Kuzum 3 yaşında ve bu ara sürekli anne çok sıkılıyorum çok canım sıkıldı diyor birde sosyal bir çocuk dışa dönük ama bu ara çok sinirli ağlayarak birşey isteme huyu yoktu sıkıntıdan mi nedendir bilmiyorum herseyde ağlıyo bir de kardeşi var bende çıkarıp gezdiremiyorum evde aktiviteler falan yapıyoruz ama yetmiyo tüm günün onunla geciyo bebeği emzirirken bile bi yandan oynuyoruz ama yetmiyo.. kreş konusunda çok kararsizim bir yandan istiyorum bir ya da da istemiyorum sizce ne yapıyım size de bi danisiyim dedim ?
Benim henüz çocuğum yok ama krese gitmesi güzel birşey diye düşünüyorum. Evde duracagina akranları ile hem daha eğlenceli hem de daha eğitimli vakit geçirir.
Guvenilir bi yer varsa gonderebilirsin bnce cok guzel seyler ogrenio.yada ailen yanindaysa arada alip onlarda disari cikarabilir cnm
Canım bence çalışmıyosan kendi çocuğuna kendin bak. Ben çalışıyorum. Şimdiden düşünüyorum nasıl bebeğimi başkasına emanet edicem diye. İzinlerimi sonuna kadar da kullanıcam.Ayrıca zaten anasınıfına gidecek. Belki de iki yıl gidecek. Çocuklar sonra okuldan sıkılıyor. Haberleri görüyoruz her yer herkes aynı olacak değil ama en azından gözünün önünde olur yavrun. Ama çok zorda kaldıysan ve yetmediğini düşünüyosan tabii ki bi dene baktın olmuyo alırsın. Anlaşmanı ona göre yap.
Kreşe gitmesi bi yandan iyi bir şeyler öğrenir paylaşmayı vs.. ama okula başlayınca çok çabuk hastalanır canım benim kız anasınıfına başlayasıya kadar doğru düzgün hastalnmazdı 1. Sınıfa gidiyo şimdi sürekli hastalanıo sen bilirsin tabii kuzum :*
biz kardesimi 4 yasinda gonderdik cokta faydasini gördük bence gitmesi iyi olur canimm
Bn anaokul öğretmeni olarak şöyle söyleyim.. Eğer sınıf hep onun yaşıtı ise olabilir ama tabsiye etmem okula vermeni. 4-5 yaş grubun arasında çok ezilir bnim 4-5 yaş grubu öğrencilerimin arasında 3 yaşında öğrendim vardı cüsse olarakta küçüktü ister istemez onların yanında masumlaştı girişken olamadı her sabah sınıfa adept eolması için özel ilgileniyodum. Onun evde sıkılmaması için etkinlik yapabilirsin youtubede etkinlikler müzikli oyunlar var bunlardan faydalanmanı tavsiye ederim. Kesme yapıştırma yapabilirsin renkleri pekiştircek oyunlar oyna mesela hadi bana evde mavi renkli esyaları koş göster diyebilşrsin. Evd eüçgen esya buldurabailirsin. Onunla oynamaktan sen bile keyif alcaksın emin ol :) bunlar gbi birçok aktivite var oğlunla dolu dolu zaman geçirebileceğini 1 yıl kendin eğit derim
3 yaş srndromuna bagli olarak stresli zamanlar geçiriyo olabilir :) ergen gbi oluyolar 3 yasinda halleri tavirlari değişiyo. Ama ben kreş olayina karsiym zaten 3 sene snrasnda okula zorunlu baslycak snrasinda bütün hayati okulda gecicek
Şuan da 3 yaş sendromu yaşıyor yani bebeklikle çocukluk arasında kısa bir döngü içinde aynı ergenlikte olduğu gibi bocalamalar yaşar. Sebepsiz ağlar yemek yemez Bi an çok sakin bir an çok hareketli olabilir bu zaman dilimi içinde sen ben oyunu oynamanız lazım. İsteklerine net şekilde cevap verip ısrarcı olmak gerekiyor ve kendinin de gerçekten ne istediğini net şekilde ifade edene kadar tutumlu yaklaşmanız gerek yoksa kişiliğin tam oturduğu dönemde . Sürekli dinleyin çok sizi dinlemesin yani susturmayın sorduğu her soruya saçma da olsa size göre cevap verin ve asla kardeşin küçük sen büyüksün önce o uyusun önce o yesin gibi yaklaşmayın kardeşini uyutmaya ne dersin seninle uyuyalım veya kardeşinle birlikte yemek yemek ister misin o sütünü içerken sana da meyveli süt hazırlayalım mı senin elin çok tatlıdır bana meyve sık birlikte içelim gibisinden yaklaşın. Umarım işe yarar.
Maddi durumunuz el veriyorsa gitsin ne olucak alisamazsa alirsiniz geri . :)
Bi anaokulu öğretmeni olarak söyle söyliyim eğer calısımıyosan krese verme evde kendin ilgilen derim. 3 yaş bir cocuk icin bence cok erken. Ben her zaman anasınıfına veririm ama öncesinde kendim ilgilenirim diye düşünüyorum. O yaştaki cocuklar cok savunmasız oluyo. Be 3 yaş cocuklar ağladıkca üzüntüden ağladıgımı bilirim. Anneyi cok arıyo o yaştaki cocuklar çünkü.
Ben anasınıfı öğretmeniyim 3 yaşın erken olduğunu düşünüyorum annenin mecburiyeti yoksa evde kendisiyle kalması daha iyi muhtemelen ilgi bölündü kardeş geldi o yüzden huy değişimi olmuştur dikkat çekmeye çalışıyodur birde eve bebek geldikten sonra siz evde olduğunuz halde onun uzaklastirilmasi da bana göre doğru değil bu daha farklı sonuçlara yol açabilir.
Canım o yaşta kreşe başlayan çocuklar genelde anapkuluna kadar çok sıkılıyorlar. Görümcemin kızı iki yıldır kreşte ve kendini şimdiden ilk okula yazdırttı hep aynı şeyleri mi yapıcam diye :) ama bazı kreşlerin aktivite günleri var konuşup onlara katılmasını sağlayabilirsin. Haftanın 5 günü değil de belli günler etkinliğe katılırsa onun daha çok hoşuna gider sanki :)
Bence yarim donem gitmeli cocuk zaten okula basladiktan sonra hep bi calismanin ici de bulacak
Canım ben olsam göndermezdim daha 3 yaşında ve neredeyse bebek şimdiden anaokulu gibi gidip gelcek resim çizmek oyunlar oynicak tamam ama bu çocuk zaten 6 yaşına gelsin Bi ömür boyu okul yüzü görecek erken eğitime karşıyım ben evde oyunlar oynayın parka götürün vakit geçirin zamanı gelince kreşe de gider okulada ama çok erken daha kreş için
1,489,575 soru
24,345,657 cevap
346,241 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın