0 oy
539 göst.
Diğer kategorisinde (1,169 puan) tarafından
10 aylik henuz yemedi zaten pek yemek yemeyi seven bir cocukda degil o yuzden nasil yapsam nasil yedirsem diye dusunuyorum fikrinize ihtiyacim var kizlar

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Gec kalmıssınız zankı 10 aydıd neden tattırmadınız, bu aydan sonra kesın reddeder ben 5. Ayda ek gıdaya gevtım 6. Ayda kuzu kıymalı corba ıcırıyordum 
(126 puan) tarafından
Benjm oğlumda 6 aylik nasil yapalirim o corbayi bi zarari olur diye korkuyorum ya
(1,169 puan) tarafından
bi alamadi koca aylardir soyledim simdi de gitmis dana kiyma almis çıldıracam bi laf dinlemiyor baska bi yerinden dinliyor ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çorbaya at yumurtayla karıştır ben dirwk domatesli biberli kıyma kavurması vermiştim baya da sevdi
(1,169 puan) tarafından
tuzsuz mu vermistin canim
tarafından
Yo direk bize pişirdiğim gibi verdim 12 aylıktı
(1,169 puan) tarafından
o zmana kadar hic vermemis miydin
tarafından
Yok zaten benimki 1 yaşına kadar pek ek gıda yemedi çok fazla meme duskunuydu yemek yemezdi
(1,169 puan) tarafından
ya bnimki de oyle yasitlarindan herp geri gidiyor kilosu falan ya uzuluyorum yapoyorum cesit cesit hicbirsey yemeyince cildiracak gibi oluyorum boyle nereye kadar gidecek diye dusunuyorjm
0 oy
(8,356 puan) tarafından
Benimki hic yemior yavuk yiyor kiyms yerine :)
(1,169 puan) tarafından
bnimkide hep tavuk yedi kiyma ilk defa yiyecek genelde yemek pek yemez ne yapcam bilmedim insallah yer
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Ben ilk köfte olarak verdim çok sevmedi sonra kabak yemeğine falan katıp verdim
(1,456 puan) tarafından
Canım anlıyorum seni ama benim dediğim gibi pes etmeden yaparsan 1 hafta da alışır zaten 3 uyku 9 aylık bebek için normal ve gece uykusuda düzene girer
(1,169 puan) tarafından
peki yemesi ve uyumasini nasil ayarlayacagim sasirdim kaldim simdi 2 uyku yapiyor bu saatte yatti kalktiktan sonra bi daha uyumuyor 22 bucuk veya 12 ye kadar o zman gece uyuyor biraz bi skntisi olmazsa 3 kere falan uyanir emer uyur geri
(1,456 puan) tarafından
Bunların hepsi düzensizlikten işte. Sabah enn geç 8 de kahvaltı yaptırmış ol 10 buçukta uyut 12 de öğle yemeğini yedir 2 buçuk 3 arası uyut 4 de ara öğün akşam 7 buçukta akşam yemeğini yedir en geç 9 buçukta yatakta ol ortam karanlık olsun bi süre direnecek ama alışır
(1,169 puan) tarafından
4 den sonra uyutmuycam mi mumkun degil dayanmaz ki canim 6 gibi uyku istiyor
(1,456 puan) tarafından
O zaman 5 buçukta da şekerleme yaptır canım.
0 oy
(1,837 puan) tarafından
Canım gec kalmış gibisin inşallah reddetmez. Ben 6 buçuk aylıkken kendim için yemek yaparken önden kavurdugum kıymadan az bişey alıp direk onu tattirdim 
(1,169 puan) tarafından
evet canim farkindayim aslinda ama iste koca eline ve keyfine bakarsan boyle oluyor şu an aşırı sinirliyim zaten kuzu kiyma dedim aylardir almadigi kiymayi bugun almis oda dana sinirdem kndimi yiyorum ancak bu kadar umursamaz olur bir insan
0 oy
tarafından
Köfte yaptım direkt öyle verdim
(1,169 puan) tarafından
tuzsuz falan mi canim
tarafından
Evet canım,kıyma,yumurta,birazda tam buğday unu koydum az bı zeytinyağında kizarttim
(1,169 puan) tarafından
oyle oluyor mu canim ya dagilmiyor mu
0 oy
(701 puan) tarafından
Canım kuzu kıyması al çorbalara kat blendir yap çok lezzetli oluyor bayılır 
(1,169 puan) tarafından
normal kemikli et mi yoksa ilikli falan mi canim
(701 puan) tarafından
Aslında ilikli de güzel olur normal kemikli et de olabilirsin istersen her ikisini de al ayrı ayrı kaynat biraz ondan biraz ondan koyabilirsin genellikle ilikli et suyunu buz kalıplarına döküp birer ikişer katıyorlar fazla katılmiyo
(701 puan) tarafından
6 aylık bebeklere karnabahar çorbası brokoli çorbası tarhana çorbası ıspanak çorbası  blendırdan geçirin patates havuç kabak bunlarla çok iyi bir şekilde çorba yapabilirsiniz pureler yedirebilirsiniz Bu saydığım sebzelerin püresini yapabilirsiniz
