Kızlar herkese günaydın. Anneler çoktan uyanmıştır eminim anne adayları gece uyku tutmadığı için hala uyuyor olabilir :) Ek gıdayla ilgili bir kaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
1- Kızım 8 buçuk aylık. Anne sütü almıyor malesef. Mama vermeye devam etmeli miyim sağlıklı mi sağlıksız mi karar veremiyorum ?
2- Kızıma hep aynı şeyleri yediriyorum başka fikirleri olan ya da başka vermem gereken bir şey var mi? ( Aşağıda yazacağım)
3- Kayınvalidem müdahale ediyor genelde ama bana çok fazla yiyor gibi geliyor sizce bu kadar öğün normal mi? ( Aşağıda yazacağım)
Bir sürü sorum vardı bu kadarını hatırladım ya :D Verebileceğiniz bir tavsiye felan olursa bekliyorum.
Bebeğimin 1 günlük öğünleri
-Ilk uyandığında devam sütü içip yatırıyorum
-2-2.5 saat sonra kahvalti yapıyor (muz, yumurta sarısı, peynir, hazır mama karıştırıyorum)
-Biz kahvaltı yaparken Kayınvalidem ekmek içi yediriyor. Peynir vs ne varsa.
-Öğlen tekrar devam sütü ya da yoğurt.
-Sebze çorbası (Kabak, havuç, patates, soğan, pirinç)
-Öğlen devam sütü vermişsem yoğurt yiyor, yogurt vermişsem devam sütü.
-Kayınvalidem yine ekmek ici ya da ne yiyorsak veriyor.
- Gece uyumadan pirinç unu dün içine irmikte koydum.
Öğün atladım sanırım 1 öğün daha yiyor olabilir. Şöyle söyleyeyim 2- 2 buçuk saat de bir yiyor. Yaklaşık bir kase dolusu oluyor.
Her gün bunları yiyor başka bir şey yok ne diyorsunuz? Meyve hiç olmadığını fark ettim mesela şuan. Siz neler veriyorsunuz?