+1 oy
1,329 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Günaydın kızlar :) 

Okumayanlar önceki postları okusun beraber ilerleyelim :) 


Dün bir karar almıştık annelik yapmayacağız diye sabah adam işe giderken kendine dikkat et dedim ağzıma kürekle vurmak istiyorum:D 

 

Neysee ders 2 :) öğreneceğiz. 

Bu paylasacagim alintidir. 


(Cevap veremediğim olursa yanlış anlamasın)   

Cok uzun demeyin cok faydalı :) 



KOCAYA ANNELİK YAPMAK



Nerde kaldın? O arkadaşınla konuşma! Onu hiç gözüm tutmadı. Neden bunu aldın? Para harcamayı bilmiyorsun...


Çok ayıp oldu, orada onu söylemen, ben utandım! 


O bardağı oraya koymayacaktık. 


Üşütürsün üzerini kalın giy. 


Hani o çorabı oraya atmayacaktın, kaç kez konuştuk.


Bunu mutlaka yemelisin, çok faydalı. 


Yemeğin tuzu az; çünkü sana dokunuyor, biliyorsun, sakın tuz atma. 


Faturaları yatırdın mı? 


Erken uyu, ne oturuyorsun ki, sabah işe gideceksin... 


Yukarıdaki cümleleri sizce kim kime söylemiş olabilir? Anne çocuğuna- kadın kocasına- koca karısana? İlk akla gelen anne çocuğuna söylemiş olabilir. Fakat bu cümleleri kadınlar sadece çocuklarına değil; kocalarına da sürekli kullanıyorlar. Bu cümlelerin erkek üzerinde etkisi nedir? Karı koca ilişkisini nasıl etkiler? 

 


Anneler günü münasebeti ile geçen haftadan beri anneliğin kıymeti üzerine konuşuluyor, yazılıp, çiziliyor. Annelik kadında kuvvetli bir yaratılış kodlamasıdır. Annelik; sevmek, beslemek, büyütmek, korumak, terbiye etmek...gibi pek çok güzel hasletleri barındırır. Kadının anne olması için illa çocuk doğurması gerekmez; kız çocuklarında bile görürsünüz annelik hallerini. Oyunları hep evcilik üzerine kurulur, oyuncak bebeklere annelik ederler.  



Annelik güzeldir çocuğunuza yaptığınızda. Fakat biz kadınlar kendimizi anneliğe öyle bir kaptırıyoruz ki sevdiklerimize annelik yapmaya çalışıyoruz. En çok da eşlerimize. 


Kadın erkeğe hem eş, hem anne olamaz. Hiçbir erkek kendine annelik eden bir eşi, sevgili gibi göremez. 


Kadın bu annelik rolünü genellikle iki şekilde yapıyor. Ya fazlaca anaç bir tavırla yapıyor: Erkeği üzüntülerden ve hastalıklardan korumak için sürekli ilgilenerek, "aman bir emri olursa" diye etrafında pervane olarak ya da onun alması gereken sorumlulukları alarak. Fakat bu üçü de evliliği olumsuz etkiliyor. Bir kadının kocasına hizmet etmesi güzeldir, sevaptır fakat dozunda ve ayarında. Kadın kendine de naz payı bırakmalı. 


Kadın eşinin nelerden memnun olup nelerden memnun olmadığını gözlemlemeli onu memnun etmek istiyorsa. Yoksa annesinden gördüğünden ya da kendi kafasında oturttuğu doğrulardan yola çıkarak davranırsa hayal kırıklığına uğrayabilir. Mesela erkek kendi sağlığına dikkat etmiyorsa, kadının erkeği zorlaması tatsızlığa yol açar. Hiç bir yiyecek stres kadar insana zarar vermez. Kocayı koruyayım derken, sinirlerini bozup sağlığının bozulmasına sebep olunuyorsa yanlış yolda olma ihtimali yüksektir, yolu değiştirmek gerekir.        


