36 haftalık sezaryen doğum deneyimim nasıl geçti?

0 oy
2,024 göst.
14 Kasım 2021 Doğum kategorisinde (843 puan) sordu
Kızlar merhaba bu platformda sorduğum sorulara hep yanıt buldum öncelikle bunun için hepinize çok teşekkür ederim 12 gün önce sezaryen oldum bebeğim 36 haftalık doğdu preaklamsi başlamış bu sebeple sezaryene alındım o kadar acele oldu ki olayın şokunu yaşamaktan sezaryen korkusunu unuttum :) hastanenin verdiği ameliyat kıyafetini ne zaman nasıl teslim aldım üstüme hangi ara giydim hatırlamıyorum bile o şokla ameliyathaneye girince olayın farkına vardım :) spinal anestezi oldum iğne asla hissedilmiyor doktora iğneyi çıkarınca haber verin dedim hangi ara yaptı anlamadım bile gerçekten korkulacak bir şey yokmuş birkaç dakika içinde beton dökülmüş gibi oluyor belden altı hiçbir şey hissetmiyorsunuz doktorum geldi ameliyat başladı ve birkaç dakika sonra bebeğimin ağlamasını duydum sol tarafımda hemşire bebeğimi giydirirken onları izledim o sırada dikişler atılıyordu zaman nasıl geçti anlamadım bile eşimin söylediğine göre bebekten 15 dk sonra beni odaya çıkarmışlar su gibi geldi geçti ve cidden korkulacak bir şey yokmuş ilk yürüme anı belki biraz zor ama dayanılmaz bir  şey değil kesinlikle ilk hemşire ile yürüdüm daha sonra eşimle yürüdüm sürekli eve gelince de ilk gün dinlendim sonrasında normale döndü hayatım uzun lafın kısası korkacak bir şey yokmuş:) ben zaten sezaryen olacaktım ama bebeğim sürpriz yapınca zamanlama farklı oldu sadece ve ilk gebelik olduğu için korkuyordum sezaryenden ama boşuna kendime eziyet etmişim siz kendinizi korkutmayın zaten bebeğinizi görünce her şey bitiyor :) 

13 Cevap

0 oy
14 Kasım 2021 (561 puan) cevapladı
Gözünüz aydın, sağlıkla büyütün. Allah bağışlasın. Dua edin bize de bol bol ♥️
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Teşekkür ederim canım tabi ki hep ediyorum tüm hamilelere ve annelere yine duamda olacaksınız :)
-Reklam-
0 oy
14 Kasım 2021 (165 puan) cevapladı

kuzum Allah'ım bebeğine sağlıklı  uzun ömür versin size bagislasin onu darısı bize inşallah <3

14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Amin canım inşallah :)
0 oy
14 Kasım 2021 (615 puan) cevapladı
Sankim banada bir rahatlama geldi çok teşekkür ederim canım :)
14 Kasım 2021 (615 puan) yorumladı
1 Aralık
14 Kasım 2021 (148 puan) yorumladı
Benimle aynı sanırım
14 Kasım 2021 (148 puan) yorumladı
Sende korkuyor musun benim gibi
15 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Amin canım bu arada ben de çok korkuyordum herkes bu muymuş yani diyeceksin çıkınca dedi size demesi kolay tabi diyordum ama gerçekten bu muymuş:) doğumdan sonra bu yorumun altına yazın fikrinizi eminim bu muymuş diyeceğinize :)
15 Kasım 2021 (148 puan) yorumladı
İnşAllah canım benim İnşAllah :)
0 oy
14 Kasım 2021 (969 puan) cevapladı
Yaaa çok güzellll cidden iyi geldi okumak ... İlk gebeliğim bebek iri bebek olur dedi o yüzden sezeryan ihtimali var . Korkuyorum açıkçası ama bu hikaye pozitif :))
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Ben aile hekimi boğazıma bakarken bile bacakları titreyen biri olarak söylüyorum inan ki korkulacak bir şey yokmuş:)
0 oy
14 Kasım 2021 (865 puan) cevapladı

Aayy gözün aydın canım benim Allah'ım analı babalı güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin inşallah <3 Salı günü bende sezaryan olacam Allah'ın izniyle mutlu bi sezaryan doğum okudum diye çok mutlu oldum inşallah benimde seninki gibi güzel geçer kuzum.

14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun hiç kendini kasma inan ki öyle geçecek senin de mutlu doğum hikayeni okuyacağız inşallah :)
0 oy
14 Kasım 2021 (59 puan) cevapladı
Öncelikle geçmiş olsun sanki bi rahatlama geldi bana da kaç kilo doğdu bebiş bide küveze aldılar mı acaba
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
2400 doğdu canım almadılar minnak bir prensesim oldu:)
14 Kasım 2021 (59 puan) yorumladı
Yaa çok sevindim maşallah ❤
0 oy
14 Kasım 2021 (358 puan) cevapladı
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah rabbim evladını da sana bağışlasın inşallah darısı benim ve benim gibi tüm hamiş annelerjn başına
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
İnşallah canım aminnnn
0 oy
14 Kasım 2021 (352 puan) cevapladı
Canım çok sağol Rabbim sağlıkla büyütmeyi  nasip etsin inşallah bizimde  hikayemiz böyle biter :) 
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Amin canım inşallah öyle olur :)
0 oy
14 Kasım 2021 (1,027 puan) cevapladı
Geçmiş olsin canım sağlıklı büyüsün bebeğin inşallah analı babalı büyüsün inşallah  
14 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Amin canım teşekkür ederim
0 oy
15 Kasım 2021 (358 puan) cevapladı
Ahh ne güzel geldi hikayeniz. Darısı bizim başımıza inşallah. Bende 36+5 haftalık hamileyim. Tansiyon yüksekliği var ve korkuyorum her an birşey olacak diye.  33. Haftada ciğer geliştirici iğne vurundum. Sağlıkla gelir inşallah.
15 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Ciğer geliştirici olduysan hiç korkma canım küçük doğan bebekler hızlı toparlıyor sağlıkla gelsin de o geleceği vakti çok iyi biliyor :)
0 oy
18 Kasım 2021 (422 puan) cevapladı
Bende yarin olucam stresten kusmaya falan basladim insallah benimde güxel gever canim, gözün aydin
18 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
İnşallah canım güzel geçecek inan herkes korkacak bir şey yok diyordu ama insan inanamıyor kendi yaşayınca anlıyor bu muymuş diyor sonra :) haber ver lütfen doğumdan çıkınca güzel haberini bekliyorum :)
18 Kasım 2021 (422 puan) yorumladı
İnşallah canım unutmazsam mutlaka yazarım:) şimdi geldim hastaneden yarın 10 gibi giricekmişim doğuma
18 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Hamile son gecen yarın sezaryenden sonra kuş gibi olacaksın :)
0 oy
18 Kasım 2021 (338 puan) cevapladı
Allah analı babalı büyütsün Rabbim hayırlı evlat etsin inşallah bana da dua eder misiniz 28 haftalığım erken doğum riskim var çok korkuyorum kendimi korkutmakta istemiyorum ama insan tedirgin oluyo
18 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Teşekkür ederim canım tabi ki ederim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah hiç stres olma tedirgin olma ben küveze girer diye korktum hemşire geçen hafta 29 haftalık doğum oldu 1900 doğdu bebek ve küveze girmedi annesiyle evine gitti ertesi gün dedi için rahat olsun canım sadece bizim stresimiz bebeği olumsuz etkiliyor miniklerimiz erken kavuşmak istiyor bize öyle düşün :) ben böyle düşünerek stresimi bastırdım
18 Kasım 2021 (338 puan) yorumladı
İnşallah zamanında sağ salim gelir yaa erken gelmesin
18 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
İnşallah canım duamda olacaksın sen de sakin kal stres olma hiç bebeğin etkilenmesin ben de zamanında gelsin istedim ama onlar seçiyor o zamanı bize de kabul etmek düşüyor :)
0 oy
18 Kasım 2021 (376 puan) cevapladı
Rabbim hayırlı evlat olmayı nasip etsin inşallah hayırlı olsun 
18 Kasım 2021 (843 puan) yorumladı
Teşekkür ederim canım amin hepimizin evlatları inşallah

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Spinal anestezi ile sezaryen doğumda belden aşağısı ne zaman uyuşur?
Spinal anestezi uygulandıktan sonra belden aşağısının tamamen uyuşması genellikle birkaç dakika sürer. İşlem sırasında iğne girişi çok hafif hissedilebilir ancak dakikalar içinde bölgede hiçbir his kalmaz ve ameliyat süreci tamamen ağrısız bir şekilde başlatılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
36 haftalık erken doğumda sezaryen süreci nasıl işler?
36 haftalık gebelikte gelişen preeklampsi gibi acil durumlarda sezaryen kararı hızlıca alınır. Ameliyat hazırlığı, anestezi uygulaması ve bebeğin dünyaya gelmesi genellikle 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır, ardından anne hızla odaya alınarak takibe başlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen sonrası ilk yürüme süreci nasıldır ve ne zaman başlar?
Sezaryen sonrası ilk yürüme genellikle operasyondan birkaç saat sonra, sağlık personeli desteğiyle gerçekleştirilir. İlk adımlar biraz zorlayıcı olabilir ancak düzenli hareket etmek iyileşme sürecini hızlandırır ve ağrıların daha kısa sürede azalmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen doğumda spinal anestezi sonrası neler hissedilir?
Spinal anestezi sonrası belden aşağısı beton dökülmüş gibi tamamen hissizleşir ancak hasta bilinci açık olduğu için bebeğin ağlamasını duyabilir ve süreci izleyebilir. Ameliyat esnasında dikişler atılırken herhangi bir acı veya sızı hissedilmez, sadece dokunma hissi olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Preeklampsi nedeniyle acil sezaryen sonrası iyileşme ne kadar sürer?
Acil sezaryen sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişse de ilk gün dinlenmek toparlanmayı kolaylaştırır. Genellikle operasyondan sonraki birkaç gün içinde günlük rutinlere dönmek mümkün olur; düzenli dinlenme ve hareket dengesi ile iyileşme hızla tamamlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.


1,507,553 soru

24,607,703 cevap

363,931 kullanıcı

...