0 oy
877 göst.
Diğer kategorisinde (106 puan) tarafından

2.5aylik oglum var kaynanamlarlar altli üstlü oturuyoruz. Kaynanamin 2eltisi var ikisi de öz kizkardesleri yani hepsi birbirine yakinlar. Ama ben sanki evden biri degilim. Bugun hatta bi kac saat önce sinir krizi geçirdim oglum hep kucak istyr biraktigim gibi ağlıyor. Ne yemek yiyebiliyorm ne lavaboya gidebiliyorm nede temizlik yapabiliyorm. Kaynanamlar teyzeler gorumcemler var ama hic gelip yardimci olmuyorlar. Sadece ben asagi indigimde elimden alirlar severler o kadar. Ama kendi kizlari merkezde her zman giderler kalirlar 2ay boyunca onunla kaldilar. Bende kaynanam benim 1haftam doldu dolmadi yalniz birakti yanimdayken bile hic bisey yapmiyordu sadece besigi salliyordu bazende bebegi emzirirdim besikte sanir 2saat bos besigi sallardi oyle yanimdaydi yani. Bugunde sinirlendim mutfaga kadar gitmeme izin vermedi oglum agladi bende bagirdim aglaya aglaya cocugumda korktu daha cok agladi sonrasinda teyzemiz geldi iste biraz ayaginda salladi gitti. Niye boylw oluyor uykusuzum evim pislik icinde kendime bakamiyorm iyi bi anne degilim düşüncesi beynimi yiyo ne zman duzelecek bu cocuk kacinci ayda hep boyle aglicak mi :( suan uyuyo ama onu korkuttum mu yoksa kendi aglamasi miydi bilmiyorm keske biraz daha dayancak gücüm olsa ama cook yoruldum  :( 

20 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bi kanguru edin kendine cok rahat ediceksin
-Reklam-
0 oy
(12,771 puan) tarafından
Öncelikle sakinn ol ev işin eşinden yardım iste bebeğin e oyuncaklar al mama sandalyesi yyitec vs vs ilgisi başkasına çek herkes öyle emin ol ben kendi anam bile istemedim od a gelmedi ilk günden beri ben baktım çocuğuma hiç böyle düşünüp bebeğe bağırma 
0 oy
(6,683 puan) tarafından
Aman pislik basarsa bassin bos ver onemli olan cocugun..sen bide benim yerimde ol 3bucuk yawinda bi oglum 2aylikda bi kizim var birink susturuyorum oteki basliyor..ama hic bi weyi kafaya takmiyorum disari cikiyorum geziyorum iyi geliyo
0 oy
tarafından
Canım sabret elbette zor benim görümcem ikiz bebek büyüttü cok yoruluyodu kendi başınaydı  bide ilkokula giden kızı var. Hala yoruluyor ikizler çiş yapmayı öğreniyorlar Bi biri gidiyo tuvalete Bi biri gidiyo yazık görümcem hiç oturamıyo. Biri hastalanıyo biri düzeliyor gerçekten çok zor. Anne olmak sabır gerektiriyor ya. Sabret zamanla o tempoya alışırsın düzenin olur. 
0 oy
(5,517 puan) tarafından
Sakin olmalisin sonucta kaynanana yada baskasina guveneren yapmadin.. kimseden birsey beklememelisin cunku sandigin gibi kimse yardim etmiyor ben gurbeteyim ailem yanimda degil iki dogum yaptim allahin bir kulu kapimi calmadi esimin ailesi hepsi burda olsunn allah bizimle olsun yardimcimiz olsunn biz cocuklarimiza yeteriz..
0 oy
(121 puan) tarafından
Bu kaynanalarda gelinlere ne yapsa yaranamıyor..Başınızdan aşağı onu yap şunu yap dese daha çok bunalırdınız emin olun..Sizi kendi halinize bırakmışlar daha ne olsun...Birde bu haldeki gelininden hizmet bekleyen kaynanalar var

