İstanbul'da 2ci sınıfa gittiğim zamanlarda ödevimi yapmayı unutmuşum. Çok disiplinli bir okuldu. Çocuk bunlar daha diye dusunmuyorlardi. İlk defa unuttum ödevimi. Daha öncesinde ödevini unutanlari hoca tahtaya kaldırıp ders bitene kadar ayakta tutardı ve sonunda avuç içlerine cetvelle vururdu. Bende okadar korkuyorum kii ne yapacam diye düşünüyorum. Hoca sıradan bakarak ödevlerini yapanlara defterlerine imza atıyordu. Bende hemen elime kalemi aldım hızlı hızlı birşeyler yazdım. Sıra bana geldi defterimi açtım ve hoca yazdığımı okuyordu:
' Öğretmenim ilk defa ödevimi yapmayi unuttum. Elektrikler gitti, hastaydım gibi bahaneler ardına saklanmayacagim. Sorumlulugumu yerime getirmediğim için çok üzgünüm. Birdaha bu hatayı yapmayacağım.' diye yazmıştım. Hoca sessizce okuyor benimde içim titriyordu. Hiç birşey demeden defterime imza atıp geçti hafif tebessüm ederek
Çok hoşuma gitmişti sonuna kadar yazdığımı okuması, hatami anladığım için bana şans vermesi ...
Sonra aradan uzun bir zaman geçti. 2ci kere ödevimi yapmayı unutmuştum. Daha doğrusu annem ve babam hep kavga etmişti. Aglamaktan baba anneme vurma yapma demekten aklıma ödev gelmemişti. Hoca defterime baktı ve tahtaya kalk dedi. İçten içe demekki 1 şans dedim kadın 1 şans verdi keşke 2 sans verin diye yazsaydım şimdi yine imzamı atardı odevimi yapmışım gibi diye düşündüm hahahah neyse hoca tahtada olanlara sırayla vurmaya başladı ellerine cetvelle. Eskiden 1 kere vuruyordu şimdi ise her ele 3er kere vuruyor . Şap şap ses çıkıyor vurunca. Ayy bende bir korktum bir korktumm canım çok acıyacak diye. Sonra altıma işedim ama ne işemek yani sanki musluk açık kalmış gibi kendi kendime diyorum pacalarindan akıyor resmen ayağımın altı su gölü oldu diye düşünüyorum herkes amma işedi be bu ne böyle diye bana bakacaklar şimdi altima yaptığımı fark edince diyorum. Bu arada kipkirmiziyim tabiki .hoca geldi elimi açtım ilk defa ödevini yapmadın o yüzden sana vurmayacagim bundan sonra hep yap ödevlerini oturabilirsiniz dedi. En sonda ben vardım. Hemen yere baktım hiç bir ıslaklık yoktu
Şoka girdim çaktırmadan arkama dokundum kuruydum Allah'ım nasıl mutluydum otururken yinede arka eteğimi kaldirdim altıma yaptiysam gecmesin ıslaklık onlugume diye sonradan sonraya popom üşüdü yapmışım bi avuçluk
Allah'tan düşündüğüm gibi olmadı ben komple önlük ıslandı sandım . Korkudan bir avuçluk şeyi sular seller sanmisim
Kızımın altını degistirirken aklıma geldi şimdi gelmese daha mı iyiydi acaba kızlar ne dersiniz ?
Sona kadar sıkılmadan okudum çok komik ya var hepimizin öyle anılar
1,491,387 soru
24,370,940 cevap
348,003 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın