Yapılışı da böyle
Pirinçleri yıkayıp 4 su bardağı soğuk suyla tencereye alın.
Önce harlı sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın. Aralarda mutlaka karıştırın, dibine tutmasın.
Suyunu iyice çektiğinde ve pirinçler uzayıp yumuşadığında sütü ekleyin.
Kaynayıncaya kadar altını açın ve aralarda karıştırın.
Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
20 dakika sonra şekeri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Arada yine karıştırmayı unutmayın.
En son ocağı kapatıp vanilya ekleyin. İsterseniz bir limon kabuğu rendeleyin içine.
Kaselere boşaltın ve dolapta soğumaya bırakın, mutlaka bir gece bekletin.
Bir gün sonra tarçın serpin.