Her şeyin fazlası zarardır. Erkeğe hizmet edeceğim diye bunu erkeğin başında pişerek yapmamak gerek. Nefes almasına izin vererek ve onun isteklerini de dikkate alarak davranmak gerek. Erkek kendisi için saçını süpürge edecek bir kadın değil, kendisi için süslenip saçını savuracak bir kadın görmek ister. Bu yüzden kadın; yemek ve ev işlerini abartmamalı, dinlenmeye ve kendine bakmaya zaman ayırmalı. Erkeklerin çoğu akşam çok iş yapmış yorgun ve asık yüzlü bir kadın görmektense; az iş yapmış fakat güler yüzlü bir kadın görmeyi tercih eder. 


Bazı kadınlar da kocasına annelik etmeyi onu terbiye etmeye çalışarak ya da hükmederek yapmaya çalışır. O zaman kadın kocasına annelik ederken sözü dinlenmediğinde aynen çocuklarına yaptığı gibi; asık yüz, emredici ya da küçümseyici bir ses tonu kullanmaya başlar, sözü daha etkili olsun diye. 


Oysa kim olursa olsun, karşımızdakine küçümseyici ses tonuyla sürekli olarak neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini söylüyorsak, aramıza buz duvarları örüyoruz demektir. 


Kadının kocasına "ne kalın kafalısın, hâlâ öğrenmedin mi, elli kez söyledim?" anlamına gelecek şekilde sürekli bir şeyler hatırlatması, yanlış yaptığında küçümseyici bakış fırlatması, erkek üzerinde pek iyi etki bırakmaz.  


Bir dergide okumuştum, bir araştırma sonucu: "Kadının yüzü asıldığında erkeğin aklına ilk annesi geliyormuş." Çünkü bütün çocukluğu ve gençliği boyunca ona kızan, yüzünü asan, terbiye etmeye çalışan kadın "annesidir." Asık yüz ve hesap soran kadın doğruca anneyi çağrıştırıyor. Kadın böyle bir annelik rolüne girdiğinde erkeğin gözünde bütün çekiciliğini kaybediyor, karısı isterse dünyanın en güzel kadını olsun. 


Kadın kocasına annelik yapmaya çalıştığında, erkek de ergenlik dönemlerine dönebiliyor. Ya küsüyor ya da asi bir genç gibi davranarak bağırıp çağırıp, kırıp döküyor. Kadının annelik yapması ne kadar yanlışsa erkeğin de kadının yanlışı karşısında ergenlik tavırlarına girmesi de  bir o kadar yanlış. Kadının hatalı davranışları karşısında erkeğin evin kavvamı, idarecisi olarak daha olgun ve yapıcı davranması gerekir. Nasıl davranırsam karıma işin doğrusu güzellikle anlatabilirim diye düşünüp, çözüm üretmesi lazım.    


Kadının hatası olduğunda erkeğin "Kötüsün işte, kötüsün; kötü kız, kötü kız, kötü olduğunu kabul et" tavırları içinde oğlan çocuğu gibi davranması evin idarecisine yakışmaz. İyi bir idareci şefkati ve otoriteyi birlikte kullanabilendir. 


Kadınların en büyük şikayeti: "Ben iyiysem, güler yüzlü isem, eşim iyi oluyor; ben kötüyse canım sıkkınsa eşim benden daha kötü oluyor." Kadına güler yüz yakışır, neşe yakışır; fakat sonuçta insan her daim aynı hal üzere olamaz. Canının sıkıldığı, keyifsiz olduğu günler olur. O zaman da erkeğin eşi ile ilgilenmesi, nazını çekmesi, idare etmesi gerekir. Evlilikte güzel bir iletişim çok önemli ve kadına da büyük bir pay düşüyor. Fakat erkek de pasif konumda değil elbette. O da iletişimde etkin olmaya çalışmalı. 


