+2 oy
214 göst.
Aile kategorisinde tarafından
*Kur'an'ın faziletleri*

*Kur'an-ı Kerim okumaya başlarken Allahu teâlâ'ya sığınak sünnettir*. 

*Allahu Teala Şöyle buyurmuştur:*

*Kur'an okuduğu zaman kovulmuş şeytandan Allah'a sığın*

*Kur'an-ı Kerim'i Öğrenip öğretmek sünnettir.*

*Hz Osman radıyallahu anh anlatıyor: Peygamber Efendimiz Sallallahu ve sellem şöyle buyurdular: Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir*

*Unutmamak için kur'an-ı Kerim'i ezberlerini tekrarlamak sünnettir*

*İbni Ömer Radıyallahu anhüma anlatıyor: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:*

*Kur'an hafızı bağlı devenin sahibine benzer* *Sahibi devesini sürekli gözetirse elinde tutar onunla ilgilenmezse kaçıp gider*

*Sünnete uygun olan unuttuğu bir ayet için unutturuldum demektir

*Abdullah radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular: *Onlardan birinin şu ve şu ayeti unuttum demesi ne kadar kötüdür. Bilakis bunlar ona unutturulmuştur.,*

6 Cevaplar

0 oy
(2,564 puan) tarafından
Sen hocamızın canim
tarafından
Hayır tatlım ama öyle birşey olmayı çok istiyordum olmadı sohbetlere katılıyorum   dinliyorum seviyorum dini bilgileri
-Reklam-
0 oy
tarafından
Allah razı olsun cnm 
0 oy
tarafından
Şükürler olsun ki Kur'an'ı Kerim'i hem öğrendim hem öğrettim inşallah Rabbim nasip ederse kızıma da öğreticem
tarafından
Aynen bende kızım 1 sınıfı bu sene bitirsin yaz tatilinde ona  ogreticem
tarafından
Benimki iki yaşında aslında okurken bazen onada anlatıyorum ama harflere başlicaz biraz daha geçsin
tarafından
Ya benimkilerde alıyor yazma takıyorlar kafalarına  hadi okut diye okuyuyorum  ama daha küçükler
0 oy
tarafından
Canım senden bişey rica edicem belli sohbetlere katılıyorsun bende katılıyordum daha önce oğlum yeni doğdu 10 gün önce 2 gün tek yanımda kaldı suan yogunbakımda yasin okuyabilirmisin ismi Hamza ve dua edermisin 
0 oy
(123,243 puan) tarafından
guzel ni paylasim daha♥️♥️
0 oy
tarafından
Gonca rahatlatıcı dualar varsa atarmısın böyle sayılı filan yolunda gitmesi için herşeyin  kendimizi iyi hissetmemiz için 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 409 göst.
30 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,174 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 102 göst.
24 Mart 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 823 göst.
6 Mayıs 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 382 göst.