38+5 haftalıkken suyum geldi ve doğum yaptım, süreç nasıl işledi?

0 oy
370 göst.
25 Kasım 2020 Doğum kategorisinde (430 puan) sordu
Kızlar ben bile doğum yaptıysam herkes doğum yapar gerçekten. O kadar evhamcı o kadar alttan muayene yapma korkusu olan ben yaptım  zor oluyor illaki ama şaşıyorum kendime hala. Sabah 5 buçuk gibi yatakta adet ağrısı gibi belim ağrıdı  ama uykudan uyandırdı şiddetli değildi halbuki. Sonra kalkıyımda bi dolanıyım dedim anda ayakta suyum boşalmaya başladı. Bi sürahi kadar ama hiç kesilmedi hemen banyoya koştum tabii. Kaynar suyla duş aldım hazırlandık gittik acile.saat 6 da  Bir parmak açıklık dedi yok gibi bişiy dedi. Yatış yapıcaz alttan ilaç vericez sancı değil açılma olsun diye ve kaygan olsun devamlı alttan açıklığa bakılcak dedi. Aaat 7 buçukta Neyse çıktım doğumhaneye alttan tekrar bakıldı halen bir parmak. Neyse nstye bağlandı sancı yok. Kalktım odada banyo vardı tekrar kaynar su tuttum altıma  saat 8 buçukta yıne bakıldı  alttan açıklık bır parmak. Sonra bi ip yerleştrdiler altıma. O yapılan son alttan muayene biraz çok uğraştıkları için sancımı tetikledi kendi sancım geldi saat 12 buçuğa kadar bır parmaktı hep 1 buçukta 2 cm dendi 3 buçukta 3 buçuk 4 cm dendi. Sonra benım sancılarım şiddetlendi iyice tabi 4 buçukta 6 cm olmuş dediler. Ama halen doğum gecede olabilir felan belki geceye kalmazda dendi. Sonra ben sancım geldikçe hem yürüyorum hemde dişleri sıkıp büyük tuvaletim gelir gibi ıkındım. Kaynar su tuttum devamlı. Ama sancı gelince dur durak bılmıyor kendi sancım bu kadar şiddetliyse suni sancıyı tahmin edemiyrum ben  sonra saat 5 buçukta benim inlememe geldi doktor çok mu sancın var bi bakalım dedi ve 9 cm herkes şok oldu bende tabi nstye bağlandım hemen 78 doktor ebe karışık herkes geldi teker teker baktılar suni taktılar 10 cm olsun diye ama 5 6 damla akmadan benım 6 ya 2 kala doğum oldu. Kendimi morartacak sıkacak kadar ıkındım kızlar hiç kesmeyin yoksa bebek kanalda sıkıntıya girerdi çünkü öle dediler. Şükür doğdu ama bugün 2 defa kusma ile boğulma tehlikesi yaşadı o yüzden az önce yanımdan götrdüler bende 6 da taburcu olucam süt sağıp getrcem. Büyük ihtimal tedbir amaçlı diye yatrdılar nolur nolmaz çünkü sonuçta evde de aynı sıkıntı olsa ben paniklerdim. İllaki hüzün var ama bebeğim için en iyisi o ağzını temizleyip oksijene bağlamişlar takipte şuan. 

3 Cevap

0 oy
25 Kasım 2020 (115 puan) cevapladı
Gozun aydin canim Allah Anali babali buyutsun 
-Reklam-
0 oy
25 Kasım 2020 (493 puan) cevapladı
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün bebeğin insallah
0 oy
25 Kasım 2020 (244 puan) cevapladı
Ayy büyük heycanla okudum resmen. Gözün aydın canım Allah kavuşturmayı da nasip etsin inşallah. Darısı bütün hamişlerin başına :)) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

38+5 haftalık hamileyken su gelmesi doğumun başladığını mı gösterir?
Evet, 38+5 haftalık gebelikte suyun boşalması doğum eyleminin başladığının en önemli belirtilerinden biridir. Su kesesi açıldıktan sonra enfeksiyon riski ve bebeğin durumu göz önüne alınarak hastaneye hemen başvurulmalıdır. Suyun gelmesi, kasılmalar henüz başlamamış olsa bile vücudun doğuma hazırlandığını ve profesyonel tıbbi takip gerektiğini gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumda alttan muayene neden yapılır ve ne kadar sürer?
Doğum sırasında yapılan alttan muayene, rahim ağzındaki açıklığın kaç santimetre olduğunu ve bebeğin kanal içindeki ilerleyişini takip etmek için yapılır. Bir parmak açıklıkla başlayan süreç, genellikle 10 santimetre tam açıklığa ulaşana kadar belirli aralıklarla tekrarlanır. Bu muayeneler, doğumun ilerleme hızını belirlemek ve müdahale gerekip gerekmediğine karar vermek amacıyla sağlık personeli tarafından gerçekleştirilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Suni sancı almadan kendi sancılarım doğum için yeterli olur mu?
Kendi sancılarınızın şiddeti ve rahim ağzındaki açıklığın ilerleme hızı, doğumun doğal seyrini belirler. Eğer açıklık düzenli bir şekilde artıyorsa (saatte yaklaşık 1-2 cm gibi), suni sancıya ihtiyaç duymadan doğum gerçekleşebilir. Ancak sancıların etkisiz kaldığı veya doğumun durakladığı durumlarda, doktorlar süreci hızlandırmak ve bebeği riske atmamak için suni sancı takviyesine karar verebilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sonrası bebekte kusma ve boğulma tehlikesi neden yaşanır?
Doğum sonrası bebeklerde görülen kusma ve boğulma tehlikesi, genellikle akciğerlere kaçan amniyon sıvısının veya doğum kanalındaki artıkların temizlenmesiyle ilgilidir. Yenidoğan bebekler bazen doğumdan hemen sonra bu sıvıları çıkarmakta zorlanabilirler. Bu durum gözlemlendiğinde bebekler tedbir amaçlı olarak oksijen desteğine bağlanır ve yaşamsal fonksiyonları stabil hale gelene kadar yoğun gözetim altında tutulur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum anında ıkınma süreci bebek sağlığı için neden kritiktir?
Doğumun son evresinde doğru zamanda ve doğru şiddette ıkınmak, bebeğin doğum kanalından güvenle geçmesini sağlar. Ikınmayı kesmek veya yanlış zamanda yapmak bebeğin kanalda sıkışmasına ve oksijensiz kalma riskine yol açabilir. Bu nedenle doğum sırasında sağlık ekibinin yönlendirmelerine göre ıkınmak, bebeğin kanaldan çıkışını kolaylaştırarak hem annenin hem de bebeğin güvenli bir doğum süreci geçirmesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 323 göst.
13 Temmuz 2023 Doğum kategorisinde Barlas (67 puan) sordu
0 oy
11 cevap 1,138 göst.
0 oy
6 cevap 793 göst.
20 Nisan 2022 Doğum kategorisinde Elailayda (277 puan) sordu
0 oy
7 cevap 1,196 göst.
1 Eylül 2021 Doğum kategorisinde Hcrgns (53 puan) sordu

1,507,797 soru

24,611,116 cevap

364,089 kullanıcı

...