+5 oy
1,485 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (2,127 puan) tarafından
Arkadaşlar kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. O yüzden herhangi bir postun altına yazmak yerine böyle bir post açmak istedim. Niyetim sizi rencide etmek değil. 

Okuduğum kadarıyla buradaki bazı arkadaşlarımızın Türkçesi çok zayıf. Kitap okuyor olsalar kelimelerin doğru yazılışlarını bilirler. Bazen sinirli veya dikkatsizlik ile yapılan imla hatalarından bahsetmiyorum çok basit kelimelerin yanlış yazılması dikkatimi çekiyor. 

Bizler önce kendimiz sonra eğer anne isek evlatlarımız için kendimizi geliştirmeliyiz. Günlük koşturmanın içine kitap okumayı ekleyebiliriz. Evet yoğun ve yorgun oluyoruz ancak okuduğum kadarıyla elti, kayinvalide, komşu, görümce vs ile uğraşacağımıza veya onların bizimle uğraşmasını kafaya takacağımıza okuyalım. Okuyalım ki çocuklarımıza da örnek olalım. Hiçbir şey okuyamıyorsak çocuklarımıza kitap okuyalım bu hem onların gelişimi için hem bizlerin kelime dağarcığı için faydalı olacaktır. 

Tekrar söylemek isterim ki niyetim sizleri kırmak değil bir öğretmen olarak beni çok üzen bir durumu sizlerle paylaşmaktır. Teşekkür ederim

57 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şimdi başlarlar vaktimiz yok her şeyi sen mi biliyon demeye. Benim de günlük hayatımda vaktim yok okumaya ama en azından sosyal medyaya bile gezinirken yazılanlara yazılış şekillerine bakarım. Zaten hepimizin elinde akıllı telefonlar var ve hepsinde klavye tahmini var kelimeleri harfleri kısaltarak yazmak ayrıca bi emek istiyor 
-Reklam-
0 oy
(19,522 puan) tarafından
Hak veriyorum sana. Ama burda artık o kadar çok yorum yazıyorum ki bi çok şeyi önemsemez oldum ben de. Mesela şuan bı yandan oğlumu emziriyorum bı yandan yazıyorum. Ne kadar pratik yazılırsa o kadar yazıyorum. Ama bazı yazıları anlamak için tercüman gerekiyor gerçekten. Hiçbir noktalama kullanmadan upuzun bir yazı yazıyorlar. Anlayana kadar canım çıkıyor. Ben saldım artık . Yeni üye olduğum zamanlarda çok garip geliyordu ama bu kadar yazım yanlışı. Şimdi ben de konuşma dilinde yazıyorum birçok seyi
0 oy
tarafından
Söylediklerin de haklı olabilirsin canım. Ama buradakilerin yazması okuması seni de beni de başkasını da ilgilendirmez. Burada insanlar dertlerini anlatıyor diye kayınvalide ile elti ile vs.. uğraştığını mı düşünüyorsunuz...

Kitap okumakla buraya yazmak çok farklı telefon klavyesi ile bazen hızlı yazıp yanlış yazım olabilir buda kimseyi ilgilendirmez. Çok rahatsız olursan o yazıyı görmezden gelirsin bu kadar basit.

Bende bazı kelimelerin yanlış yazılmasından rahatsız olabiliyorum ama beni ilgilendirmez istediğini yazar insanlar .. imla kuralları demişsiniz napcaz noktaya virgüle mi dikkat etcez burda... Salın şu milleti :-D:-D:-\
0 oy
(576 puan) tarafından
Valla ben de HERKEZ, ACEBA, FELAN görmekten aşırı sıkıldım 
(1,949 puan) tarafından
Kiz birde hayla biddi giddim  :D
(25,212 puan) tarafından
En nefret ettiklerim arasında herkez ve felan var :D felan ne yaa öff:D
(1,949 puan) tarafından
Herkez hata yababilir ndn karsysnz
Bide bu kısaltmalar var :D nereye ceksen oraya gider
(25,212 puan) tarafından
Sn çk knşma aslı :D
(1,949 puan) tarafından
Kib ok bysssss. :D
0 oy
(242 puan) tarafından
Tavsiye için teşekkürler ama herkesin kendini idame ettirecek kadar bilgisi mevcut sadece samimi bir ortam olduğu için günlük konuşma tarzını tercih ediyoruz
(2,127 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim
0 oy
(3,128 puan) tarafından
Ben katılıyorum kaynana görümceyle uğraşana kadar yapılacak en iyi aktivite  :)
0 oy
(3,128 puan) tarafından

Ben katılıyorum kaynana görümceyle uğraşana kadar yapılacak en iyi aktivite  :)

