Hamileliğimde kanamalı süreç yaşadım, nasıl başa çıktım?

0 oy
474 göst.
24 Eylül 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,439 puan) sordu
Hamileligimi ögrendigim günden beri kanamalı gecirdim ilklerde füşük riski vardı hep yattım gerekmedikce kalkmadım ama mecburen kalkıyorsun bakman gereken esin ve evin var bir süre 1 aydan fazla kayınvalidemde kaldım düşük riskim gecene kafar o baktı allah razı olsun sonra kanamam kesildi 10 ci haftada falan belki 1 hafta kanamasız gezdim sonra bi gece kayınvalidemdeydik sohbet muhabbet ederken sıcak sıcak bişetler aktı dedim ne oluyorux hemen tuvalete kostum bide ne göreyim kanlar ama böyke oluk oluk geliyor adettende kötü dedim anne kos kayınvalidem kanı görünce fenalastı bayılcak gibi oldu esim geldi hemen hastaneye gittik kendi doktoruma gidemedim kayınvalidemde oldugum için başka hastaneye acilinden giriş yaptık kadın dogumcu hemen aldı beni baktı kanama gözükmüyor dedi yolladı ilaç yazıp neyse ofün durdu kanamam ilaçlarım vardı zaten kullandıgıö sonra anneme geldim gece saat 3 falan ben yine sıcak bişeyle uyandım kalktım vr yataklar kan olmuş ben fenalastım çünkü artık kan kaybından gidicektim hemen  kendi hastaneme attım kendimi sabahın 6 sından  10 na kadar kenfi doktorumu bekledim kanamalı doktorum heldi ve plezentamın aşagıya indigini rahime yakın oldugu ögrendim ama bebegiö iyiydi eşhamdüriillah o iyi olsunda bana ne olursa olsun dedüm hep yattım kalktım dua ettim namaz kıldım kuranlar okudum 23 cü haftamda falan plezentam düzeldi ama ben bu sürecte kanamalı gecirdim hep ama hiç üzmedim kendimi hep pozitif oldum allahım biliyordum ki bu bebegi bana nasip edivek ona okadar emindim ki oglum içimde hareket ettikce şükrettim şükrederken hep agladım gece gündüz rabbime tevekkül ettim hözlerim yaşlı çünkü onca kanamaya bunca sıkıntıya rabbim can verdi bize nefes verdi şimdi 38 haftalık olduk elhamdürillah en güzel zamanlarım sıkıntılı gecti ama buna rlhamdürillah bunları yazıyorum çünkü bilin istedim rabbim nasip edicejse vericekse ne olursa olsun bırakmıyor ben hep allahıma emanet ettim bebegimi oglumada dedim oglım allahımıza dua et benden gitme anneme kavustur beni diye dua et oglum dedüm hep allahıma şükğrler olsun bu haftalara geldik rabbim doguröayı kucagımıza almayıda nasip etsin en büyük inancım allah yeterki inanın rıskı varsa bebegin gelicek dümyaya takmayın cok kafaya hersey olcagına varıyor düşünmeyin düşcek mi düşmiceköi kalbi durdumu durmadımı diye güzel hamileligin tadını cıkarın sevin konusun dua edin rabbim hayırsızsqda hayırlıya cevirip versin evlatlarımızı uzun oldu ama olsundu :))) 

4 Cevap

0 oy
24 Eylül 2020 (582 puan) cevapladı
 
En İyi Cevap
Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin çok zor zamanlar yaşamışsın psikolojini bozmamak muazzam bişey biz ufacık bişey oldu mu ah vah diyoruz ama rizki olan yaşıyor 
-Reklam-
0 oy
24 Eylül 2020 (38 puan) cevapladı
Sıkıntılı süreçlerden geçmissiniz Allah inşallah sonunu güzel eylesin. Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.
24 Eylül 2020 (1,439 puan) yorumladı
amin kuzum hepimiz inşallah
0 oy
24 Eylül 2020 (126 puan) cevapladı
Ne kadar güzel bı annesin sen Allah'ım yavrunu kucağına almayı o guzel günleri göstersin sana 
24 Eylül 2020 (1,439 puan) yorumladı
yazdıgına aglıyorum suan gercekten inşallah hüzel bir anne olurum ogluma
24 Eylül 2020 (126 puan) yorumladı
Bu sabır ve sevgiyle hiç suphen olmasın canım
24 Eylül 2020 (1,439 puan) yorumladı
Tesekkür ederim kuzum cok saol
0 oy
24 Eylül 2020 (41 puan) cevapladı
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bende 11 haftada kanama yla gittim şimdi 13 olacam içerde kanama com gözüküyor diyo doktorlar 1 gün hastahanede yatırdılar inşallah sen gibi atlatırım bende 
24 Eylül 2020 (1,439 puan) yorumladı
Atlatırsın allahın izniyle sen iyi düşün duanı et allaha emanet et bebegini

