Kızlar ben olduğum şehirde eşim ve ben yaşıyoruz ailelerimiz burda değil. Yani şimdiye kadar çocuğa şunu yap bunu yap çocuk niye böyle şunu niye yapmıyor niye etmiyor diyen olmadı. Bu gün binamıza yeni taşınan öğretmen bir kız çaya çağırdı ev sahiplerimiz falan da geldiler bir de 45 olan bir abla. Ev sahibimiz yaşlı gelini de benimle yaşıt. O 45 yaşında olan abla ev sahibimiz ve gelini üç koldan bir saldırmaya başladılar yok işte bu çocuğa niye yediklerimizden vermiyorsun yok bu çocuk niye surunmuyor yok çok kilolu neyse sabır dedim çayımı içer kalkarım. En son ev sahibimiz olan yaşlı teyze Efide Zümrayı kucağına aldı kollarının altından tutarak ayaklarının üzerinde dikmeye çalıştı ama çocuk daha önce hiç dikilmedigi için dikilemedi böyle ayaklarını kırdı çömelir gibi iki büklüm oldu iki üç defa denedi ve dikilemedi senin kızın engelli haberin olsun dedi zaten kızımı öyle iki büklüm görünce dayanamadım hemen aldım çıktım evime kızlar bu ayda dikilmemesi normal mi ya çok içime oturdu. Aslında takmam ben böyle şeyleri ama bir hafta sonra Bera testine goturucem yoğun bakımda bir ay yattığı için yürüme ve konuşma bozukluğu olup olmadığını öğrenmek için. Taburcu olurken yeni doğan doktoru her şeyin gayet normal olduğunu beyin tomografilerinin iyi çıktığını söylemişti ama kontrol amaçlı yaptirabilirsiniz yoksa iyi her şeyi yaptirmasaniz da olur dedi ama çok az da olsa böyle bir durum olunca ve bu günkü şeyleri yaşayınca acaba mi ki dedim çok üzgünüm. Sizin bebekleriniz beş aylıkken basıyor muydu ayaklarının üzerine çocuk bacaklarını direk gibi dikmiyor yani dikilemedi