusu çıkana kadar

Etten kalan suyu bor süzgeç yardimiyla süzüyorum unlu karışıma topak topak olmasın diye iyice karıştırıyorum. 

Sonra didtiğim etleri ekliyorum

Iki üç diş sarimsak rendeliyorum içine tuzunu atıyorum 

Bir taşım kaynayinca kapatıyorum ocağı 

Yerkende ekstra sarimsak istersen ekleyebilirsin biz yerken sarimsak limon pulbiberi ekliyoruz güzel oluyor tam bir şifa deposu . 

Eşim çok beğeniyor disaridan yediğimizden farki yok diyo

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 67 göst.
0 oy
6 cevap 300 göst.
21 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 337 göst.
0 oy
14 cevap 604 göst.
12 Mart 2023 Aile kategorisinde bombacımulayime (806 puan) tarafından soruldu

406,229 soru

12,179,733 cevap

36,673 kullanıcı

...