0 oy
118 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (33 puan) tarafından

Kızlar ilk defa yoğurt mayalayacağım. İnternetten izledim biraz ama türlü türlü şey var. Kesin uygulamalısın dediğiniz püf noktaları var mı :) şimdiden teşekkür ettim. 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bir çimdik tuz ve bir çimdik şeker at kesinlikle mayaya kuzum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sütün ne sıcak ne ılık olsun canım mayalayacagin yoğurt da litre başına bir yk olsun bir kaseye al mayalıgıni mayalayacagin sütten biraz al çırp kaldıkları içine dök sonra içine hiç bir şey dokundurmadan sarıp sarmala Bi bes altı saat normal soğuk fırına koy kapağını kapat sonra dolaba al bir gün de orda beklesin taş gibi olur Allahin izniyle
0 oy
(122,451 puan) tarafından
ann mayaladikdan snr tencereye strec yapar oyle kapagi kapatir
0 oy
(2,039 puan) tarafından

Ben şu şekilde mayaliyorum sütü isitiyorum sıcaklığı da parmağımı içine sokuyorum beşe kadar sayıyorum parmagim hafif yanmaya başlıyorsa o sıcaklık yeterli oluyor yani biraz sıcak mayaliyorum ben 3 kilo süte yaklaşık iki kaşık yoğurt kullanıyorum biraz sütle açıyorum yoğurdu sonra sütün içine döküp karistiriyorum üzerine bir örtü örtüp fırına koyuyorum 4-5 saat kapağını açmadan orda bekletiyorum sonra o şekilde buzdolabına kaldırıyorum bir gece hiç ellemeden orda beklet ve bal gibi yoğurdun hazır :)

0 oy
(33 puan) tarafından
Teşekkür ettim hepinize şimdi deniyorum :) 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 124 göst.
0 oy
7 cevap 368 göst.
29 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 123 göst.
30 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 259 göst.
23 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Bal kokulunun annesi (87 puan) tarafından soruldu

403,973 soru

12,102,205 cevap

36,419 kullanıcı

...