Bebeğinize pilli salıncaklardan alırsanız biraz daha rahat edersiniz..3 aydan sonra daha bir düzene girer bebeğiniz..Azcık daha sabredin geçecek bu günler..
0 oy
tarafından

bizim dw uyku problemimiz var uyumuyor uyumadigi icin hep bende camasir yiksam asmaya toplasam utulemeye hep insan lazim yanima durmuyor bugün cok kizdim uyumadi diye sonra dusundum Allah korusun ona bişey olsa keske olsada yapsa yaramazligini derim

hicbirsey onlardan degerli degil

uyu cabuk diye kiziyorum sonrada basina gecip ozur diliyorum 

gercekten çok zor insan tukendigini düşünüyor 

ama sunu unutma bu gunlerine bir daha geri donemicez 20 yil sonra hala temizlik yapıyor olucaz :)

seninki nispet gibi geliyordur insan bollugunda yalnizlik ayri yerde oturdugunu dusun onlar yokmus gibi düşün canim 

0 oy
(163 puan) tarafından
Bende senin gibiyim eşim işten gelince lavaboya gidebiliyorum kendime bakmayı unuttum zaten ev işi desen haftada 1 makinaya veriyorum o kadar toz alma falan yok. bazen sinirleniyorum ama kesinlikle bağırmam oğluma onun yüreği ne ki daha. Sinirlerim bozuldugunda iki dakika diğer odaya geçip geliyorum onun yüzüne bakınca ben buna mı sinirlendim diyip oglumu mıncıklıyip seviyorum .. zamanla geçecek bu durumumuz ilk aylar zor iste
0 oy
(446 puan) tarafından
Birinden yardım beklemeyi unut canm en azından wag biz sana şunu yaptikda diyemezler ilerde emzik emmiomu oğlun ona alıştır her ağladığı da alma besigide sallama ilk kizimda kizimda bende cokcektim karnımı bile doyuramazdim ama biraz sabret canm hepsi geecio
0 oy
tarafından
Canım benim bebeğimde hep kucakta kalmak istiyo hiç inmek istemiyo ben yere battaniye seriyorum üstüne bebegimi yatiriyorum televizyondan çizgi dizi açıp mutfağa gidiyorum hemen tv ye dönüp bakmaya baslıyo ama ben yanında yokken bakıyo işlerimi o şekilde bitiriyorum sende bu şekilde yapsan susar belki bebişin 
(106 puan) tarafından
Haklsin ama bu sefer tv bağımlısı olmasinmi ne bileyim bi ara cok iyi duruyordu bende islerimi yapiyordum kitap okuyordum biseyler anlatiyordum dinliyordu ama suan hiic oyle degil
tarafından
Bebisini kendine çok alıştırma diye dedim canım yani seni sürekli görürse sürekli ilgi ister ben bu yüzden tv ye alıştırdım tabi sürekli gizlice kontrol ediyorum napıyo diye başka türlü işlerim asla bitmiyo malesef
(468 puan) tarafından
TV bağımlısi olmaz daha çok küçük ama sen bağırdığın zaman kişiliğini etkiler
(106 puan) tarafından
Haklisin canm tv actim bugun  5 10 dk yada yarim saat oyaliyorm yapck bisey yok mecbur
tarafından
Aynen mecbur kalıyoruz tv ye mertmirzaninannesi
0 oy
(1,517 puan) tarafından