(1,169 puan) tarafından
neden fazla katilmiyor bunu bilmiyordum canim
(701 puan) tarafından
Yani yemeğin kıvamını bozmaması ve vitamin vermesi için azar azar bide ekonomik de oluyor
0 oy
tarafından
Kuzu kiymadan kofte yapiyorum haftada 2-3 yediriyorum arada corbalarina da katiyorum. Biraz gec kalmissin daha da bekletmeden basla bence direnc gosterir yoksa
(1,169 puan) tarafından
canim nasil yapiyorsun kofteyi
tarafından
Bu tarifi yapiyorum ben canim hem hazirlarken hem de pisirirken
https://www.ascianne.com/mini-bebek-koftesi-8-ay
(1,169 puan) tarafından
cok sagol kuzum ya
0 oy
tarafından
Köfte yaparım yer ya da çorbalarina koyarım yumurta ile karıştırıp veriyorum öyle de çok sever benim minik kuşum 
tarafından
Bende bazen emmek istediği zaman hemen koşarım mutfağa bir şeyler hazırlamak için getirene kadar susar elimde yemekle odaya girdim mi hemen heyecan yapiyor ☺ şakayla maymunluk yapıyorum bir iki lokma yedirene kadar çok zor canım çok Rabbım yardımcımız olsun inşallah
(1,169 puan) tarafından
amin canim amin gercekten cok zor istahsiz bir bebek
tarafından
Canım dış dönemindeler doktor çok normal dedi zorlama sakin zaten ne isterse gelip yer
(1,169 puan) tarafından
ya oyle de canm zaten dogdu dogali istahsiz sipa
tarafından
Yap bakalım canım belki inşallah sever böyle
0 oy
tarafından
Kız geç kalmışsın . Yemeklerine koy işte.  Ben iki yemek kaşığı kadar kıyma alıyorum domates biber kuru soğan sarımsak koyuyorum kızım salça ve tuz olmadan yemediği için mecbur eklihorum. Blendirden geçir taneli de kalsın içinde yedir 
tarafından
A101 in 400 Gr lik paketlerde satılıyor ben onlardan alıyorum 30 TL gibi biseydi.  Onu alabilirsin
(1,169 puan) tarafından
canim kasaptan almak daha mantikli geliyor kapali olanlara pek guvenemiyorum ya
tarafından
Tabiki canm ben gidemedivim için ordan alıyorum
(1,169 puan) tarafından
anladim tatlim cok sagol ya
tarafından
Ne demek cnm benim
0 oy
(4,691 puan) tarafından
Ben kasaptan en az iki kere çektiriyorum söylüyorum özellikle bebek için diye ve kuzu kıyma alıyorum. 

Çorbalarına katıyorum, köfte yapıyorum, kıymalı omlet yapıyorum vs. Tuzsuz yapıyorum.
(1,169 puan) tarafından
yagsiz 2 kere cekilmis halde veriyorlar mi canim gercekten bide ne kadar oluyor fiyati
(4,691 puan) tarafından
Veriyorlar ama fiyatını hatırlamıyorum ya maalesef yalan söylemeyim şimdi ben buzluğa atmıştım yeni bitti zam falan geldi mi hiç bilmiyorum çünkü
(1,169 puan) tarafından
ohh rahatladim sinirlendim diye dun gidip kuzu almis 650 gr 98 lira oyle biseye canim bnde ilk kuzuyu kullanirim bitince dana kiymadan veririm artik
(4,691 puan) tarafından
Bayağı pahalıymış ama ya. Öyle yaparsın zaten kuzu kıyma vermeyi de öneriyorlar genelde doktorlar da
(1,169 puan) tarafından
canim zaten doktorlar hep kuzuyu oneriyor bnimki dana aldigi icin tartistik 1 gun sonrasinda da kuzu aldi geri yani iki kiymaya nerdeyse 200 lira vermis
0 oy
(125,653 puan) tarafından
corbaya koy kofte ver
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Benim oğlan da 4 bucuk 5 ayında tattı. Tavuk kıyma balık. Öyle yerken agzına veriyorum seviyor sıpam.. 
(1,169 puan) tarafından
kac aylik seninki kuzum
(3,550 puan) tarafından
6 ay olmasına 10 gün var canım. Benim ki 45 gün emdi sütüm kesildi.
(1,169 puan) tarafından
anladim kuzum bolca sebze pureleri falan verebilirsin canim basla artik bnce
(3,550 puan) tarafından
Onları veriyorum ama yine mama agırlık canım. Mama daha önemli. Ev yemeğine  Bi alışınca bir daha mamayı içmiyorlar. Ortanca kızım da öyle oldu. O hiç mama içmefi.
(1,169 puan) tarafından
himm anladim canim tabi sen daha iyi bilirsin
0 oy
tarafından
Benimki daha 6 aylıkken kıymalı çorbadan yedirdim seninki büyümüş artık
(1,169 puan) tarafından
yemiyor ki bise dogru duzgun simdi ypsam yine yemezse diye korkuyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 178 göst.
18 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy