0 oy
862 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (702 puan) tarafından
Yani uzun yıllar etkisinde kaldım çocuğum şimdi kanepeden dusecekken korktum yine aklıma geldi hatta yıllarca kabusum oldu. Olayı anlatiyorum neyse.

Yıllar önce babam bir tatil sitesinde villalarda elektrik işleri yapiyodu bende havuzları görüp merak etmişim babam gitme düşersin demiş ben yine gidip bakmışım sonra da beni derin yusyuvarlak ama en az üç metre vardır derin bir havuza sarkitti havuz kopkoyu mavi fayanslarla döşeli korkunç du dibinde yapraklar ve yağmur suyu vardı ben o zaman dört yaşında falanim ayaklarımdan tutup sarkitti beni baba yapma baba diye bağırdım belki bir dakika tuttu beni öyle ama o an ölcem sandım sonra havuz görünce yere yatıp kitlenmeye başlardım ne zaman havuz görsem her sene en az bir defa derin bir havuz rüyası görürüm içine düşüp cikamiyorum:// 

Bir insan bunu niye yapar ya söylüyorum kızıyorum ona aklıma geldikçe gülüyor bide

12 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Akıllarınca ceza verdiklerini sanıyorlar işte aslında ömürlük bir travma bırakmış sana sabahta gördüm yorumlarda yok ceza iyidir bilmem ne eskiden bizde öyle büyüdük annem yüzüne bile söylüyorum bizden önceki nesil çocuk büyütmeyi tam bilmiyormuş valla 
(3,405 puan) tarafından
Onlarda sorunlu çünkü. Çocukla iyi empati kurmak lazım . Çocukluk travmaları çok kötü
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Korkutmuş aklın sıra hoş degil ebeveynlerin çocuklarına bu şekilde korku bırakmaları ben elimden geldiğin ce korku vermeyeceğim. Yok sus amca gelecek kapı tıklatmalar ses çıkarmalar vss asla yapılmamalı şimşek çaktığı zaman korkutulmamalı hatta şu telefon illetini özellikle youtu.be yi anneler babalar kesinlikle çocuklarına izletmemeli en çok korkuyu orda veriyor lar çocuklara gece uyumamalarının enbüyük sebebi telefon 
(702 puan) tarafından
Valla olabilir yani çok haklısın bende fazla vermiyorum
0 oy
(14,424 puan) tarafından
Tramva yaratmış kuzum ya ne diyim bilemedim
(702 puan) tarafından
Hemde nasıl korkuyla büyüttü hep beni
0 oy
(7,472 puan) tarafından
Ah kuzum tramva olmus bunu atlatman gerekir aslinda 
(702 puan) tarafından
Valla aslında atlattım deli gibi yuzerim ama derine gelince biraz hala panik oluyorum bide yüksekten korkuyorum bilinç altında baya yer etmiş ki her sene mutlaka havuzda derin bir havuzda bulurum kendimi
(7,472 puan) tarafından
Sen atlattiğini saniyorsun ama bilinc altin öyle demiyor canim aslinda bu gibi tramvalarda baris muslunun teknigi gercekten ise yaradıgını düsünuyorum instagramdan takip edebilirsin olayi kavrarsan kendine yapabilirsin
(702 puan) tarafından
Ya bunu yine sen mi dedin başkası mı dedi bilmiyorum barış Muşlu takip ediyorum instada bakayım yine bi
(7,472 puan) tarafından
Demis olabilirim canim canim gecenlerde yine demo vardi katilsaydin keske olayi kavramak icin
(3,405 puan) tarafından
Bi ara bende takmıştım ona izliyordum. Ama cesaret edip yapamadım. Tam olayı anlayamadığım için
(7,472 puan) tarafından
Aslinda kavrayinca kolay canim o ana gideceksin o duyguyu iyice yukselteceksin bunu bana nasil yapabilirsin gibi sonra bunu kabul edeceksin affedeceksin bu olay yasandi ve bitti bu olayin sana zarar verdigini ve bu yuzden karninda kalbinde boğazinda beyinde hissettigin sıcak soguk iyi kotu butun bu duygulari serbest bırakıyorum şeklinde telkinlerle vuruslarla tamamlayacaksin vucudunu serbestlestiriyorsun birakiyorsun biraz takip et demoya katil sonra sende kendine yapabilirsin
(702 puan) tarafından
İlginç bişey kizz ama denemeye calisicam sağol
(3,405 puan) tarafından
O şekilde anladım da duygudan çıkamazsam daha kötü olurum diye vakit bulup yapamadım açıkçası. Aslında insanın normalde de kendine yapması gereken şeyler. Kendi kendimizi telkinle iyi etmeliyiz her zaman her olayda.. Birde eskiden eft diye birşey vardı ben daha çocukken. Aynı o noktalara vurarak( mesela) her ne kadar uçağa binmekten korksamda tamamen ve derinden kendimi seviyor ve seçiyorum deniyordu:) annem uçaktan korkuyordu bu şekilde umreye gitti. Faydası olmuştu
(7,472 puan) tarafından
Valla ilginç ama o kadar iyileşme izleyince inaniyorum ben önce olurmu öyle sacmalik demistim
(7,472 puan) tarafından
O duyguyu bosaltican iste serbesti basa basa inanarak tamamen vucudundan gittiğini hissederek söyleyeceksin
Ahahaha bende bazen kendi kendime konusurken buluyorum kendimi sonrada belki diyorum bende boyle rahatliyorumdur deli değilimdir :))
0 oy
tarafından
Babanın kafası guzelmis herhalde çözemedim 
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Travma olmus 4 yasini nasil hatırliyon kız:)
(702 puan) tarafından
Kız bilmiyorum ama bilinçaltımda kalmis babam diyo sen onu nasıl hatirliycaksin ama ben unutmam kolay kolay çocukluğumu hatta her gün çocukluğuma gider gelirim
(1,571 puan) tarafından
Baban kotu bi ani birakmis canim
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Ayy çok fena ya kusura bakma ama baban gerçekten çok korkunç bir insanmış insan çocuğuna bunu neden yapar ki yani
(702 puan) tarafından
evet öyleydi gerçekten en büyük korkumdu
0 oy
(218 puan) tarafından
İşte böyle olaylarla çocuklara travma yaratıyorlar sonra da diyorlar ki biz ne yaptık da böyle oldu bu çocuk;/
(702 puan) tarafından
Aynen öyle valla bide kabul etmiyorlar hatalarini
0 oy
tarafından
Şiddet eğilimi var mıydı acaba babanın gerçekten korkunç bir şey bu sende psikolojik olarak bir çok şeye sebeb olabilirdi çok fazla şeye...

Ama eskiler işte çocuğu terbiye etmek gözdağı verip korkutarak baskı altında yetistirmenin sonucu çok iyi olucak sanıyorlar 
(702 puan) tarafından
Şiddetin daniskasi vardı babamda
0 oy
tarafından
Benimde babam çok sinirliydi bagırır çağırırdı herseye. Hatta erkek kardeşlerimi dövmüşlüğü var . Sonuç şimdi bütün kardeşlerim sinirliyiz bazen çok kızıyorum nasıl baskıyla büyütmüşler bizi
(2,501 puan) tarafından
Aynn bacım onun etkısı cok oluyor baskı dayak olmadan da çocuk büyür
0 oy
tarafından
En azından başlığı okuyunca aklıma geleni yapmamış içim mi fesat ne... Sen gitme dediğinde gittiğin için kork da gitme diye yapmış herhalde ama psikolojimi derinden etkilemiş psikiyatri uzmanlarıyla görüş bence bilinç altı temizliği yapanlar var
(702 puan) tarafından
Hahahah :)) cidden başlık biraz farklı düşündürüyor daha başka başlık atsaydim keşke ya yok hiç bulamıyorum gidiyorum dinlemiyolar bile devlette fazla
0 oy
(100 puan) tarafından
Onların dusuncesizligi bi ömür çıkmıyor insanın içinden ben çocukken annemin akrabası oluyor silahlı bi kaza oldu cocuk cocugu vurdu ve vefat etti annem duyunca hemen gitti bende cocuk akli takildim peşine ve cocugu cok az bi an üstünü açınca gördüm ve bütün çocukluğum gençliğim bu korku ile gecti gözümün önünden yıllarca gitmedi o cocuk bide koyde yaşıyorduk köy evleri daha farkli oluyor yani korkan bi cocuk icin korku filmi gibi anneme o kadar kiziyorumki beni neden götürdü ben cocugum nerden bilirim..Ve sizin gibi yüzüne de diyemedim hic arkadan kızıyorum...oglum 8 yasinda kurban bayramında hep merak eder bende bakayım diye ya uyandirmiyorum ya ben sana soyliycem tv izle diyorum ilk halini hic görmedi bu yilda görmese sonrası etkilenmez belki o kadar hassasım bu konularda....
(702 puan) tarafından
Ay seninkisi de kötü durummus bize kurban da hayvanı keserken izletiyolardi kanını alnımıza sürüyorlardı gece rüyamda görüyordum kurbanı koşup oynuyodu kalkıp ağlıyodum valla niye kestiniz diye cidden çok doğru yapiyosun bende asla gostermem

İlgili sorular

+2 oy
17 cevap 594 göst.
1 Şubat 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde clk38 (1,489 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 530 göst.
10 Mart 2021 Diğer kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 244 göst.
0 oy
27 cevap 1,166 göst.
20 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Gizemmm12 (394 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,460,182 soru

23,942,443 cevap

324,801 kullanıcı