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte 10. haftada şiddetli kanama olması ne anlama gelir?
Hamileliğin ilk trimesterinde veya 10. hafta civarında görülen şiddetli kanamalar, düşük riski veya plasenta yerleşimi ile ilgili sorunların habercisi olabilir. Bu tür durumlarda kanama miktarı ne olursa olsun, oluk oluk kanama veya şiddetli vajinal kanama durumunda vakit kaybetmeden acil servise başvurulması hayati önem taşır. Doktorunuz kanamanın kaynağını belirlemek için ultrason ve gerekli fiziksel muayeneleri yaparak bebeğin durumunu kontrol edecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Plasentanın aşağıda olması ne zaman düzelir ve riskleri nelerdir?
Plasenta previa veya plasentanın rahim ağzına yakın yerleşimi, genellikle hamileliğin 20-24. haftaları arasında rahim büyümesiyle birlikte yukarı doğru çekilerek düzelme eğilimindedir. Bu süreçte plasenta aşağıda olduğu sürece doktorunuz ağır kaldırmamanızı, fiziksel aktivitelerden kaçınmanızı ve istirahat etmenizi önerebilir. Plasenta yukarı çıktığında kanama riski azalır ancak bu süreçte doktorunuzun belirlediği düzenli kontrolleri aksatmamak çok önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte kanama yaşarken nelere dikkat etmek gerekir?
Hamilelik sürecinde kanama yaşanması durumunda en önemli kural, doktorunuzun önerdiği mutlak yatak istirahatini uygulamak ve stres seviyesini düşük tutmaktır. Kanamanın arttığı, şiddetlendiği veya ağrının eşlik ettiği durumlarda kendi başınıza hareket etmeden derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Kanama dönemi boyunca doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli kullanmak ve stresli ortamlardan uzak durarak vücudunuzu dinlendirmek, gebeliğin sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Plasenta aşağıda olduğu için sürekli kanamam oluyor, ne yapmalıyım?
Plasenta aşağıda olduğunda tekrarlayan kanamalar yaşanması beklenen bir durum olabilir, bu süreçte en kritik adım doktorun önerdiği istirahat düzenine sadık kalmaktır. Kanama anında panik yapmadan, bebeğin kalp atışlarının takibi ve kendi genel sağlık durumunuz için acil müdahaleyi ihmal etmemelisiniz. Çoğu vakada 20. haftadan sonra plasenta yukarı doğru yer değiştirdiği için kanamalar azalır veya tamamen kesilir, ancak her kanama epizodunda mutlaka doktorunuza bilgi vermelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte kanamalı süreçte psikolojik olarak nasıl güçlü kalınır?
Gebelikte yaşanan kanamalı ve riskli süreçlerde psikolojik dayanıklılığı korumak için bebeğinizin varlığına odaklanmak ve süreci pozitif bir bakış açısıyla yönetmek oldukça etkilidir. Dua etmek, tevekkül etmek ve tıbbi süreçlerinize güvenerek doktorunuzun dediklerini harfiyen uygulamak stres seviyenizi azaltacaktır. Unutmayın ki tıbbi destek alırken kendinizi sakin tutmanız, vücudunuzun iyileşme sürecini destekler ve bebeğinizle olan bağınızı güçlendirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 692 göst.
24 Eylül 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevde22 (1,439 puan) sordu
0 oy
5 cevap 698 göst.
8 Şubat 2022 Doğum kategorisinde Prensimibekliyorum (1,750 puan) sordu
+1 oy
0 cevap 162 göst.

1,506,865 soru

24,597,498 cevap

363,374 kullanıcı

...