Kadın kocasında hoşuna gitmeyen bir davranış gördüğünde, bunu annelik tavırlarına girmeden söylemeli; erkek de karısında hoşuna gitmeyen bir davranış olduğunda bunu hakaret ederek ya da küçümseyerek değil, sebep ve sonuçlarını izah ederek anlatmalı ve nasıl davranırsa daha çok hoşuna gideceğini söylemeli. İki taraf için de olumsuz bir şey olduğunda "sen böyle söylediğinde ben kendimi şöyle hissediyorum ve rahatsız oluyorum." şeklinde söylenirse ve güzel bir davranış olduğunda mutlaka takdir edilip "böyle yapman çok hoşuma gidiyor, teşekkür ederim" şeklinde olursa iyi bir iletişimin kapısı açılır. Takdir ve teşekkür gönül kapılarının anahtarıdır; kilitleri açar, sevgiyi besler büyütür. 


Sema Maraşlı- 

36 Cevaplar

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
Hepsini okudum ve kendimdeki eksikleri farkettim sagol canim
-Reklam-
+3 oy
(7,199 puan) tarafından
Asık yüz ve hesap soran kadın doğruca anneyi çağrıştırıyor

Bu cümleye asla katılmıyorum . Çok sacma ben annemi hiç asık suratlı görmedim anne diyince de asik sürat hesap soran kişi yerine hep içi sevgi ile dolu saran sarmalayan tamamlayan kadın olarak geliyor aklıma .

Bu yazının yarışı doğru ise yarısı da yanlışlar ile dolu . Her çocuk bir olmadığı gibi her erkekte bir değildir . Benim eşim üzeri açık uyusa bana neden kapatmadin ben olsam senin üzerini orterdim der beni düşünmüyorsun kanısına kapılır .

Gece uzandığı yerde uyusa kalk demesem ki bir gece bende yatakta uyumuşum çocuğu uyuturken sabaha doğru yanıma geldi bensiz nasıl uyudun beni oda da bıraktın diye çıkıştı. Erkekler evet anne istemez ama her daim ilgi ister ovulmek ister . Kadınlar iltifat ile güzelleşiyor ise adamlar da yaptıkları işler için taktir edilerek mutlu oluyor en azından bir çoğu öyle ... 

Dün ki gonderileri de okuyaraktan yazdım daha çok kıyas götüren şey var da uzun uzun yazınca insanların okuyasi gelmiyor :) 
tarafından
Onlar genel tabirleri canım hepsini bize uyması gerekmez .
Diğer postları da oku :)
tarafından
Tekrardan yazmak istemedim benim eşimde aynı yazdığın gibi ve faturalarida söylemem lazim yoksa unutuyor
+1 oy
(1,703 puan) tarafından
Saçma bence ya bu qnne -çocuk arasında tek değil her diyalogla olur arkadaşlar arasında da ,eşler arasında da aile arasında da olur bence
tarafından
Ne yazmak istediğini anlayamadım, diğer 3 postuda oku yine saçma düşünürsen O da senin kararın :) saygi duyariz.  :)
+1 oy
(838 puan) tarafından
Yahu Ben kocama bunların hiç birini diyemiceksem ne diye evlendim? Gerektiğinde anne de olacaksın kardeş de eş de cocuk da arkadaş da hatta asker arkadaşı bile olacaksın. Ne o öyle onu deme bunu deme. Ben desem de demesem içinden geldiği zaman zaten yapar yapacağını. Dikkat etme desem etmicek mı? Çok saçma.. 
tarafından
Ben de senin gibi düşünüyordum diğer üç postuda okursan bunun aradaki cinselliği öldürdüğünü yaziyor.  
Ve bunları bir tane psikolog söylemiyor dünden beri araştırdım neredeyse bütün psikologlar aynı fikirde.

Eşe annelik yapmak aradaki cinselliği arzu'yu öldürüyor bir zaman sonra. Ama bu genel bir tabirdir.

