0 oy
187 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (10 puan) tarafından
oglum 5 yaşında çok sinirli ashabi öfkeli hiçbir şeyden memnun olmayan hemen bagıran bir çocuktu bugün pedegokaka götürdüm ve hiperaktif tanısı konuldu ve tedavisi yok ilerleyen zamanlarda ilaçla falan sakinleştirmeye çalışıcaz dedi böyle birşey başına gelen varmı yada önerebileceğiniz birşey ne yapsam çözüm bulamadım ne yapıcagımıda bilmiyorum.. 

1 cevap

0 oy
(9,715 puan) tarafından
Bizim oldu ilk okulda hiperaktivite ve dikkat eksikliği. Zaten hiperaktivite dikkat eksikliği birini tetikliyor. Psikolog görüşmeleri devam etti orada ve evde verilenleri uyguladık. 

Günün sonunda sınıf ortamı ve öğretmen tetikleyici olduğu söylendi. Dersler ile ilgili hiçbir sorun yoktu ama önüne geçilmez ise ileride sorun olabilirdi. Okulunu değiştirdim ortam değişince çocuk daha iyiye gitti.. Ama hareketli hal hep devam. Bu yıl 12 yaşında 7. Sınıfa gidiyor . Öğretmenin aradı beni. Ne kadar oturaklı ağır başlı bir çocuk falan dedi  ağladım telefonda adam da şaşırdı. Disiplin şart şart şart. Siz düzen kurup onu adapte edeceksiniz. Çaktırmadan eliniz gözünüz hep üzerinde olacak. 

Derslerde anlamadığı şeyler olabilir çünkü sıkılır. O zaman oturup o dersi çalışıp onun anlayacağı şekilde farklı yöntemler ile öğrettim. 

Hala bazı etkilerini görüyorum. Ama eskisi gibi değil. Bu arada bilgisayar oyunları çok tetikliyor.. Akran zorbalığı. Sadece hareketli diye sınıfta yaramaz damgası yapıştıran öğretmen. Bunların hepsi için kollayıcı olmalısınız. 

Burada dediğim yanlış anlaşılmasın. Değiştirdiğim okulda ki öğretmen eski öğretmenine göre çok daha disiplinli ve sert bir öğretmendi. Oğlum çok çekinirdi. Yanlış harekette gözünün yaşına bakmazdı ama iyi olumlu şeylerde de yine çocuğu sınıf önünde överdi. Gerçi psikolog sizi bu konuda daha iyi yönlendirir. Öğretmen psikolog ve aile üçgeni çok önemli. Sorun olduğu zaman psikolog ve öğretmen de görüşüyor olmalı. Herşey den önemlisi bu görüşmeler ile çocuğu olumlu davranışa sevk etmeye meraklı öğrencisine değer veren bir öğretmen.

Siz aynı şekilde davranmalısınız. Yaptığı şeyler dürtüsel yaramaz olduğu için değil. Onu sakın etiketlemeyin. Aile içinde anneniz dahil okulda vs kimseye psikolog görüşmesi yaptığınızı anlatmayın. 

Bunu da bana yabancı dil öğretmeni söylemişti. Herkes sizin gibi değil çocuğa bunla karşısına geçip yargılayacak insan çok.. Dahiliye doktoruna gitmek gibi görüyorsunuz size normal geliyor ama toplum böyle durumlar için yeteri kadar bilinçli değil demişti 
(10 puan) tarafından
çok teşekkür ederim birazda olsa içim rahatladı
(9,715 puan) tarafından
Rica ederim. Öncelikle şunu unutmayın bu aslında bir hastalık değil. Eskiden çok çalışkan insanları duyarız köylerde. Yerinde duramaz ezanla kalkar işleri halleder tarlaya koşa koşa gider.. Agacın en üstüne turmanır budar ama enerjisi hiç bitmez. İşte o dönemler hiperaktivite bir avantaj iken. Şimdi insanların akademik başarı ve iş hayatları için sabit durarak sisteme dahil olması beklendiği için hiperaktivite bir sorun olarak görülüyor. Bunu da bir makale de okumuştum. Ama hayatı boyunca disiplin şart. Uyku saati yemek, ödev. O atlatacak sıkılacak ama alışacak. Çocuklar disiplin sevmez gibi görülse de zamanı gelince ona da iyi geldiğini siz de o da görecektir.

Benim oğluma bazen ben kızarım. Bundan sonra ister çalış, ister çalışma, ister uyu ister uyanma büyüdün kontrol senin derim. Anne sen yine de beni uyar ben kaçırıyorum salıyorum kendimi der. Onu erken uyutuyorum diye yıllarca bir kavga halinde olduk. Daha bugün beslenme ve uyku olarak sınıfta en disiplinli çocuk benim anne ama şunu da farkettim en güçlü ve uzun çocuk da benim. Dövüş sporu hatta fitnes yapan çocuklar bile benim kadar değiller dedi. Yani ona yaptığım bu yatırımın sonunda farkına varmış. Ama hala ayak direr.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 293 göst.
0 oy
0 cevap 255 göst.
21 Haziran 2024 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Fatmacelik (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 413 göst.
20 Mayıs 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Havva3617 (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 497 göst.
17 Mayıs 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde GnlRenat (29 puan) tarafından soruldu
...