0 oy
168 göst.
önce Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhabalar. Benim bebeğim yeni 1 aylık oldu. Göğsümden süt veriyorum ancak devamlı bir şekilde istiyor. Bırakınca ağlıyor. Doymadığını düşündüğüm için arkasından mama veriyorum 90 cc kadar. Bu sefer de kusuyor. Ne yapmalıyım?
Bebek Ayı 1 ay

6 Cevaplar

+1 oy
önce (2,756 puan) tarafından
1aylik bebek 90 cc icmez max 60 cc icer ki emzirmeden sonra 30 40 cc bile fazla gelir. Kusmasi bu yuzden. Memeyi surekli istemesi de randimanli sekilde ememiyodur yani uykuya daliyosa tam doyamiyodur. Cenesine dokunup refleksle emmesine yardimci olun. Bazen hic bi sebep yoktur sadece emmek istiyodur yakinlik kurmak icin. Ilk 3 ay surekli istemesi normal. Bez sayisi ve kilo aliminda sikinti yoksa sutun yeterlidir zaten.
-Reklam-
+1 oy
önce (186 puan) tarafından
Bebeğin çok küçük. Sürekli emmek istemesi çok normal. Sadece doymak için değil vakit geçirmek, kendini güvende hissetmek için de emiyordur o. Ayrıca gazı olduğunda ve hıçkırık tuttuğunda da emmek ister. Yavrucak ne derdi varsa memede çözmeye çalışıyor. Bırak emsin. Daha dünyaya da çok yabancı zaten, ne yapacağını nasıl alışacağını bilmiyor. Bir seni tanıyor bu dünyada bir de sadece emmeyi biliyor rahatlamak için. Kendisini nasıl rahat hissediyorsa öyle yapsın, sen de sabırla emzirmeye devam et. Kilo alımında gerilik olmadığı sürece mamaya başvurmanı da tavsiye etmem ben açıkçası.
önce (4 puan) tarafından
Öyle ancak saatleri alıyor bu durum 2 3 saat bile olabiliyor. Bu biraz yoruyor. Ev işi de eklenince zor oluyor maalesef.  Ama dediğiniz gibi emzirmeye devam edeceğim sabırla.
önce (186 puan) tarafından
Çok iyi anlıyorum. Biz de bebeğimle öyleydik. Sabahtan akşama yapışıktık birbirimize. O istedikçe emzirdim, ağlamasına gerek kalmadan ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştım ki en büyük ihtiyacı benim yanımda olmaktı farkındaydım o yüzden hiç koynumdan indirmedim. Ev işleri için de kullanıyor musun bilmiyorum ama sling öneririm. Şimdi benimki dört buçuk aylık oldu ve daha şimdiden onunla güvenli bağlanma sağladığımızı hissedebiliyorum. Bir ihtiyacı olduğunda ağlamaz mesela. Rahatsızlığını farklı sesler kullanarak anlatmaya çalışır veya emzirmeyi su içme tuvalete gitme gibi sebeplerle ertelemem gerektiğinde anlar ve beni sabırla bekler. Döndüğümde beni görünce mutlu olur, güler vs.

İnan o yapışıklık sonrasında bebeğinin sana güvenmesini ve daha rahat huzurlu bir bebek olmasını sağlıyor. Allah kolaylıklar ve sabır versin sana da. Bebişin de sağlıkla ve huzurla büyüsün inşallah.
önce (4 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim
önce (1,450 puan) tarafından
Bu çoğumuz için böyleydi. Bir gün kızımın yenidoğanken 3 saat kucağımda emmeye çalıştığını bilirim. O gün bir şok geçirmiştim. Ama arkadaşın anlattığı gibi kelimesi kelimesine katılıyorum. Bebek bir tek doymak için gelmez. Gerçekten bize ihtiyaçları var. Sadece naçizane bir tavsiye. Sütünle doyar arkasından mama verme emzir. Biberonu mamayı bu kadar erken görürse meme reddi yaşama olasılığın çok yüksek olur yapma arkadaşım.
önce (4 puan) tarafından
Zaten meme reddi yaşıyoruz maalesef. Göğüs ucu ile emziriyorum o şekilde kabul ediyor. Benim kızım başlarda kilo kaybından hastanede yattı. O yüzden korkuyorum açıkçası tam doysun istiyorum.
0 oy
önce (9 puan) tarafından
Ayy tek sanıyordum kendimi bizdede ayni durum var 26 günlük mama verince uyuyo 2 3 saat ama memeden ayrıldıgı gibi ağlamaya başlıyo özellikle geceleri çok sıkıntı oluyo yatağina bırakamıyorum inşallah geçer bunlarda 
0 oy
önce (405 puan) tarafından
Mamayi araya sokma bence . Gerekirse süt cogaltici damla kullan . Sürekli emzir. Fazlasını kusar zaten 
0 oy
önce (27 puan) tarafından
Benim kızımda bir aylık sürekli emmek istiyor bende sürekli emziriyorum sütüm de yetiyor mamayı kes lütfen
önce (4 puan) tarafından
Benim sütüm kalmıyor ya da bebeğime yetmiyor keyfi olarak mama vermiyorum ben de mecburiyetten veriyorum
0 oy
önce (676 puan) tarafından
Bebişler aç olmasa da emmek ister o dönemde canim.  Gazı olur emmek ister , uykusu gelir emmek ister , sadece kokunu ister yine emmek ister :) çok normal bir durum. Kilo alımı çişli bez sayısı iyiyse sıkıntı etme. Zaten doktor önerisi olmadan mama da vermek doğru değil. Devamlı emmek istemesi açlıktan değildir yani

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 247 göst.
30 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seyo56 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
14 Şubat 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Anniş ♡ (1,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
12 Haziran 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
1 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Dg21 (48 puan) tarafından soruldu
...