(2,127 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(6,396 puan) tarafından
Ay evet ya bende bazen görüyorum uyarmak istiyorum sonra vazgeçiyorum kalbi kırılır diye. Aileme aylem yazan dakika ya dakka diyen yapıyom ediyom biliyom da pek sorun degil ama bunlar cok göze batıyo
(2,127 puan) tarafından
Kesinlikle anlatmak istediğim bu idi. Ben de kişisel olarak yazmak istemedim kimseyi kırmamak adına, bir farkındalık oluşturmak adına post açtım
0 oy
(129,745 puan) tarafından
okumak guzel bisi ne ogretmenisin
(2,127 puan) tarafından
Tarih
0 oy
tarafından
yazmayida kendimi ifade etmeyide gayet iyi biliorum ama klavyem isvecce yazim hatalarimida af buyur 
(2,127 puan) tarafından
Estağfurullah ne affı, ben bir kişi bile durumun farkına varıp kendini geliştirmek için bir şeyler yaparsa mutlu olurum. Niyetim bu idi yoksa kimseyi yargılamak haddime değil
tarafından
valla kitap yazmiyorum ne demek istedigimi anlatabiliyorsam yeter. kalkip imlaya gramere dikkat edebilecek ciddiyette bir yazim yeri gormuyorum burayi. tek hedefim anlatmak istedigimi dogru anlatmak
0 oy
tarafından
Sana niye dert oldu ki sen okulda ögret herkes çoçugunu senden daha çok düşünür kimseyi yargılama bide nerden biliyosun ki kitap okumadıklarını klavye ye göre karar verme okumadiklarını
(2,127 puan) tarafından
Hepimize dert olmalı; birbirimizi daha ileriye taşımak, birbirimizden bir şeyler öğrenmek, her gün bir önceki günden daha bilinçli olmak hepimize dert olmalı ki toplum olarak güçlenelim
tarafından
Herkesn kendi sorunu  bize neden dert olsun ki çok şükür bilinçliyiz bu devirde kitap okumayan bilinçsizmi oluyor sen bilinçlisin burda yanlış yazanlar bilinçsizmi milleti gözünden küçük görme!!!!
0 oy
tarafından
Mesela ben telefona iyi yazarım klavye onu oyu diye değiştiriyor otomatik şekilde bazen suç klavyede oluyor 
(2,127 puan) tarafından
Doğrudur canım kastım klavye hataları değil, tekrarlı olarak kelimeleri yanlış yazmak.
0 oy
tarafından

En saçma post diye bilirim .  Hani sen yazmışsın elti gorumce v.b kafanıza takıyorsunuz falan içinde oldaydın veya onların yaşadığı durumu yaşasaydın görseydin bu kadar saçma sapan birsey yazmazdın . Ben gayet yazilarinida güzel okuyorum burda Türkçesi zayif olan kardeşlerim üstünüze alınmayın sizi seviyore gayet iyi anlıyoruz okuyoruz sizi . :P

0 oy
tarafından
Otuz milyon kelime adlı kitabı bende sizlerle paylaşayım o zaman bana da bir öğretmen arkadaşım tavsiye etti. Okuyalım ama yasi konusunda bende öğretmenim ama branş Türkçe değil ve bazen yanlışlar oluyor bununla tespit edilemez bence insanın seviyesi .
0 oy
(142 puan) tarafından

sanırım en büyük hayalin öğretmen olmakmış bacim:) bumu gözüne batti allahim sen başka dert verme

0 oy
tarafından
Doğru söylüyorsun da bizene canım bu kadar düşünme sana yazık günah bu yaşına kadar öğrenmeyen senin demeble hiç öğrenmez zaten boşver ya insanları kendi eksiklerimize odaklanalim kötü bişey demiyorum yanlış anlama seni düşündüğüm için 
0 oy
(337 puan) tarafından
Nazik düşünceniz ve tavsiyeniz  için teşekkür ederim. Fakat bu kadar yanlış anlaşıldığınız için üzüldüm.

Bazen diyorum ki kimseye bildiğini söylemeyeceğim sonra çok bilmiş vs oluyor insan 
(2,127 puan) tarafından
Ben de bazı yorumları okuyunca gerçekten çok üzüldüm. Teşekkür ederim umarım bir gün anlarlar
0 oy
tarafından
Evet bende dikkat ettim. Kadın yazmış üniversite mezunuyum ama 'yanlız' diyor. Bana çok batıyor valla :D yanlız demeyin artık ne olur. :D
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Sadece kendim için yazıyorum ve diğer hanımlarında gayet kendini geliştirmiş oldugunu düşünmüyorum....

İki üniversite mezunuyum gayet kitabımı da okurum iki dil bilirim ama ne yazık ki klavye hataları oluyor  normal hayatta konusurken dil sürşmeleri gibi  

Bence sen azıcık teli elinden bırak 
0 oy
tarafından
Evet haklısınız bi yerde... Bazilari "herkez" diye yazıyor ben de buna çok takılıyorum :) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 126 göst.
18 Temmuz 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Minikii (694 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
30 Mayıs 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Kdrrrata (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
5 Ekim 2022 Kültür-Sanat kategorisinde hll_66 (125 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 180 göst.