Ayyy emin ol hepimiz aynı yorgunluk tayiz bizimkilerde aynı öyle bir gün kalmadılar zaten ben istemedim özellikle bnm çok şükür ailem var hep yanımdaydı şimdi iki buçuk aylık sünnet ettik yine annemlerdeyim kaç gündür ondan yine hep annemlerdeyim elim ayağım :( seni kendim yerime koyunca anlıyorum çok ağır evde kalınca ilk zmnlar annem gittikten Sonr çok sinir krizi geçirdim ağladım onla beraber zordu ağır uykusuz kendine bakamıyon ama emin ol yvs yvs düzelmeye başlıyor gece uykusu biraz daha iyi aşılarda filan zor sonrası yine iyi. Özellikle kendi kendine oynamaya başlayınca gülmeye filan yvs yvs öğreniyor bizimkidw öyle çok şükur yvs yvs oynamaya başlıyor inşallah seninkide öyle olucak

Sende yeri gelince asla onlara yapma hersey karşılıklı düşüncesiz insanlar işte rahatlık 
(106 puan) tarafından
Benim ailem hic yanimda olmadi o yonden de sanssizim esimin ailesi coook tuhaff inanim anlatamiyorm değişikler anlatamiyorm ama baska birinde boyle seyler gorseydim nasil sabrediyor derdim ama bende zor dayaniyorm feci sekilde tuhaflar
(1,517 puan) tarafından
Ayyy deli oluyo insan işte bu yüzden sende kişi nslsa oyle ol gerçekten bunlar iyilik yapılmasını haketmiyorlar
0 oy
(3,147 puan) tarafından
Neye pişmansın acaba
(106 puan) tarafından
Bagirdigim icin ona bağırmadım kendime kizdim ama yüksek sesle bağırdım o yüzden onun aglamasina üzüldüm
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Bende sürekli benden alıyorlar diye sinirleniyorum her gün 4 5 defa gelip sever alıp goturur
(106 puan) tarafından
Biizimkilerde öyle aliyorlar ama ben fazla musade etmiyorm alsalarda yaninda duruyorum cocugun yukarı cikarken aliyorm yanima isim varsa 1saatligine en fazla birakiyorm.
(2,560 puan) tarafından
Aynen cnm fazla bırakmam  b3nde
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Hepsi gecicek merak etme canım evini boşver kafaya takma eşinin evde olduğunda temizlersin emin ol hiç birimiz dört dörtlük değiliz benim oğlumda çok huysuz bide kizimda var çok şükür sağlıkları yerinde ya gerisi önemli değil işin kalsın bebeğinide al yürüyüş yap iyi gelir belki
0 oy
tarafından
Aman kızlar lütfen yazmayın böyle şeyler size canavar muamelesi yapan CAHILLER cikar şimdi :))) agzi olan konuşur ya o mesele yaşamayan bilmiyor anca laf :) 

Allah yardimcin olsun inşallah sabrının tükendiği noktaya geliyor bazen insan ışte onu da şeytan yapiyor en yorgun en bitkin olduğumuz zamanlarda beyin dalgalarimizla oynuyor yenik düşüyoruz bazen.  gul gibi geçinen bizde öyle bir sey yok diyen yadirgayan zaten bebeğinin sadece görüntüsü vardır sessiz sakin uslu koyduğu yerde duran bebekleri vardır. Dayanmaya çalış zamanla huyu güzel bir çocuk olur inşallah 
0 oy
tarafından
Bebeğine bağıran ne işlerini yoluna koyar ne onu susturur daha çok hırçınlaştırırsın Allah korusun aklını alırsın çocuğun. Kanguru falan al yada iş yapcam zaman kaynananın çağır ve söyle iş yapcam bakarmıaın diye. Benm kızım 6 aylk hala aynı ama yapcal bişi yok. Canın o senin. Şikayet etme sakın 
0 oy
(878 puan) tarafından
Ah kuzum seni o kadar iyi anlıyorum ki resmen beni anlattın evi temizlemeyi bırak lavaboya bile gidemediğim hatta af edersin altıma kaçırdığım günlerim oldu öyle böyle ağlamazdi aglayinca da kusar yada tıkanır di tek birakamazdim ne yemek ne as herşey bitmişti kucaga alışkın bir bebek hatta bir dönem kucakta bile susmadan morarana kadar ağlayan bir bebek ti çok ağladım Allaha çok yalvardim ne olur bana güç kuvvet dayanma gücü ver bende aciz bir kulunum emanetine yetemiyorum ne olur akıllansin diye gözlerim kan çanağı olana kadar ağlardım nefes alamazdim bir yandan oğlum neden bu kadar ağlıyor diye endişe ederdim onca test yaptırdım kaç kez acillere gittim hattı hesabı yok şükür hiç birşey çıkmıyordu gazı dişin da gaz sancıları geçtiği halde ağlıyordu hayattan sogumustum ne bir yere gitmek ne birilerini görmek sabaha gözlerimi açtığımda gene sabah olmuş deyip ağladığımı bile bilirim ama bir yandan da hep ALLAHA dua ederdim Allahım emanetini evladımı yük görmüyorum ama bende aciz bir kulum ne olur oğluma akıl ver diye kayananam asagida olamasima ragmen asla gelmezdi tek basimaydim bende ve ALLAHA Hamd olsun 5. Ayimiza girdik maşallah o ağlayan çocuktan eser yok etrafa gülücükler saçan kendi kendine konuşan bir bebis geldi yerine haaaaa halen kucak sorununu tamamen aşmış değiliz ama yatiriyorum müzik açıyorum 1 saat 2 saat oyalaniyor her işimi yapıyorum oturmaya başlayınca daha iyi olacağına inanıyorum demem oki biraz daha sabır et inşallah geçecek canım 
(106 puan) tarafından
Ayy canim insallah darisi başıma inan ki cok yoruluyorm bu gece 3bucukta uyandim bi daha yatmadim. Ben demiyorm kaynanamlara alin bakin siz ben uyuyayim ama yardim diye daha cok kostek oluyorlar inanki o kadar cok sey var ki anlatmaya gucum yokk. En basidi onlarin katinda arıtma suyu var bizde 5litrelik su siselerinden arada dolduruyoruz kendi evimize getiriyorz kaynanam genellikle sulari doldurur merdivene bırakır biz aliriz. Geçen gün baktim yemekleri o yapiyor biraz kalabaligiz bende acidim kadina esime verdim cocugu gittim yemekleri ben yaptim. O da gitmis su siselerini doldurmus ama aritmadan degil musluk suyundan doldurmus yukari getirdik içince anladim o kadar canimi sıktı ki anlamayacgimi sandi. Esime soyledim artk biz doldururuz ona birkmayz dedi esimde arkamda ama tatsizlik cikmasin diye susuyoruz
(878 puan) tarafından
Sabır canım isyana düşmeden dua et pişman olma hep böyle kalacak halleri yok Allah nasip ederse elbet buyucekler öyle düşün
0 oy
(348 puan) tarafından
Tamamen hormonlar suan toparlanicaksin merk etme duzelicek sakin olmaya calis ama  bebegin uyudu zamn yapicaksin neyin eksikse
0 oy
(1,738 puan) tarafından
Aynı bnim oğlum ya hep kucak hep kucak bnde kndimi tutamayıp kızardım ağlardım. Daha çok küçük oyun bilmiyo bişry bilmiyo bnimki 6 aylık oldu eline oyuncak falan veriyorum bi süre oyalanıyo bnde yanına yatıyorum bnim yüzümle falan oynuyo çok acil işim olursa tv açıyorum 5-10 dk izliyo azcık yürütece koyuyorum geçici bi durum yani bnim kaynanamda o zamnlar yardımcı olnazdı çnkü küçüktü ama arrık gelip kndi sevelim diye istiyo bn uyuyorum bile sabret canım 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 442 göst.
0 oy
9 cevap 810 göst.
27 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 779 göst.
6 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Misafir.123 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 567 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1bebekannesi (36 puan) tarafından soruldu

411,956 soru

12,401,990 cevap

44,462 kullanıcı

Kategoriler

...