0 oy
339 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (241 puan) tarafından
Kızlar dana kuşbaşını nasıl pişiriyorsunuz ne yapsam ne etsem sakız gibi oluyor bir türlü pişiremiyorum şunu 10 saatte kaynasa pişmiyor 

14 Cevaplar

0 oy
(6,399 puan) tarafından
Et sinirliyse öyle oluyo canm düdüklü denedin mi
(241 puan) tarafından
Düdüklüde denemedim hiç canım kesilmesinden folayıda pişmiyor değil mi
(6,399 puan) tarafından
Bi ara markette ucuz diye dana aldık eşimle pişman oldm tövbelym bidaha dana almam küçük baş seviyoruz biz etin sinirli kısmını veriyo bazıları canm
(241 puan) tarafından
evet yaa şimdi zaten zam geldi ette lüks oldu :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Once kendi suyuyla kavurben soda koyuyorum daha yumuşak oluyor ikisini de çektikten sonra az bisi tuz atıp yag ile kavuruyom lokum gibi oluyor 
tarafından
Su eklemeyecen işte yag ekleyeceksin kanka
(241 puan) tarafından
Ha öylee dur bakam birkerede onu deneyim
tarafından
Bende mehmet usta dan öğrendim hahaha
(241 puan) tarafından
Aaaa sen sağlam yerden almışsınn püf noktayı :D
tarafından
Heee nabayumm beceremedim ahahaha
0 oy
(1,215 puan) tarafından
Düdüklüye koyuyorum çok az bir şu ve yağ ile 10 dakikaya yumusuyor bazen beş dakikaya sonrasında ne yapacaksam yapıyorum 
(241 puan) tarafından
Bende bundan sonra düdüklüyle yapıcam ya
(1,215 puan) tarafından
İlk evlendigim sene  hangi et yemeğini yapsam yenmeyecek kadar sert oluyordu hiç bir şekilde beceremiyordum  bir gün bir arkadasta gördüm bende ;)
0 oy
tarafından
O ine biraz su ekleyip düdüklüde pişir anca o şekilde pişer birde tuzunun biraz piştikten sonra ekle tuzda sertlestiriyor 
(241 puan) tarafından
Tuzu her yemeklerime piştikten somra koyuyorum anca düdüklü geliyor herhalde hakkından yaa
tarafından
Aynen canım dana eti biraz zor pişiyor
0 oy
tarafından
Valla düdüklüde çok güzel pişiyor benimki yumuşacık 
(241 puan) tarafından
Bundan ssınra öyle yapıcam ya
0 oy
(191 puan) tarafından
YouTube da çok güzel düdüklüde yahni tarifi var. Yumuşacık oluyor deneyin bence. Bende pişiremiyorum et 
(241 puan) tarafından
Valla herkes düdüklüde yapıyormuş ben ***** gibi tencerede uğraşıyorum
(191 puan) tarafından
Bende çok uğraştım tencere de ama bir türlü yumuşak olmuyor. Düdüklü daha kolay ve çok güzel oluyor. Annemler yapıyor tencere de yumuşacık biz yapamıyoruz
(241 puan) tarafından
Aynenn annemde çok güzel yapar tencerede anne eli başka :D
(191 puan) tarafından
Ya kayınvalidem pizza makinesinde bile on numara yapıyor. Anne eli cidden :)))
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Ben ilk başta düdüklüde haşlıyom sonra yemege ceviriyorum canım 
(241 puan) tarafından
Bende öyle yapıcam yaa anam herkes düdüklüde pişriyormuş :D
(3,520 puan) tarafından
Öyle canım yoksa çok sert olur
0 oy
(8,590 puan) tarafından
Düdüklüde pisiriyorm lokum gibi oluyor canm
(241 puan) tarafından
Anladım canımm bende artık öyle yapıcam
0 oy
(15,442 puan) tarafından
Kuyruk yağini kavuruyorum. Üstüne kuşbaşını ekliyorum. Kapak kapatip suyunu çekene kadar pişiriyorum. Suyunu çekince tuz ve baharatini ekliyorum. En sonunda 1 kaşık tereyağ ekleyip 5 dakika kadarda onunla pişiriyorum. Hep iyi sonuç aliyorum. 
(241 puan) tarafından
Bende tereyağ ekleyince biraz daha yumuşak oluyor ama yok bundan sonra düdüklü
0 oy
(2,978 puan) tarafından
Düdüklüde yaparım hep 1 saat falan haşlarım orta ateşte sonra tereyağında kavuruyorm hem lezzetli hem iyi pişiyor 
(241 puan) tarafından
Evet canım herkes düdüklüde yapıyormuş bende bundan sonra düdüklüde yaapıcam
0 oy
(456 puan) tarafından
Sinirliyse sinirlerini al canım ben dograrım kavurmalık tencreye alırım altımı açarım su koyarım kkısıga alırım o suyu çekene kadar yavaş yavaş pişer o suyu çekincede yag koyarm eger yumuşadıysa yumuşamadıysa biraz daha su koyarm yavaş yavaş pişer yagınıı eklerim biraz öyle kavururum sonra baharatlarını atarım 2 3 dakika kavurur kapatırım lokum gibi olur
(241 puan) tarafından
Eline sağlık canımm yemiş kadar oldumm maşallahh yok ya tencerede beceremiyorum o işi bundan sonra düdüklüye atıcam :)
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Düdüklü varsa onda pişir ama yoksa şu şekilde yaparsan da lokum gibi olur önce tencereni iyice kızdır içine hiçbir şey koyma ama boş olsun sonra etini ekle ve karıştır suyunu tam salinca altını en kısık seviyeye getir kapağını kapat o şekilde kısık ateşte pişir suyunu çekmeye yakın bi kontrol et hala pismemisse az sıcak su ekle tuzunu yağını baharatini ekle bitti gitti normal tencerede yüksek ateş eti sertlestiriyor 
0 oy
tarafından
Yagı iyicene kızdır  sonra etleri at kızgın yağa kesme tahtasını koy düdüklünün agzına kapat  5 dakika ellememsonra tahta kaşıkla karıştır tuzda at içine sonra birazda Kavur eti biraz sonra salça kat salça suyunu salınca içine kimyon karabiber pul biber at iki de patates ohh mis gibi tas kebabı
0 oy
tarafından
Düdüklü candır yarım saate pişiyor 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 206 göst.
9 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Elsa (281 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 466 göst.
0 oy
10 cevap 3,430 göst.
0 oy
4 cevap 82 göst.

406,238 soru

12,180,123 cevap

36,676 kullanıcı

...