İstisnalar vardır. Saygı duyarız :)
Hepsini oku yine bildiğini yap :)
(838 puan) tarafından
Esime ne yaparsam yapım ne dersem diyim eğilip yerden birşey alsam bile aklından neler geçiyor  :))) yazının hepsini okuyamadım tabi. Sadece okuduğum kısımla ilgili yorum yaptım. Esime annelik yapamam zaten ama kötü olmasını da istemem. Bu yüzden cinsel hayatımızı hiç birşey etkilemiyor çok şükür
tarafından
Çok şükür canım :) mutluluklar dilerim Allah daim etsin inşallah:)
(838 puan) tarafından
Amin canım herkesinkini
0 oy
(119,359 puan) tarafından
wiiiiisss ama harbi uzun havva ☺ gunaydin
tarafından
Gunaydin canimmm oku okuuu . Burda neleri okumuyoruz :) yorum bekliyorummm :)
0 oy
tarafından
düzenlendi

Kuzuuuuu cooook uzun beeee :D ☺️❤️

Şuraya kadar okudum ;

Gunlerdir konusuluyor , yazilip ciziliyor .Evet dogru sjjsjsjs :D Tarkan misali

Bu arada okudugum kisma kadar harfiyen katiliyorum❤️

tarafından
Şerifem biz 8.30 da tekrar uyumusuz dhhdhdhd 11 de kalktı şimdi sarhoş yine uyuyo . Ama ben yer miyim yemem yalan uyku bu hdhdhd
tarafından
Aysummmm ohh masallah size beee .Bu sefer gandiriikci uyku yani sjsjsj :D❤️☺️
tarafından
Ya bu veletlerin bir günü bir gunune uymuyor ki dhhdhd.
0 oy
(16,016 puan) tarafından
Cok uzun okuyamadım ama kocana dikkat et derken neden ağzına kürekle vurasın geldi ki. Kocayi ise ugurlarken kendine dikkat et allaha emaner ol isin rast gelsin demek annelik değil eşlerin görevidir bence. 
tarafından
40 in ustune yorum geldi, ve herkes kendi yaşantısından örnekler vererek açıkladı.

Ama genel verilmek istenen mesaj ilginizi kadın gibi gösterin anne gibi değil . Demekti.  
Kimi de mesela şevkat gostermeyin kelimesini (gaddar mi olalım) olarak algiladi.

Az verilmek istenen mesaj annelik yapmamak üzereydi :)
tarafından
:) evet herkesin eşide farklı olduğu için hepimiz ne yapınca annelik yapmış olduğumuzu kendimiz bulucaz :)
tarafından
Evet :) en azindan farkinda olmak bile bişey
tarafından
Mesala çok hasta olmana rağmen kahvaltı ütü temizlik yapma
tarafından
Ben bu konu ile ilgili 3-4 tane post actim.

Hiçbirinde temizlik yapmayın kahvaltı hazırlamayin
Ütü yapmayın gibi bir kelime cümle kullanmadım.
 

Sadece davranış şekli olarak anne gibi kahvaltı yaptın mı aç mısın terledin mi üstünü değiştir şunu giy falan eğitmeye yönetmeye çalışmayın.

Erkek gibi bir tavır içinde olup da asker arkadaşı gibi konuşmayın .
 
Severken de çocuğunuz gibi değil de bir kadın erkek ilişkisi içinde gerçek bir tutku ile sevginizi gosterin  


Sorumluluklarınızın farkında olun ve sorumluluklarınızı sorumluluğunuz olduğu için yapın  
Erkek istediği için değil, annesi gibi değil gerçekten yapmanız gerektiği için yapın
0 oy
tarafından

Artılar senin olsun askooooo <3<3 seni en iyi post seçtim :D

tarafından
:))))) bu konuda Kendi evin eksiklerini ve yanlışlarının fark ettiğim için çok üzerinde durdum belki birilerine de faydalı olur istedim :)
tarafından
Aaah ah inşallah anlayarak okurlar ☺️❤️
tarafından
Hayat anlatir :D
0 oy
tarafından
Canm iyi yazmissin güzel yazmissin emek vermissin sagolda onu deme bunu deme diger postlari da okudum. Biz ne diyelim kizzz onu da söyle bariiiiii beklemedeyim :))
tarafından
Ne yaparsan yap kadın gibi yap aşk ile yap tutku ile yap:))))
 

Anne gibi yapma  çocuğummus gibi yapma :)  
Emir vererek  erkek gibi yapma :)


Sadece fıtratının gereği kadınlık yap diyor :)
0 oy
(1,831 puan) tarafından

Ben ona değilde o bana yapar oldu çocuk olduktan sonra :D hiç bir zaman o kadar üstüne düşmedim iyikide düşmedim meyvelerini topluyorum her gün :angel:

tarafından
Eğer üzerine düşecek olursan da bunu kadın gibi yapmanızı anne gibi yapmamanızı söylüyor :)
Eşiniz de inşallah size yapmaz babalik annelik sehveti koreltiyormus.
0 oy
(1,230 puan) tarafından
Üşenmedim mi bunları yazarken :D
tarafından
Sence :)
Ben konuşarak yazdığım için Google ses üzerinden  çok zor olmuyor.
Ve insanlara faydalı olacağını düşündüğüm hiçbir şeye de üşenmem :)
0 oy
tarafından
Bak kendimdeki bir hatayı anladım. Uyumazdan önce hep dış kapıyı kapattınmı, salonun , mutfağın, koridorun işığını kapattınmı , ilacını aldınmı diye sorarım. O da sinirlenir sorma der. Ama ben herşeyi çok biliyorum ya illa sorcam.
tarafından
Evet tam bir anne davranışı.

Aslında biraz okb de olabilir.
Her şey kontrol etme ve yönetme isteği.

Altında gizliden gizliye sen iyi bilmezsin ben senden daha iyi düşünüyorum mesajı yatar.
Erkekte kendini yetersiz hissettiği için sinirlenir
tarafından
Birde benim eşim annesinden şefkati duygu olarak hiç almamış. Annesi sarılmaz, öpmez, hoş geldin demez. Ben yapınca çok mutlu oluyor. Mutlulukdan sırıtıyor yavrum   Daha bu sabah benim annem bana sarılsaydı, öpseydi o da rahatsız olunca bende onun halini hatrini sorardim. ben hiç görmedim o yuzden yapmam. Ama senin annen hep sana ve kardeşine sarılır öper hoş geldin der, tatlı şakalar yapar o yüzden sende annen gibisin diyor. (Eşimin yanında da annem bize şefkat gösterir). Eşimin annesi sadece herşeyi sormak haberdar olmak, yönetmek yaptığı. Bende yapınca yapma diyor
tarafından
Evet annesinden ilgiyi göremediği için o ilgiyi sizden bekliyor.
Evet gösterebilirsiniz. Bu onun çok hoşuna gidebilir.

Ama yıllar geçtikçe artık sizi annesi gibi görmeye başlarsa sizden uzaklaşırsa bunun sebebi ona anne gibi Şevkat göstermeniz olur.

