Pazar, Eylül 1, 2024
Ana SayfaSponsor40 Yaş Üstü Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

40 Yaş Üstü Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel günler, davetler ve kutlamalar hayatınızın önemli anlarını oluşturur ve bu anlarda kendinizi en şık ve zarif bir şekilde ifade etmek istersiniz. Ancak abiye seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Vücut hatlarını en iyi şekilde ön plana çıkaran, rahat ve şık 40 yaş üstü abiye önerileri arayışında olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yaş ilerledikçe stil tercihleriniz ve konfor ihtiyaçlarınızda değişimler olabilir. 40 yaş üstü kadınlar için abiye ve ayakkabı uyumu, şıklığı ve rahatlığı bir arada sunmalıdır. Sizin için büyük beden kadınların abiye tercihinde nelere dikkat etmesi gerektiğini ve abiye ile ayakkabı uyumuna dair merak edilenleri bir araya getirdik.

Büyük Beden Kadınlar Nasıl Abiye Giymeli?

Abiye kıyafetler, özel davetler, düğünler, mezuniyetler gibi etkinliklerde kadınların zarafetini ve şıklığını yansıtan önemli parçalar arasında bulunur. Büyük beden kadınlar için doğru abiye seçimi yapmak, hem vücut hatlarını ön plana çıkararak özgüvenlerini artırabilir hem estetik bir görünüm kazandırabilir. Büyük beden kadınlar için abiye seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri vücut tipinizi tanımanız gerektiğidir. Vücut tipiniz elma, armut, kum saati ya da dikdörtgen olabilir. Bu nedenle bedeninizi iyi tanımanız gerekir. Örneğin, üst bedenin daha geniş ve bacakların nispeten daha ince olduğu elma vücut tipi için bel kısmını kamufle eden V yaka ya da A kesim elbiseler tercih edilebilir.

Kalçaların geniş, üst bedenin daha dar olduğu armut vücut tipi için üst kısmı detaylı, alt kısmı daha sade elbiseler kullanılabilir. İnce üst ve alt bedenin orantılı olarak ilerlediği kum saati vücut tipinde ise vücut hatlarını saran, bele vurgu yapan abiye elbiseler daha ideal olacaktır. Bel, kalça ve omuz genişliklerinin neredeyse aynı olduğu dikdörtgen vücut tipi için ise bel kısmında kemer olan ya da korse detaylı abiyeler kullanılabilir.

Bunun ardından abiyenin görünümünü ve konforunu büyük ölçüde etkileyen kumaş seçimine özen göstermek gerekir. Büyük beden kadınlar için uygun kumaşlar şifon, saten, dantel ya da tül olabilir. Bu kumaşlar hem vücudunuzu güzel bir şekilde sarar hem hareket kabiliyetini artırır. Koyu renkler daha ince gösterdiği için tek renk ve koyu tonlarda abiyeler tercih edebilirsiniz. Üstelik açık renkler ve desenler de doğru olarak kombinlendiğinde harika sonuçlar yaratabilir. Desenli elbise seçiminde büyük desenlerden kaçınmalı, daha ince ve küçük desenlere yönelebilirsiniz.

A kesim elbiseler pek çok vücut tipine uygun olduğu için büyük beden kadınlar arasında da popülerdir. Belden oturan ve aşağı doğru genişleyen bu kesim hem bel bölgenizi inceltir hem rahat hareket etme imkanı sunar. Bunun yanı sıra V yaka modeller boyun bölgenizi daha uzun ve ince gösterebilir. Büyük beden ve 40 yaş üstü abiyeler arayışında detaylara da dikkat etmeniz gerekir. Dantel, taş işleme, boncuk gibi detaylar abiyeyi daha zarif hale getiriyor olsa da bu detayların doğru yerleştirilmesi son derece önem taşır. Göz ve omuz bölgesinde yer alan detaylar dikkati bu bölgelere çekerken, bel ve kalça bölgesindeki detaylar dikkatleri bu bölgelerden uzaklaştırabilir. Bu nedenle taş ve detayların doğru yerlerde doğru şekilde işlenmiş olması gerekir.

40 Yaş Üstü Kadınlar için Abiye ve Ayakkabı Uyumu

Sizin için son derece özel bir davette abiye giymek istiyor olabilirsiniz ancak abiyeniz ve ayakkabınızın uyumu şıklığınızı yansıttığı kadar sizi rahatsız etmemelidir. Bu nedenle 40 yaş üstü abiye seçiminde klasik ve zamansız modellere yönelebilirsiniz. Diz altı ya da ayak bileğine kadar uzanan abiyeler zarif ve sofistike bir görünüm elde etmenizi sağlar. Davetlerde uzun süre ayakta kalmanız gerekebileceği için rahat bir ayakkabı seçmeniz son derece önemlidir. Orta boy topuklu ayakkabılar şıklığınızı artırırken konforlu bir kullanım da sunar. Bunun yanı sıra platform tabanlı bir ayakkabı tercihinde bulunarak da uzun süreli rahatlık elde edebilirsiniz.

Abiye ve ayakkabı arasında renk uyumu sağlamak bütünsel bir görünüm için önemlidir. Nude tonlar her renk abiye ile uyum sağlar ve bacaklarınızı daha uzun gösterebilir. Siyah ve metalik renkler ise klasik ve şık bir tercih olur. Ayakkabılarda taş, inci ya da dantel detaylar abiye ile uyumlu olacak şekilde seçilmelidir. Eğer abiyenizde çok fazla taş, inci ve dantel detayı bulunuyorsa ayakkabınızı daha sade bir şekilde seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer abiye elbisenizde inci detayları bulunuyorsa mutlaka ayakkabınızda ve kullanacağınız diğer aksesuarlarda da inci detayı kullanmaya özen göstermelisiniz.

Aynı şekilde elbisenizde taş ya da dantel detayları bulunuyorsa ayakkabınızda da bu detayların yer alması gerekir. Farklı detayların bir araya gelmesi ayakkabı ve elbise bütünlüğünü bozacağı için abiye ve ayakkabı detaylarında aynı süslemenin olmasına dikkat edebilirsiniz. Tarzınızı yansıtacak ve size aradığınız şıklığı sunacak 40 yaş üstü abiye modelleri listesi için Cengiz Aktürk’e göz atabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et