Bizim oldu ilk okulda hiperaktivite ve dikkat eksikliği. Zaten hiperaktivite dikkat eksikliği birini tetikliyor. Psikolog görüşmeleri devam etti orada ve evde verilenleri uyguladık.
Günün sonunda sınıf ortamı ve öğretmen tetikleyici olduğu söylendi. Dersler ile ilgili hiçbir sorun yoktu ama önüne geçilmez ise ileride sorun olabilirdi. Okulunu değiştirdim ortam değişince çocuk daha iyiye gitti.. Ama hareketli hal hep devam. Bu yıl 12 yaşında 7. Sınıfa gidiyor . Öğretmenin aradı beni. Ne kadar oturaklı ağır başlı bir çocuk falan dedi ağladım telefonda adam da şaşırdı. Disiplin şart şart şart. Siz düzen kurup onu adapte edeceksiniz. Çaktırmadan eliniz gözünüz hep üzerinde olacak.
Derslerde anlamadığı şeyler olabilir çünkü sıkılır. O zaman oturup o dersi çalışıp onun anlayacağı şekilde farklı yöntemler ile öğrettim.
Hala bazı etkilerini görüyorum. Ama eskisi gibi değil. Bu arada bilgisayar oyunları çok tetikliyor.. Akran zorbalığı. Sadece hareketli diye sınıfta yaramaz damgası yapıştıran öğretmen. Bunların hepsi için kollayıcı olmalısınız.
Burada dediğim yanlış anlaşılmasın. Değiştirdiğim okulda ki öğretmen eski öğretmenine göre çok daha disiplinli ve sert bir öğretmendi. Oğlum çok çekinirdi. Yanlış harekette gözünün yaşına bakmazdı ama iyi olumlu şeylerde de yine çocuğu sınıf önünde överdi. Gerçi psikolog sizi bu konuda daha iyi yönlendirir. Öğretmen psikolog ve aile üçgeni çok önemli. Sorun olduğu zaman psikolog ve öğretmen de görüşüyor olmalı. Herşey den önemlisi bu görüşmeler ile çocuğu olumlu davranışa sevk etmeye meraklı öğrencisine değer veren bir öğretmen.
Siz aynı şekilde davranmalısınız. Yaptığı şeyler dürtüsel yaramaz olduğu için değil. Onu sakın etiketlemeyin. Aile içinde anneniz dahil okulda vs kimseye psikolog görüşmesi yaptığınızı anlatmayın.
Bunu da bana yabancı dil öğretmeni söylemişti. Herkes sizin gibi değil çocuğa bunla karşısına geçip yargılayacak insan çok.. Dahiliye doktoruna gitmek gibi görüyorsunuz size normal geliyor ama toplum böyle durumlar için yeteri kadar bilinçli değil demişti