Siz yine sevginizi gösterin ama kadınsı bir şekilde gösterin anne gibi değil diğer postları okuyarak daha iyi oturacaktır
0 oy
(2,565 puan) tarafından

OBen bunların hiç birini yapmıyorum :) eşim geldiğinde yemek hazırlarım aç değilim derse bende tamam der kaldırırım yemeği geç geldiğinde ona ben sormadan o söyler zaten yada öğlen arayıpta yemeğini yedin mi diye sormam :) 

Sadece hasta iken ararım işe gittiğinde nasıl oldun kendini iyi hissetmiyorsan doktora git derim demekki ben eşime sevkat göstermiyormuşum

tarafından
Eşini anne gibi Şevkat göstermiyorsun.  
Gerektiği gibi kadın gibi eş gibi gosteriyorsun .bu guzel :)
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla evde yemek yapma temizlik yapma akşama kadar süslen kocanın koynuna gir gibi bise heralde
tarafından
Hayır sorumluluklarının bilincinde ol
Olabileceğin en iyi insan ol
Olabileceğin en iyi eş ol
Hoşgörü anlayış sevgi saygı

Ama bunları yaparken ne bir öğretmen edasında ne bir erkek gibi bir tavır içinde, ne de bir anne gibi olma
 
 Gerçek bir kadın gibi sadece fıtratında göre yaşa ve fıtratına göre davran.

Diğer postları da okuduysan daha net oturacaktır.

Yorumlarda bazen yanlış anlaşılmaları olabiliyor yorumlardan sorumlu değilim :)
(1,772 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirme için
0 oy
tarafından
Havvacim,ben esime anaymişim ahsjsjsj
tarafından
Ben de canimmm :)))))
tarafından
Duzelecez insaallah :)))
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Benim yazım biraz uzun olacak inşallah denk gelirsin de okursun

Öncelikle kendimi tebrik ediyorum eşime hiç annelik yapmamışım onu anladım sayende bizim evliligimiz tam 4 yıl boyunca mükemmel ilerledi ta ki kayinbabamlar yakınımıza taşınana kadar onlar taşındı eşim değişmeye başladı eve sinirli asık yüzlü gelmeye başladı eşim çocukken hep şiddet görmüş babasından canı acısın diye keser sapıyla dövmüş babası hem kalın hemde kolay kolay kırılmıyor diye şimdi onlar buraya gelince eşimin korkuları gün yüzüne çıkmaya başladı her dediğini yapmak zorunda hissediyor kendini kendide mutsuz bu durumdan ama elinden bişey gelmiyor lohusalığımda boşanma aşmasına getirdiler bizi yalanlar iftiralar neler neler şimdi ebesi kovit olduğu için gidemiyor eskisi gibi oldu aramız ama bir hafta sonra yine aynı sıkıntılar başlayacak bunu düşünmek bile kahrediyor beni keşke hiç gitmese o eve offf 
0 oy
tarafından
Benim en çok kullandığım fatura yatırdın mi..ama ben bunu soyelemzsem elektirik suyumuzu keseler eşim çok unutkan .herşeyi hatırlatmak zorundayım .(•‿•)
0 oy
tarafından

Kuzumm 


Annelik güzeldir çocuğunuza yaptığınızda. Fakat biz kadınlar kendimizi anneliğe öyle bir kaptırıyoruz ki sevdiklerimize annelik yapmaya çalışıyoruz. En çok da eşlerimize. 


Buraya kadar okudumm .  Ama  yinedee  birseyler anladimm ♥︎ emin ol 

0 oy
tarafından
0 oy
(2,052 puan) tarafından

Yine beni es gectin 3 oldu :'(

tarafından
Geldiiiim:) kahvalti hazrliyorum canimm valla yetismeye calisiyorum . Kisisel bisey olamaz asla. Yorumunu silme geliyorum
tarafından
Başka nereye yorum yaptın kuzum gerçekten görmedim
(2,052 puan) tarafından
Eşe şefkat göstermeyin adlı postuna

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 254 göst.
26 Nisan 2024 Aile kategorisinde Bahar_6565 (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,071 göst.
1 Mayıs 2020 Aile kategorisinde Beauty Alya & Mom (1,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 815 göst.
0 oy
37 cevap 591 göst.
30 Ekim 2021 Aile kategorisinde Bbtrngn (33 puan) tarafından soruldu

380,368 soru

11,388,870 cevap

34,894 kullanıcı

...